miercuri, mai 29, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaFOTO. 10 comandanți ruși lichidați în primele 15 zile din cel de-al...

FOTO. 10 comandanți ruși lichidați în primele 15 zile din cel de-al doilea an de război

-

Serghei Șoigu, ministrul Apărării în Federația Rusă, continuă să-și conducă armata spre noi catastrofe în cel de-al doilea an al invaziei din Ucraina. Ajuns general peste noapte, fără să treacă printr-o pregătire militară specifică, oficialul moscovit pare preocupat mai mult să-l răpună pe oligarhul Evgheni Prigojin, fondatorul Grupului Wagner, decât să obțină victorii pe frontul din Donbass. În doar 15 zile, el a pierdut cel puțin 10 comandanți!

Ofițerii ruși au pierit în luptele crâncene care se dau mai ales în autoproclamata Republică Populară Donețk. Printre ei se numără 3 colonei, 1 maior, 1 căpitan și 5 locotenenți. Cei 10 invadatori de top au fost lichidați începând cu 24 februarie 2023.

Numele lor au apărut separat, mai întâi în rețeaua de socializare VKontakte, pe diverse pagini ale unor instituții oficiale rusești. Blogger-ul militar Necro Mancer a preluat apoi datele despre uciderea teroriștilor, făcându-le publice pe contul său de Twitter cu peste 100.000 de urmăritori.

Un ofițer terorist era originar din orașul în care s-a născut fostul jurnalist Andrei Gheorghe 

Locotenent-colonel Roman Borisovici Osecikin (38 de ani). Fost șef al serviciului meteorologic, originar din orașul Kamîșin, regiunea Volgograd. Era absolvent al Academiei de Forțe Întrunite a Forțelor Armate ale Federației Ruse. Lichidat în Donbass pe 28 februarie 2023.

- Advertisement -

Locotenent major Ivan Anatolievici Pozniakov (28 de ani). Comandant al unei companii din cadrul Brogăzii 138 separate de puști motorizate a Federației Ruse. Provenea din orașul Lipețk, regiune Lipețk, unde s-a născut și fostul jurnalist român Andrei Gheorghe (decedat în 2018). Pozniakov a absolvit Școala superioară de comandă a armelor combinate din Moscova. Lichidat în Donbass pe 24 februarie 2023.

- Advertisement -

Locotenent Vasili Sergheevici Lugovoi (22 de ani). Comandant de pluton al armatei invadatoare, provenit din satul Berezanskaia, regiunea Krasnodar. Lichidat în Donbass pe 25 februarie 2023, la scurtă vreme după ce se externase dintr-un spital al orașului Sevastopol, situat în Crimeea anexată de ruși. Kremlinul i-a acordat post-mortem Ordinul Curajului.

A pierit și maiorul care bombardase Harkovul

Colonel Aleksei Lipatov (47 de ani). Comandant al cadrelor militare în rezervă din regiunea Saratov. Era profesor la Universitatea Tehnică de Stat „Iuri Gagarin” dn Saratov. Slujise 26 de ani în Garda Națională a Federației Ruse. Lichidat în Donbass la data de 2 martie 2023.

Maior Aleksandr Iurievici Bondarev (43 de ani). Inspector principal și șef al serviciului de siguranță al zborurilor din armata Kremlinului. Conform site-ului Mirotvoreț, ofițerul putinist făcuse parte din Regimentul 559 de bombardiere al Diviziei 1 de aviație mixtă de gardă a Forțelor Aeriene Ruse (unitatea militară 75392, cu sediul în Morozovsk, regiunea Rostov). El este cel care a bombardat intens orașul Harkov, fiind declarat de ucraineni criminal de război. Lichidat în Donbass (orașul Enakieve) pe 3 martie 2023.

Căpitanul-monstru care timp de 3 ani a omorât oameni nevinovați în Siria

Căpitan Artur Jalaludinovici Magomedov (37 de ani). Comandantul unei companii de puști motorizate a Forțelor Armate Ruse. Era originar din satul Șalib, republica Daghestan, parte a Federației Ruse. Absolvent al Institutului de Comandă Militară Saratov al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei. În trecut, ofițerul participase la „operațiunea militară specială” din Siria, în perioada 2016-2019. Până să plece la război în Ucraina, el fusese comandant al unui pluton de recunoaștere dintr-un batalion de puști motorizate al Corpului 1 de armată al așa-zisei Republici Populare Donețk. A primit mai multe medalii: „Pentru meritul militar”, „Participant la operațiunea specială din Siria”, „Pentru eliberarea Mariupolului”. Lichidat în Donbass pe 2 martie 2023.

Locotenent-colonel (în rezervă) Stanislav Iulievici Posternak (56 de ani). Comandant al unei baterii dintr-un batalion de artilerie antiaeriană al unui regiment de tancuri. Provenea din orașul Strejevoi, regiunea Tomsk. Lichidat în Donbass (satul Nikolskoe, regiunea Donețk) la data de 1 martie 2023.

Locotenent Ibrahim Omarovici Ibrahimov (36 de ani). Comandant al Batalionului 136 de poliție militară din cadrul Brigăzii 58 separate de puști motorizate a Districtului Militar de Sud. A lăsat în urma sa 3 copii minori. În trecut, ofițerul putinist a participat timp de două luni la conflictul armat din Siria, pentru care a primit o medalie și titlul de veteran de război. În 2021, acesta semnase un contract pe 5 ani cu armata rusă. Era absolvent al Facultății de Educație Fizică și al Institutului de Avocatură, Notarial și Relații Internaționale. Lichidat în Donbass pe 8 martie 2023.

Locotenent major Janat Ergalievici Kasenov (26 de ani). Originar din satul Mizonovo, regiunea Tiumen. Comandant al unei companii de inginerie a armatei Kremlinului. Era absolvent al Școlii Superioare de Comandă a ingineriei militare din Tiumen. A fost distins cu două Ordine pentru Curaj, plus medalia „Pentru distincție de luptă”, medalia „Pentru curățarea minelor”, medalia „60 de ani de la înființarea Școlii Superioare de Comandă a ingineriei militare din Tiumen”. Lichidat în Donbass pe 26 februarie 2023.

Locotenent major Serghei Ivanovici Karmanov (37 de ani). Comandant al unei companii de puști motorizate a Kremlinului. Fusese antrenor în domeniul ciclismului. A participat la „operațiunea specială” din Ucraina ca „mobilizat parțial” în urma decretului emis de Vladimir Putin la 21 septembrie 2022. Lichidat în Donbass pe 5 martie 2023.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cum a dejucat Maia Sandu planul Rusiei de destabilizare a Moldovei, coordonat de „un agent al serviciilor secrete ruse”. Rețeaua: „10 grupe a câte 5-10 persoane”, plus „un posibil mercenar Wagner”, blocat pe aeroportul din Chișinău

* Rețeaua minciunilor pro-ruse: Gușă – Cristoiu – Roșca Stănescu – Severin. Lista celor 16 site-uri „pro-Kremlin, conspiraționiste sau de extremă dreapta”

* VIDEO. Donald Trump arată cum ar aduce pacea în „cel mult o zi”: ar lăsa Rusia să rupă bucăți din Ucraina! Fox News a cenzurat în favoarea fostului președinte

* A mai fugit un PSD-ist corupt: baronul de Neamț, Ionel Arsene, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență

* Loteria Română nu are sistem de joc online, dar e condusă de un director PSD-ist cu 4 salarii, 4 terenuri, 4 apartamente și o casă în București. Venituri lunare de 6.500 de euro!

Firea s-a făcut din nou de râs: a furat un citat din scriitoarea Virginia Woolf, dar a confundat zăvorul cu șurubul!

Ministrul PSD de la Finanțe zice că nu mai e nevoie de reforma pensiilor speciale, chiar dacă ele ne costă 2,5 miliarde de euro în acest an și ne lasă fără miliardele din PNRR!

Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a înființat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

Mafia TVR Sport își pierde al doilea cap, în două luni: Marian Olaianos a fost dat afară în prima zi de lucru, după aproape trei luni de concedii!

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -