joi, mai 30, 2024
AcasăDezvăluiriSavonea, nu mai scapi! Se strânge laţul în jurul şefei CSM, "aleasa"...

Savonea, nu mai scapi! Se strânge laţul în jurul şefei CSM, „aleasa” lui Dragnea şi Tăriceanu. Inspectorii de integritate îi iau averea la purecat, ea atacă la temelia ANI

-

Pe cei din interiorul şi mai ales de al vârful justiţiei nu i-a surprins prea mult atitudinea Lie Savonea în perioada în care Dragnea şi Tăriceanu loveau România la temelia democraţiei. Ştiau că şefa CSM are o istorie tangenţială cu clanurile penale, via soţul ei, fost tovarăş de afaceri cu temutul infractor Cătălin Voicu, acum aflat în închisoare.

Însă Savonea a fost, în schimb, o mare decepţie pentru toate generaţiile tinere de magistraţi, care nu se aşteptau ca ea să saboteze, de la vârful sistemului, bătălia magistraţilor oneşti pentru profesionalism, demnitate şi onoare în interiorul breslei judiciare.

Din păcate pentru ei, Lia Savonea n-a jucat pe mâna lor, ci pe cea a taberei PSD-ALDE, care şi-a dorit de la bun început distrugerea justiţiei din interior şi scoaterea României de pe drumul european.

- Advertisement -

Prin tot ce a făcut ca şefă a CSM – instituţia „pur-sânge” a justiţiei, chemată să apere magistraţii de influenţa nocivă a politicului – Lia Savonea a demonstrat practic de ce a fost „aleasa” lui Dragnea şi Tăriceanu.

Savonea a ajuns în funcţie pe tăcute şi a avut grijă să joace la mai multe capete pentru a-şi atinge scopul de prea-mărire în funcţie. După care, şi-a dat arama pe faţă, făcând rău nu doar justiţiei, ci şi românilor care plătesc din banii lor de justiţiabili acest sistem vital pentru democraţie.

Însă odată cu capitularea lui Dragnea şi Tăriceanu – primul ajuns deja la puşcărie, al doilea aflându-se în drum spre ea -, a venit se pare vremea ca Lia Savonea să achite factura obedienţei sale incalificabile faţă de clanurile politice care au încercat să distrugă justiţia.

- Advertisement -

Familie cu venituri de nabab

Astfel, Agenţia Naţională de Integritate a declanşat procedura de verificare a averii preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, au declarat, marţi, pentru AGERPRES, surse din ANI.

Potrivit surselor citate, ancheta a fost declanşată în urma unei sesizări primite de ANI.

În ultima declaraţie de avere postată pe site-ul CSM în iunie 2019, Lia Savonea a menţionat faptul că deţine şase terenuri, cu suprafeţe cuprinse între 237 mp şi 40.000 mp, precum şi o casă de 171 mp în judeţul Ilfov şi o locuinţă de 78 mp în judeţul Alba.

Şefa CSM mai are în proprietate două autoturisme Volskwagen şi BMW, ceasuri şi bijuterii cu o valoare estimată de 14.000 de euro, iar în conturi are mai multe sume de bani, care însumat se ridică la peste 370.000 de euro, aproape 89.000 de lei şi peste 8.000 de dolari.

De asemenea, în ultimele 12 luni, soţii Savonea au înstrăinat cinci terenuri, cu o valoare de 43.000 euro şi 1,4 milioane lei.

La capitolul venituri, Lia Savonea a trecut 473.627 de lei drepturi salariale încasate de la Consiliul Superior al Magistraturii şi 1.514 lei drepturi salariale restante ca judecător la Curtea de Apel Bucureşti, în timp ce soţul ei, Mihai Savonea, a declarat un venit de 12.000 de lei de la cabinetul individual de avocatură.

Nu se lasă şi atacă ANI la temelie!

Ce e grav însă e că Savonea se pregăteşte să riposteze şi face propuneri care lovesc în puterile inspectorilor ANI şi scot de sub influenţă penală anumite cazuri de incompatibilităţi, inclusiv pentru magistraţi. Adică, şi pentru ea, ca să stea la adăpost de eventuale acuzaţii penale!

Astfel,  Lia Savonea a transmis Comisiei Juridice a Senatului o propunere de modificare a Legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice și de completare a legii de funcționare a ANI. 

Potrivit unor surse, ar fi vorba despre propuneri prin care competențele ANI ar fi restrânse.  Astfel, se propune limitarea evaluării pe ultimii trei ani anterior sesizării. În prezent, evaluarea poate fi făcută pe parcursul deținerii funcției publice, precum și în decursul a 3 ani după încetarea acesteia.

În condițiile în care o persoana care poate deține o funcție o perioadă mai mare, a limita evaluarea pe ultimii 3 ani de la deschiderea lucrării este echivalent cu a înlătura răspunderea, spun specialiștii.

O altă modificare se referă la ceea ce înseamnă diferențe semnificative între averea deținută și cea declarată. Propunerea este ca diferența să fie mai mare decât echivalentul a 20 de salarii medii brute pe economie, de la data începerii procedurii de evaluare, între modificările intervenite în avere pe durata exercitării demnităților și funcțiilor publice și veniturile realizate în aceeași perioadă. Legea în vigoare prevede ca diferența semnificativă să fie mai mare de 10.000 euro sau echivalentul în lei.

Totodată, se propune includerea unui articol care să vizeze magistrații. Mai exact, dacă instanța ar constata că un magistrat se află în conflict de interese sau în stare de incompatibilitate, CSM ar urma să discute ce se întâmplă în cazul magistratului respectiv și nu să ia act de decizia instanței și să aplice o sancțiune disciplinară. Astfel, incompatibilitățile magistraților stabilite de instanțe nu ar conduce direct la sancționarea disciplinară cu retrogradarea gradului sau excluderea din magistratură.

Deasemenea, proiectul prevede și eliminarea incompatibilităților pentru judecătorii Curții Constituționale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Nesătula Lia Savonea. Şefa CSM a încasat 120.000 de lei pentru „detaşare” în Capitală, deşi stă la Chiajna, lângă Bucureşti!

Adio, Plumb! Europarlamentarii din Comisia JURI au pus cruce candidaturii sale la postul de comisar UE: e „nepotrivită”

Am pus mâna pe sondajul secret al PSD! În județul Constanța: PNL 31%, USR-PLUS 27%, PSD 17%. Finală Iohannis – Barna la prezidențiale

Cumpănașu, delir total: „Am adus scutul de la Deveselu, am salvat laserul de la Măgurele. Și câștig doar 12-13.000 de euro pe lună, nu 30.000!”

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor! A luat 300 de lei pe lună când toți copiii primeau 85 sau 200 de lei

Cumpănașu, escroc pe toate fronturile. Nu are facultate, dar predă la universități de stat, e masterand și își face doctoratul!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

Adio, Radu Moraru! Să fii iubit… de medici, că ai mare nevoie! Gânduri la despărțirea de Nașul TV

 

- Advertisement -

7 COMENTARII

 1. STAFIA (!) asta cuvantatoare de Lia Savonea este… DISPERATA (!), vazand ca SUSTINATOAREA sa, „CUMA-ROSIE”, este, Slava-Domnului, „PE FARAS” (!!!), si-atunci…, ca o VIPERA INCOLTITA, ATACA ea prima !!!

 2. Rautatea feroce a acestui personaj sinistru a mutilat-o, mutand-o intr-un monstru oribil.
  Savonearola este personificarea bestialitatii staliniste, mentalitatea clanului de banditi PMRPCRFSNPSD
  care bantuie Romania de 72 de ani.

  A sosit timpul sa ecarisam tara de acesti strigoi !

 3. Gunoiul ăsta de individă schimonosită oribil și atunci când crede că are o mimică neutră ar trebui azvârlit direct la ocnă, la tăiat sare. Ar trebui judecată pentru tentativă de subminare a statului de drept și pedepsită în consecință. Cu confiscarea întregii ei avuții. Sinistru personaj. Parcă ar fi disntr-un film cu zombi.

 4. Este o javra totala, cum dracu o fi reusit sa convinga atatea curti de apel din tara s-o sustina si s-o aleaga sefa CSM? Cum o fi reusit sa insele atatia magistrati s-o voteze, nemernica?

 5. Cand o sa cada si asta, sper sa se faca PRAF, dar praf si pulbere!!!!!! Iar cand vad cati monstrii gen savonea &Co, care apara infractorii se mai afla inca jn justitie ma intreb daca vreodata o sa avem intr-adevar o justitie corecta in care politicul nu are ce cauta?!?!

 6. Cu asemenea oameni in justitie ne mai miram ca tara e stapanita de o mafie?! Poate ca tocmai mafia din justtitie a dat tonul, cum s-ar spune ! Justitia a fost veriga cheie !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -