Se conturează fuziunea dintre clubul lui Hagi și Farul Constanța. Primăria ar investi 3 milioane de euro, iar lângă club ar veni oameni de afaceri constănțeni

3
3921

O fuziune între două cluburi importante de fotbal din România, Viitorul Constanța (deținut de Gică Hagi) și Farul Constanța (deținut de Ciprian Marica), e pe cale să se realizeze în aceste zile, scrie Ziare.com. Fuziunea ar fi urmată de investiții majore din partea Primăriei și de companii importante din oraș.

Farul Constanța, echipă preluată de Ciprian Marica în urmă cu trei ani, este în Liga 2 și anul acesta a ratat promovarea în Liga 1. Fostul fotbalist a postat acum trei zile, pe contul său de Facebook, o poză cu echipa Farul și un singur cuvânt: “Mulțumesc”. Invitat la DigiSport, nu a negat zvonul privind preluarea clubului de către Gică Hagi.

Despre proiectul fuziunii Viitorul – Farul se discută de mai mulți ani. Conform Ziare.com, noul primar al Constanței, Vergil Chițac (PNL), pasionat de fotbal, va implica autoritățile locale în proiect și se vor face investiții de 3 milioane de euro în noua echipă.

Principala problemă rămâne însă stadionul, pe care fostul primar Decebal Făgădău (PSD) l-a cerut și primit de la Guvern, promițând că-l va reabilita pentru ca echipa Farul să poată juca acolo în Liga 1. Nu s-a întâmplat asta, arena e în continuare în ruină și, chiar după o fuziune Viitorul – Farul, noua formație n-ar avea dreptul să evolueze pe stadionul Farul din Constanța.

Sponsor principal al noii echipe ar urma să devină una din firmele lui Gabriel Comănescu, important om de afaceri constănțean care deține platforme marine și hoteluri, scrie Ziare.com. La noua formație ar urma să fie transferați Budescu și Maxim, iar anunțul oficial al fuziunii se va face după ce se va încheia această ediție a Ligii 1 la fotbal.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

România, în grupă cu Coreea de Sud, Honduras și Noua Zeelandă la Olimpiada de la Tokyo. Obiectivul lui Rădoi: o medalie

3 COMENTARII

 1. „Șpilul” este, de fapt,… URMĂTORUL: Gabriel („Gaby”) Comănescu (fostul mare prieten – și coleg de Institut-de-Marină și, apoi, ca și comandant-de-navă în flota de petroliere a „Navrom, de dinainte de 1990! – al lui… Traian Băsescu, împreună cu care organizaseră, în 2009-2010-2011 deja, punerea în lucru a… proiectului-european de conductă-de-petrol/gaze submarină, prin Marea Neagră, celebrul „Nabucco”, cu trecere prin România, proiect… abandonat de către europeni la presiunea rușilor lui Putin!), care este… ADEVĂRATUL (!!!!!) conducător al municipiului Constanța (primarul P.N.L. Vergil Chițac fiind, încă de la startul carierei sale politice, în 2015, OMUL-lui-COMĂNESCU, care, de altfel, l-a și convins pe contraamiral să plece din funcția de rector al Academiei Navale, să treacă în rezervă înainte de termen și să se apuce de politică!) AAA… PUS-OCHII (demuuuult!!!) pe Stadionul-„Farul”, de fapt… PE TERENUL PE CARE-I AMPLASAT acesta, practic: zonă… CENTRAL-Nordică (!!!) în acest moment (fosta… suburbie-semirurală, inițial turcească, devenită apoi cartier-mărginaș, „Anadolchioi”/ „Satul-Anatolia” în turcește!), în… apropierea minunatului „Ghiol-Mic” (Lacul-Tăbăcărie), la doi-pași de partea-sudică a stațiunii Mamaia!!!

  Acum, când a reușit să-l scoată primar pe… OMUL-SĂU(-CREDINCIOS!), „Comănescu-G.S.P.” (căci… mai este un Comănescu multimilionar-în-euro aici, în Constanța” Grigore – „Guță” – C., numit/poreclit, pentru identificare, „Comănesci-Betoane(-și-piatră-de-dig”!) a… trecut la atac: pe locul actualului stadion vrea să construiască unnn… (mini-)CARTIER-(REZIDENȚIAL-)DE-LUX și unnn… „Mall”-EXCLUSIVIST!!!

  Stadionul NOU al orașului ar urma să fie construit (DE CĂTRE PRIMĂRIE!!!) într-ooo… ALTĂ zonă, (MULT) MAI IEFTINĂ!
  S-a vehiculat, la un moment dat, chiar și ideea ca… Primăria să preia, de la C.N. A.P.M. (C.) S.A. (Adimistrația-Porturilor-Maritime Constanța), Stadionul-„Portul”, situat imediat spre Sud după zona Gării-C.F.R., fostul ministru al Transporturilor din Guvernul Orban (nimeni altul, ne amintim, decât… Lucian Bode!), prefectul liberal de atunci (EXTREM-de-CONTROVERSATUL – !!! – George Niculescu) și Gheorghe Hagi discutând acest lucru, așa cum v-am informat aici, într-un articol din 12 februarie 2020 2019:
  https://ziaristii.com/intalnire-hagi-ministrul-transporturilor-se-coace-o-colaborare-fotbalistica-intre-viitorul-si-portul-constanta/

  Un lucru este clar, și-anume acela că orașul Constanța are IMPERIOASĂ NEVOIE de:

  1. Un stadion (neapărat: CU… PISTĂ-DE-ATLETISM!) LA NIVELUL SECOLULUI XXI (!!!) – pe care 99% dintre constănțeni, printre care ne numărăm și noi, BINEÎNȚELES, îl vor… PE MINUNATUL AMPLASAMENT ACTUAL, care PERMITE PERFEEEEECT EXTINDERILE DE TEREN, DE PISTĂ-ATLETICĂ, DE TRIBUNE și de terenuri și clădiri ANEXE, inclusiv parcări-subterane și un hotel-sportiv!!!), pe care să se desfășoare, DIN-NOU – !!!!!! – în afară de meciurile… VIITOAREI PRIME-DIVIZIONARE „Fărulețuuu'” și… meciuri-INTERNAȚIONALE de rugby și… concursuri-INTERNAȚIONALE de atletism, ca-n anii… ’60-’70(-’80 chiar…), când „Farul” era chiar mai modern decât… 23 August, din Capitală: printre altele, stadionul cu 10 intrări, dat în folosință în 1955 – la el lucrând-din-greu șiii… DEȚINUȚI-POLITICI aduși de la primul Canal Dunăre – Marea Neagră! –, în 1970 a devenit… PRIMUL stadion din România cu instalație-PERMANENTĂ (!!!!!) de nocturnă, cei patru imenși stâlpi de beton cu zeci de reflectoare fiind inaugurați în acea vară, cu ocazia Campionatului Mondial Universitar de fotbal, câștigat de România (cu jucători-MARI de la „Universitatea” Craiova, „U” Cluj, „Poli” Timișoara, „Politehnica” Iași și „Sportul-Studențesc” București), după o finală cu U.R.S.S. (s-a spus atunci că a fost… răzbunarea deținuților-politici pe sovietici!)!!!

  2. O sală a Sporturilor SPAȚIOASĂ-și-MODERNĂ (se lucrează la ea…, deocamdată… ÎNCĂ la fundații, lucrările fiind muuuult întârziate față de graficul-stabilit!!!!!!), cea actuală, din Centru, fiind veche (și ea e tot din anii ’50), DEGRADATĂ-SERIOS și, oricum, (MULT) PREA… MICĂ (terenul a fost cu greu adus laaa… LIMITA-MINIMĂ admisă de către E.H.F., pentru participarea echipei-locale de handbal-masculiun în cupele-europene!, iar SINGURA tribună abia poate găzdui 1.500-2.000 de spectatori, pe-scaune dar… foarte-înghesuiți!)ș

  3. Un bazin (bineînțeles: ACOPERIT-și-ÎNCĂLZIT!) OLIMPIC (!!!!!) de ÎNOT, careee… să nu ajungă și ea, repejor, sală-de…-BINGO, cum a pățit piscina-competițională de lângă Hotelul „Parc”, din Mamaia-Sud, căreia cică-i lipsea… UN (AMĂRÂT de) CENTIMETRU, ca să fie omologată, drept pentru care… au desființat-o, imediat după așa-zisa „revoluție”, transformând-o firma fostului mare handbalist Vasile Stângă – cu banii câștigați de el în campionatul Spaniei, înainte de 1990!!! – în salp de BINGO, acum fiind… SPAȚIU-EXPOZIȚIONAL!!!!!

  Așadar… IMPLICAREAAA… astaaa… BRUSCĂ (!) în fotbalul/sportul-local aaa… FEROCELUI (!!!) om-de-afaceri Gabriel Comănescu (fost, pe rând, apropiat de: P.S.D., P.D., P.D.L., P.M.P., ACUM… P.N.L.!) și a… CREDINCIOSULUI-SĂU primar „liberal” Vergil Chițac (cuuu… ale sale cunoscute-și-comentate/dezavuate ÎNTRERUPERI, când a devenit, în mandatul 2016-2020, din senator P.N.L., senator… INDEPENDENT-(DAR-)cu-un-picior-în-…A.L.D.E. (!)… SUNĂ A… TUN-IMOBILIAR, NICIDECUM A MÂNĂ-ÎNTINSĂ SPORTULUI-CONSTĂNȚEAN, daaaaaaaaaaaaaa?!!!

  Ahhh…, daaa…, uita(seră)m deee… Gheorghe Hagi!
  Păiii…, se știe cât de mult iubește el… CLUBUL CARE L-A CONSACRAT (și, practic, l-aaa… SCOS-DIN-MIZERIE, în adolescență, LAAA… PROPRIU!!!): suporterii „Farului” au insistat ca stadionul în discuție să-i poarte numele, iar el, Hagi, i-a răsplătit… făcându-și ALT club, NU ÎN (!) Constanța, ciii… în într-o mică localitate învecinată, Ovidiu (drept pentru care, NORMAL: I-A FOST RETRAS NUMELE DE PE STADION!)…
  Acum…, când „Viitorul”… E PE DUCĂ/RETROGRADARE (inclusiv… FINANCIAR!), dar… MACIDONII-LUI AU (RE)NĂPĂDIT și (RE)PUS STĂPÂNIRE PEEE… P.N.L.-Constanța, îl apucă pe domnul Hagi, iar, dragostea de „Farul”: și se-apucă ei, aldeee… Gheorghe Hagi, Ianis Zicu (alt „mache”!), Ciprian Marica, Ilie Năstase – căci aflați că este șiii… „moș-tataie(-mereu–ginerică) în proiectul IMOBILIAR al ăstora –, plus alți câțiva șmecheri, unii cu trecut-sportiv…, împreună cu Gaby Comănescu și cu ajutorul noii-Puteri-locale, săăă… „SALVEZE” „Farul”…
  PE BUNEEE????

  Apropo de Gabriel Comănescu…, EXACT AȘA a început DECLINUL „Farului” – de-ajunseseee…, RELATIV-RECENT, să se lupte să nu cadă-n Liga aaa… TREIA (!!!!), iar suporterii-SĂRACI erau cei care țineau clubul, cam ca la „DinamoȚ acum…, numa’ că cei de la Constanța dădeau… mai puțini bani și, mai mulți … cartofi, morcovi, mai și câte-o gâscă…, câte-o găină…, ce-aqveau și ei pe-acasă, de…, ca să poată fi asigurată măcar hrana fotbaliștilor!!!!!!!): s-a găsit să ia echipa/CLUBUL-de-fotbal”Farul” un alt fost coleg (de Insitut-de-Marină și de I.E.F.M. „Navrom” Constanța, secția petroliere-mineraliere, înainte de 1990) de-al lui Băsescu și Comănescu, c.l.c. (comandant-de-cursă-lungă) Gheorghe Bosânceanu, patronul Șantierului-Naval-Constanța (S.N.C.), al unei flote de petroliere și mineraliere („Histria Shipmanagement”), a cotidianului local „Cuget liber” (fost… „Dobrogea nouă”, înainte de 22 decembrie 1989!), a unor hoteluri și alte (MULTE-și-VALOROASE!) ACARETURI!
  Ăla a făcut… PRAF (!) clubul, apoi l-a vândut unui… CUNOSCUT-PIȘICHER din Brașov, Giani Nedelcu!
  Și toooot așaaa…, de ajunseseră suporterii să-și facă echipa lor, cu care ajunseseră în… liga a doua (când au fuzionat cu echipa cumpărată de Ciprian Marica, de la Giani Nedelcu, echipă care era și ea tot în liga a doua!): S.S. (Suporter-Spirit) „Farul” Constanța!!!!!!!!!!!
  Așadar…, în nădejdea acestor MULTIMILIONARI din fostaaa… GAȘCĂ-de-COMANDANȚI-deveniți-PATRONI-ai-lui-BĂSESCUUU… MAI BINEEE… LIPSĂ (!), daaaaaaaaaaaaa?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here