Scrisoarea de adio a fostei senatoare Florina Presadă. USR nu mai e bun dacă nu-i asigură o funcție

23
2290
Florina Presadă

Florina-Raluca Presadă (42 de ani), senatoare USR în mandatul 2016-2020, și-a anunțat vineri demisia din partidul care a propulsat-o în Parlament. Rămasă în afara listelor electorale, ea a suferit o nouă dezamăgire când n-a fost susținută pentru o poziție de secretar de stat. Drept urmare, a decretat: „Nu mă mai regăsesc în acest partid!”.

„După decizia Biroului Național al USR de aseară, de a-l propune pe Călin Badiu ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, mi-a fost clar că expertiza mea nu mai este de folos în această organizație”, a scris fosta senatoare, cu tristețe, într-o postare pe Facebook, un fel de „scrisoare de adio” adresată USR.

„Dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparență și politica de gașcă au devenit emblematice pentru noul USR”, a mai punctat Florina Presadă. Dacă era numită secretar de stat, probabil că nu mai vedea lucrurile în culori atât de sumbre. Sau, cel puțin, nu le afirma.

Mesajul de despărțire al Florinei Presadă

Momentul despărțirii de USR

„Azi mi-am înaintat demisia din USR, biroului filialei USR Sector 3.

A fost o decizie pe care am luat-o cu inima grea, dar privind spre viitor.

Adevărul este că nu mă mai regăsesc în această construcție politică de ceva vreme, iar după decizia BN USR de aseară, de a-l propune pe Călin Badiu ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, mi-a fost clar că expertiza mea nu mai este de folos în această organizație.

Dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparență și politica de gașcă au devenit emblematice pentru noul USR.

Numirile politice pentru anumite poziții sunt firești și pot accepta că cei ajunși la putere îi vor prefera pe unii în detrimentul altora, dacă au de ales între oameni cu competențe similare. Dar ce nu pot accepta este ca în urma acestor numiri să aibă de suferit serviciul public sau ca aceste numiri să nu țină cont deloc de competențe.

Mă bucur că am făcut parte din efortul de împrospătare a clasei politice românești, început în 2016 alături de voi. Mă bucur de asemenea că am putut contribui la promovarea unor teme de care societatea românească are nevoie: reforma electorală, reforma administrației publice, respectarea drepturilor omului.

Au fost 4 ani plini, din care am învățat foarte mult, ca om și ca politician. Am cunoscut în USR oameni extraordinari, pe care altfel nu i-aș fi întâlnit. Din păcate, mulți dintre ei au părăsit deja partidul și mulți o vor mai face.

Nu v-am mințit, am crezut și am acționat sincer în orice moment.

Mi-a fost drag să fiu în stradă în campanii sau la evenimente cu voi și am apreciat mereu întâlnirile noastre, în persoană sau online. Am beneficiat de energia dată de voi, generată de credința că se poate și altfel.

Și se poate! Încă mai cred acest lucru. Nu e timpul pierdut pentru apariția altor noi formațiuni politice, în care să se regăsească oameni ca mine și ca voi și care să fie mereu și mereu factorul de progres în societate și în politică. România are nevoie de noi.

Despărțirea mea de USR nu înseamnă și dorința de a mă despărți de politică.

Așa că rămânem împreună și iubim România cu ochii deschiși!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

23 COMENTARII

 1. Sunt mulți tineri (ȘI!) în U.S.R. (inclusiv aici, în județul Constanța) care au muncit și muncesc în continuare pentru partid și… NU se mai supără că nu „prind” posturi/funcții în Parlament, ministere sau administrație-locală!

  Florina Presadă a fost SENATOR timp de patru ani, așadar ar putea să nu se supere chiar atât de tare că-i mai lasă și pe alții…

  Ce să facem…, metehne… (tipic-)”dâmbovițene”!

  • Această Presadă… MAI MULT RĂU (!) a făcut U.S.R.-P.L.U.S.-ului (mai ales: IMAGINII partidului și alianței!), prin „ieșirile” sale mai degrabă… SOCIALIST(-UTOPIC)E (gen „Falansterul” lui Teodor Diamant!): a dat-apă-la-moară jigodiilor care se tot strofoacă (la comanda… STĂPÂNILOR RUȘI!) să ne „scoată”… „neomarxiști” ș.a.m.d.

   MAI BINE că ne-a… lăsaaaaaat (odatăăăăăă)!!!!!!!!!!!

   • Mă „protejează” (Sic1) pentru că eu nu sunt plătit de RUȘI, măi DERBEDEULE!

    Ce tot LATRI tu pe-aici, la un ziar… DECLARAT (!) de centru-dreapta, cu cititori 50% U.S.R.-iști (sondajele publicației o demonstrează!) și 50% P.N.L.-iști, P.M.P.-iști, chiar U.D.M.R.-iști, oricum anti-P.S.D.-iști și anti-putiniști???!

    Îți permiți să fii „Gică-Contra” la TOATE opiniile din articole care susțin Președintele, Guvernul Cîțu, majoritatea-parlamentară reformistă, ba chiar să-i jignești pe autori!

    Dacă nu-ți place ziarul ăsta, cine te pune să-l citești?!!!

    • Că până la urmăăă…, punem și noi, ăștia 50% (CEL PUȚIN!) dintre cititorii-CONSTANȚI ai ziarului care suntem, după părerea lui „Vlaicu”, niște …”useriști fripturiști” (!): oare de ce trebuie să tot suportăm JIGNIRILE lui „Vlaicu”-&-„Tudor” și ale altor FANATICI anti-U.S.R.-iști…

   • Probabil ca il lasa sa faca ce nu indraznesc dansii,caci sunt ziaristi si nu-si permit sa se lege aiurea de opiniile cititorilor…In state,cred ca asta era meseria pe care o facea cu succes:sa lustruiasca bombeuri la coltul strazii…

    • Măi „Vic”, eu sunt ziarist de… 31 de ani (!), iar… „în state” (Sic!) cum te exprimi dumneata… „ca-la-Ghelboaia” (!), chiar am fost, de două ori, cu… bursă americană (!), pentru perfecționare, câte trei luni, de fiecare dată lucrând ca reporter în redacțiile unor ziare de recunoscută calitate!

     Bombeuri probabil că lustruiești tu la colțul străzii, aici sau în străinătate…

  • Florina Presadă are niște concepții social-politice (și, implicit: economice!) mai degrabă proprii… socialismului/comunismului-UTOPIC (al lui Charles Fourier și al discipolului român al acestuia, Teodor Mehtupciu-„Diamant”, cu al său celebru-dar-efemer „falanster” de la Scăieni!), condimentat/aromat cu ideile „charmante”-dar-(atât-de-)AIURITE ale Mișcării „Flower-Power”/”HIPPIE”, din anii ’60-’70 ai secolului trecut!

 2. Se vede şi în cazul fostei simpatizante USR PLUS Şoşoacă. În general în RO e mai productiv să fii supus total ierarhiei nomenclaturii de partid şi, eventual, să tragi sforile ca eminenţă cenuşie. Dacă forţezi, e drept că se uită la tine, dar iese lumea, multă, multă, doar în caz de victorie categorică, incontestabilă.

  • Șoșoacă NU (!) a fost vreodată, CU-ADEVĂRAT (!), „simpatizantă”-U.S.R.: DOAR s-a încercat ȘI (!) în cazul ei (de către… RUȘII care-o PLĂTEAU și o PLĂTESC în continuare!) ÎNFILTRAREA în cadrul Mișcării-#REZIST și a vărfului-de-lance politic al acesteia, U.S.R.-P.L.U.S.!

   Cum manevra n-a „ținut” (SLAVĂ-DOMNULUI!), a fost… REPARTIZATĂ (!) înapoi, „la-MATCĂ” (!), printre TURBAȚII ei!

  • BINEEE… C-AM SCĂPAT DE EA!

   La un moment dat, și în U.S.R. s-a pus problema asta: oare ființa asta așa e ea din fire sau… este pusă/manipulată de către P.S.D. să facă atât de mult rău partidului și alianței!

   NU s-a vrut crearea unui scandal și mai mare prin excluderea din U.S.R., dar a fost trasă-pe-dreapta/MARGINE, în speranța că, până la urmă, ori se va potoli, ori… va pleca singură!!!

 3. Referitor la replicile postate aici, sub formă de comentarii la acest articol: dacă stăm și cugetăm bine…, nici nu-i (DELOC!) un semn rău că aceste cozi-de-topor, din România, ale Rusiei CRIMINALULUI de Putin, au… NĂVĂLIT (EFECTIV!), în ultimul timp, pe ZIARISTII.COM!

  Dacă STĂPÂNII-RUȘI (!) ai A.U.R., „Neamul-Românesc” și alte FĂCĂTURI-POLITICE de TEAPA acestora două, consideră acest ziar ca fiind, pentru ei, un ADVERSAR-PERICULOS, pe care trebuie să-l umple de… INEPȚIILE și „bețele-prin-gard” ale unui/unor „Vlaicu”-&-„tudor” (par a fi unul-și-același „troll”, cu două pseudonime/conturi, ambele fiind activate aici cam în același moment!), asta este, în fond, chiar… (FOARTE!) BINE!!!

  Ne amintim că încă din anii ’90 exista o vorbă, printre românii de centru-dreapta cu ceva expunere-publică: „Dacă nu te-njură Vadim, înseamnă că… nu ești un om-de-dreapta important!”…

  Se poate extrapola PERFECT în timp, actualizând: în loc de „W.C.”-Tudor, acum SCHELĂLĂIE-JALNIC „Latrinele”, „GuițăTV”, „Nașul” FOSTULUI (!) jurnalist R.M. și, „last-but-not-least”, fel de fel de „trolls”, TRĂDĂTORI-de-ȚARĂ (sperăm că, totuși, S.R.I.-ul… îi monitorizează atent!), năimiți cu… ruble-convertibile!

  Așadar, este clar: pe tovarășii de la Moskva îi deranjează ZIARISTII.COM…
  Păiii…, AFERIM și SLAVĂ-DOMNULUI!!!!!

  • De-abia au început să răsară ghioceii, și la U.S.R. se face o HOTĂRÂTĂ… CURĂȚENIE-de-PRIMĂVARĂ (!): unul-după-altul, SE… CARĂ (!) din partid (pentru că li s-a dat de înțeles că nu făceau decât rău formațiunii în care erau înscriși!) exact cei… care-l trăgeau în jos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here