Rușii au pierdut 50.000 de militari în luptele pentru Bahmut – mai mult decât dublu față de cele două războaie cecene

0
1037

Ocupanții ruși n-au reușit să captureze nici până în prezent orașul Bahmut din regiunea Donețk, care avea 75.000 de locuitori înainte de declanșarea „operațiunii militare speciale”. În schimb, ei au pierdut circa 50.000 de luptători. Adică, mai mult decât dublu în comparație cu distrugerile de personal suferite în ambele războaie cecene.

În primul război cecen, desfășurat în perioada 9 decembrie 1994 – 31 august 1996, au murit în jur de 14.000 de militari ruși.

În cel de-al doilea conflict din Caucaz, care a avut loc în perioada 26 august 1999 – mai 2000, pierderile Kremlinului s-au cifrat undeva la 7.500 de luptători.

Totalul pierderilor suferite de Federația Rusă în cele două războaie cecene: aproximativ 22.500 de militari.

Informațiile despre distrugerile înregistrate de armata putinistă la Bahmut au apărut pe site-ul Espreso.tv.

În emisiunea „Espreso”, Ivan Kiricevski, jurnalist și expert militar la Defense Express, a opinat că cei aproximativ 50.000 de ruși scoși din luptă la Bahmut s-ar fi putut îndrepta spre Kiev, pentru un nou asalt asupra capitalei Ucrainei, dacă ar fi reușit să cucerească orașul strategic din regiunea Donețk.

Kiricevski a mai spus că rușii au pierdut până în prezent și circa 200 de tancuri în zona orașului Bahmut.

„În linii mari, dacă aceste trupe nu ar fi fost distruse, atunci rușii le-ar fi putut folosi pentru un al doilea atac asupra Kievului”, a subliniat Kiricevski.

Acesta susține ferm că întreaga conducere politico-militară a Ucrainei nu va permite trupelor invadatoare să treacă de Bahmut, fiindcă s-ar năpusti apoi spre alte zone.

„Poate exista un scenariu moderat optimist, conform căruia rușii vor rămâne blocați în lupte de stradă. Am avut timp să transformăm Bahmutul într-o fortăreață care este aproape sau complet impracticabilă pentru ocupanți”, a spus Kiricevski..

Expertul mai dezvăluie că apărătorii lui Zelenski au trecut dincolo de râul Bahmutka și au creat un fel de „zonă de ucidere în care inamicul primește lovituri cu toate tipurile de arme”.

„Există toate motivele să credem că rușii sunt blocați acolo de mult timp și vor continua să fie măcelăriți”, a conchis Kiricevski.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cum a dejucat Maia Sandu planul Rusiei de destabilizare a Moldovei, coordonat de „un agent al serviciilor secrete ruse”. Rețeaua: „10 grupe a câte 5-10 persoane”, plus „un posibil mercenar Wagner”, blocat pe aeroportul din Chișinău

* Rețeaua minciunilor pro-ruse: Gușă – Cristoiu – Roșca Stănescu – Severin. Lista celor 16 site-uri „pro-Kremlin, conspiraționiste sau de extremă dreapta”

* VIDEO. Donald Trump arată cum ar aduce pacea în „cel mult o zi”: ar lăsa Rusia să rupă bucăți din Ucraina! Fox News a cenzurat în favoarea fostului președinte

* A mai fugit un PSD-ist corupt: baronul de Neamț, Ionel Arsene, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență

* Loteria Română nu are sistem de joc online, dar e condusă de un director PSD-ist cu 4 salarii, 4 terenuri, 4 apartamente și o casă în București. Venituri lunare de 6.500 de euro!

Firea s-a făcut din nou de râs: a furat un citat din scriitoarea Virginia Woolf, dar a confundat zăvorul cu șurubul!

Ministrul PSD de la Finanțe zice că nu mai e nevoie de reforma pensiilor speciale, chiar dacă ele ne costă 2,5 miliarde de euro în acest an și ne lasă fără miliardele din PNRR!

Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a înființat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

Mafia TVR Sport își pierde al doilea cap, în două luni: Marian Olaianos a fost dat afară în prima zi de lucru, după aproape trei luni de concedii!

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.