Rusia și Belarus, interzise la București! Cele două delegații nu vor primi viză pentru a participa la sesiunea Adunării Parlamentare a OSCE

1
1335
Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federației Ruse

Moscova e din nou furioasă: delegația Rusiei nu va putea participa la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE, care se va desfăşura la București între 29 iunie şi 3 iulie. Membrii delegației putiniste nu vor primi viză de intrare în România.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la București a anunțat că autorităţile române nu permit participarea delegaţiei Federației Ruse și a celei din Belarus la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE, care se va desfăşura în țaa noastră în perioada 29 iunie – 3 iulie.

Purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip, a comunicat: ”Autorităţile române au decis să nu permită participarea delegaţiei Federaţiei Ruse la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE, desfăşurată în România în perioada 29 iunie – 3 iulie. Măsura va fi aplicată tuturor membrilor delegaţiei, parlamentari şi staff tehnic. Decizia părţii române se bazează pe poziţia cunoscută şi consecventă a României în raport cu Federaţia Rusă, în contextul războiului de agresiune în curs împotriva Ucrainei. De asemenea, o parte dintre membrii delegaţiei ruse la Adunarea Parlamentară a OSCE sunt vizaţi de măsuri restrictive la nivelul Uniunii Europene. Decizia vizează şi Belarus, susţinător al războiului declanşat de Federaţia Rusă”.

Atitudinea fermă a aliaților noștri occidentali față de „ciumații” lui Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko este scutul în spatele căruia România își poate permite să „pună în carantină” delegația Federației Ruse, la câteva decenii după ce sovieticii își făceau de cap la București.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Epidemia de voturi nule indică o fraudă masivă la europarlamentare! Creștere galopantă a numărului de voturi anulate: de la 2,93% în 2019 la 5,19% în 2024

* Premeditare în fraudarea alegerilor: Ciolacu a scos REPER – prin OUG – din secțiile de votare, iar acum oamenii descoperă că partidul lor are zero la secțiile unde l-au votat!

* Dovada lui Clotilde: SRI-istul Tuță dă indicații pentru „modificarea proceselor-verbale fără renumărarea voturilor”!

* EDITORIAL CARTIANU: Întăriți USR, nu-l demolați!

* Cazul Cioloș: fostul premier a dinamitat forțele de dreapta a treia oară în 8 ani. REPER a ratat Parlamentul European, iar șeful său constată uimit că s-ar fi putut lua 30% dacă n-ar fi spart polul pro-european

ANALIZĂ. 10 cauze ale dezastrului înregistrat de USR la alegerile europarlamentare și locale în 2024

* VIDEO. Delir xenofob al lui Rareș Bogdan. Jigniri primitive aduse Franței, în încercarea de a lovi în Clotilde Armand. Cuvinte rudimentare: „colonie”, „Bantustan”, „bande”, „România nu e Mali”. Ambasada Franței e acuzată că o ajută pe Clotilde să fure voturi, iar firmele franceze – că ne fură banii!

* Rușine, diaspora occidentală! AUR – cele mai multe voturi în SUA, Canada, Franţa și Spania, iar Șoșoacă – în Italia, Germania şi Marea Britanie!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.