Schimbare fundamentală în politica Berlinului. „Germania nu mai poate accepta alți refugiați. Avem destui tineri bărbați antisemiți în țară” – Friedrich Merz, șeful CDU

2
590
Manifestațiile violente în favoarea teroriștilor Hamas, organizate de migranții acceptați de Germania în ultimii ani, au determinat Guvernul să schimbe total abordarea. Urmează ca extremiștii să fie trimiși înapoi, de unde au venit, iar țara nu va mai accepta alți migranți din statele arabe

Germania se situează azi pe o poziție radical diferită față de cea din urmă cu 8 ani, elitele politice ale țării fiind refractare la ideea de a mai primi refugiați. Într-un interviu acordat publicației elvețiene de limbă germană Neue Zurcher Zeitung (NZZ), Friedrich Merz, liderul CDU și urmașul Angelei Merkel în fruntea partidului, spune că Germaniei îi ajunge câți antisemiți are deja în țară și nu mai are nevoie de alții.

În interviul acordat NZZ, Friedrich Merz a vorbit despre necesitatea ca Germania să fie solidară cu Israel în fața atacurilor teroriste, a criticat demonstrațiile pro-Hamas din orașele germane și a invocat uriașele beneficii sociale pe care le primesc în continuare migranții.

Jurnalistul german își începe interviul cu un citat din designerul Karl Lagerfeld, care spunea că „nu putem să ucidem milioane de evrei și să aducem în locul lor milioane din cei mai răi inamici ai lor în țară”. Friedrich Merz acceptă că regretatul creator de modă avea dreptate și, la un moment dat, spune: „Germania nu poate accepta noi refugiați. Avem destui tineri antisemiți în țară”.

Aluzia este foarte clară la musulmanii acceptați în ultimii ani de Germania, care odată ce au primit drept de ședere s-au transformat într-o problemă. Dintre acești migranți primiți cu brațele deschise de germani se recrutează acum manifestanții de pe străzile orașelor, care cer moarte Israelului și susțin teroriștii Hamas.

În 2015, când a izbucnit criza refugiaților din Siria, cancelarul german de atunci, Angela Merkel, le-a transmis acestora mesajul că sunt bine-veniți în Germania. Circa 1.000.000 de refugiați au luat cu asalt Europa, formându-se coloane uriașe care s-au îndreptat spre Germania.

Ideea Guvernului din Berlin era că prin aducerea și integrarea acestor migranți se va rezolva marea problemă a forței de muncă într-o țară din ce în ce mai îmbătrânită. Dar după numai un an ministrul de Interne german recunoștea că strategia dăduse greș, iar noii veniți nu se grăbeau nici să adopte valorile și stilul de viață europene, dar nici să se integreze în piața de muncă.

Mai jos, un fragment din interviul în care liderul CDU spune că Germania trebuie să-și schimbe politica de imigrație, că astăzi peste 400.000 de afgani și 1.000.000 de sirieni locuiesc în țară și că migranții au adus cu ei antisemitismul.

Friedrich Merz: „Trebuie să ne regândim politica de migrație, dar și politica noastră de integrare. Acest lucru este inevitabil. Regret foarte mult că antisemitismul imigranților a dus la această situație. Dar suntem în punctul în care nu există altă opțiune”

„NZZ: Ar trebui Germania să accepte refugiați din Fâșia Gaza?

Friedrich Merz: Nu. Dacă există refugiați, atunci aceștia sunt inițial o problemă pentru țările vecine. Germania nu mai poate accepta refugiați. Avem destui tineri antisemiți în țară.

Femeile nu pot fi antisemite?

Uită-te la demonstrații. Actele de violență vin aproape exclusiv de la bărbați tineri. Am ajuns într-un punct în Germania în care societatea începe să se gândească la tot ce a fost greșit cu imigrația în ultimii ani.

 Chiar acum? Vorbim despre o pierdere a controlului care a început în 2015. Partidul dumneavoastră era la putere atunci.

Desigur, ne-am întrebat ce rol am jucat pentru a ajunge până aici. În primăvară, după un lung proces de discuții, grupul parlamentar CDU și CSU a adoptat un document de poziție intitulat „Pentru umanitate și ordine în politica de azil și refugiați”. Dacă văd corect, guvernul federal adoptă cel puțin titlul. Deci nu putem greși complet.

 Ați fost recent în Cancelarie. A recunoscut Olaf Scholz gravitatea situației?

Am această impresie.

Ce are de gând să facă?

Determinarea sa audibilă și vizibilă de a aborda în sfârșit problema migrației. Nu pot spune dacă acest lucru se aplică și întregii sale coaliții guvernamentale.

Poate Germania să realizeze ceva substanțial numai în politica de migrație, folosind pârghii naționale?

În ciuda tuturor criticilor, Angela Merkel a negociat un acord cu Turcia, iar după aceea cifrele au scăzut rapid. De doi ani îi spunem guvernului federal că ar trebui să urmeze acest exemplu și să încheie acorduri de retragere, de exemplu cu statele din Maghreb. De asemenea, solicităm ca aceste țări să fie declarate țări de origine sigure de ani de zile. Până astăzi, Verzii (partidul ecologist – n. red.) refuză să facă acest lucru. Toate acestea au eșuat pe plan intern. Există oportunități naționale, nu nelimitate, dar sunt acolo. Și sunt mai eficiente pe termen scurt decât toate soluțiile europene, care necesită întotdeauna o anumită perioadă de timp.

 La ce vă puteți gândi în afară de acordurile de repatriere?

Atâta timp cât frontierele externe ale Europei nu sunt protejate în mod adecvat, trebuie să ne protejăm frontierele interne și să îi respingem la frontierele interne. Germania – o țară înconjurată de alte nouă țări – se află într-o situație deosebit de dificilă. Trebuie să vorbim despre factorii de atracție, care, fără îndoială, există, chiar dacă acest lucru este contestat în mod repetat.

 La ce factori de atracție te referi?

De exemplu, beneficiile sociale germane, care sunt foarte mari în comparație cu alte țări europene. Apoi, există efectul de atracție care este declanșat de migranții care sunt deja aici. Un bun procent din populația afgană trăiește astăzi în Germania, adică 400.000 de oameni. Astăzi, 3,5% din populația siriană trăiește în Germania, adică peste un milion de oameni. Trebuie să ne regândim politica de migrație, dar și politica noastră de integrare. Acest lucru este inevitabil. Regret foarte mult că antisemitismul imigranților a dus la această situație. Dar suntem în punctul în care nu există altă opțiune.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Rareș Bogdan anunță sinuciderea PNL în București: „Candidatul nostru la Primărie nu va fi Nicușor Dan! Nu e un primar bun. În 2020 l-a susținut Orban, nu noi! Atunci trebuia să fiu eu candidatul, dar lui Orban i-a fost frică…”

* Șmecheria scârboasă prin care fostul șef al Curții de Apel Constanța și-a crescut pensia de la 5.400 la 6.400 de euro: s-a detașat o lună la Penitenciarul Poarta Albă, apoi s-a pensionat la 51 de ani!

* Colcăială printre „specialii” care au capturat România: judecătoarea Ana Maria Chirilă – arestată pentru că sprijinea traficanții de droguri; judecătoarea Gabriela Mazilu – prinsă cu 6 milioane de euro nejustificați

* De ce nu-i mai ajung lui Ciolacu nici măcar cele mai mari încasări din istoria României: cheltuielile statului PSD-PNL cresc în acest an la 39% din PIB!

* USR acuză represalii în stil mafiot din partea șefului ANPC, care, prin intermediul unui off-shore, ar lua taxă de protecție de la proprietarii restaurantelor din Herăstrău închise de Clotilde Armand

* Unul dintre marii golani ai politicii românești – numit pe 9 ani consilier la Curtea de Conturi! Grobianul Aurelian Bădulescu, omul Gabrielei Firea, și-a șters toate mârlăniile și comentariile antisemite de pe Facebook

* A doua extrădare a unui PSD-ist fugar. Fost deputat, șantajistul a fost adus din Italia, la 7 ani după revenirea forțată din Dubai

* Vasile Bănescu către Mihail Neamțu: „V-ați pierdut deplin rușinea și bunul-simț”. Derivă totală a politicianului eșuat: zice că e „hărțuit” și „amenințat” de purtătorul de cuvânt al BOR

* Un document excepțional: scrisoarea Mitropolitului pro-rus de la Chișinău către șeful său de la Moscova, Patriarhul Kirill, în care face pulbere Rusia putinistă! / „Amestecul agresiv al Rusiei în afacerile Ucrainei și ale Moldovei” / „Așa-numita «Lume Rusă» este străină aspirațiilor și valorilor noastre naționale” / „Moscova nu a înțeles că poporul din Moldova are rădăcini latine” / „Republica Moldova se va reuni inevitabil cu România”

2 COMENTARII

  1. Se pare ca s-au dus vremurile cand naivii idealisti germani primeau refugiatii cu flori si panouri pe care scria ,,WLCOME REFUGEES!” in gari si aeroporturi . Acum mai ca ar pune panouri cu ,,Eject refugees” . Muter Merkel a fost de vina si asta este doar una din marile prostii facute de aceasta est germana.Ce se petrece acum in UCRAINA e cea mai mare vina a ei ptr ca la Bucuresti, la Summitul NATO s-a batut ca o leoaica ptr ca Ukraina si Georgia sa nu fie primite.Si dependenta energetica a Germaniei fata de Rusia este o alta mare a acestui politician si german ratat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here