VIDEO. Carnagiu înfiorător: rușii au bombardat cu rachete gara din Kramatorsk, unde se aflau 4.000 de refugiați. Au fost uciși zeci de copii, femei și bătrâni

1
1611
Bagaje abandonate și sânge pe peronul gării din Kramatorsk, după explozia rachetelor rusești

Cel puțin două rachete balistice Tockha-U 9M79-1 cu rază scurtă de acțiune, de producție rusească, au lovit vineri gara arhiplină a orașului ucrainean Kramatorsk, provocând un carnagiu îngrozitor. În momentul bombardamentului, în gară se aflau în jur de 4.000 de persoane, în majoritate covârșitoare femei, copii și bătrâni care încercau să se evacueze înaintea atacului rusesc. În timp ce numărul morților identificați ajunsese la 39 (dar era în continuă creștere), rușii au anunțat că nu au niciun amestec în masacru.

Măcelul este absolut înfiorător, iar imaginile de la fața locului sunt foarte greu de privit. Primarul orașului Kramatorsk, Oleksander Honcearenko, a relatat pentru BBC că locul era arhiplin cu refugiați veniți din numeroase alte localități, pentru că această gară este folosită de locuitorii din regiune ca să fugă din regiunea Donbass spre vest.

În așteptarea ofensivei pe care o pregătesc rușii, autoritățile de la Kiev au îndemnat civilii să plece cât mai repede din estul țării, pentru a nu păți precum ucrainenii din Bucea, Berdiansk, Hostomel, Borodianka, Mariupol și alte zone căzute (temporar) sub controlul armatei rusești.

În timp ce mulțimea aștepta pe peroane, două rachete au lovit gara. A rezultat o catastrofă înfiorătoare.

La fel ca și până acum, Rusia a negat implicarea în loviturile asupra gării din Kramatorsk. Ministerul Apărării de la Moscova a dat asigurări că Rusia n-a atacat gara și că totul ar fi “o provocare”.

Pe lângă cei 39 de morți, un număr foarte mare de oameni au fost răniți. Unele surse au indicat, în primă fază, 87 de persoane, în timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avansat cifra de 300.

Imagini cumplite pe peronul gării din Kramatorsk, după ce rușii au detonat două rachete în mulțime

Compania feroviară ucraineană a anunțat că, în ciuda acestor atacuri criminale, evacuările vor continua în ritm susținut, pentru a salva cât mai mulți oameni din calea atacului rusesc.

Nathan Mook, directorul executiv al organizației caritabile World Central Kitchen, se afla în gară cu câteva momente înainte de atac și a vorbit cu BBC despre ceea ce a văzut.

Mook: „Treceam cu mașina pe lângă gară, pe un pasaj, puteam vedea mai bine de 1.000 de oameni. Era aglomerat, la fel ca ieri și alaltăieri”.

La scurt timp după aceea, Mook afirmă că a auzit sunetul a 5-10 explozii: „Îl simți înainte de a-l auzi. Explozia te zguduie pe dinăuntru. Unul dintre băieții noștri de la depozit (de alimente – n. red.) a spus că a văzut apărarea aeriană ucraineană interceptând una dintre rachete. Acestea erau rachete„.

După ce s-a întors cu mașina la locul atacului, Mook descrie o scenă de coșmar: „Rămășițele uneia dintre rachete în parcări, geamuri aruncate în aer, câteva zeci de victime. Echipele de urgență au ajuns foarte repede pe teren, îngrijind oamenii care erau răniți și identificându-i pe cei care fuseseră uciși„.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fugara Udrea a fost prinsă în Bulgaria! Va fi adusă „pe sus” și închisă la Rahova. A fost arestată până acum în 3 țări: România, Costa Rica și Bulgaria

* Iar a fugit Elena Udrea! De data asta ar fi ieșit prin Bulgaria, cu direcția Italia, unde o așteaptă Alina Bica (la fel ca-n Costa Rica)

* Elena Udrea, de la Costa Rica la Costa Rahova: 6 ani de închisoare, definitiv, în dosarul „Gala Bute”. Pierde și 5,7 milioane de euro

* Baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene, trosnit de vechea DNA a Codruței Kovesi: 8 ani și 4 luni de închisoare, pentru o șpagă de 100.000 de euro!

* Pedofilul Drăghici a ales să se sinucidă izbindu-se cu mașina de gardul Ambasadei Rusiei. Condamnat la 15 ani de pușcărie pentru corupere de minori cu doar o zi înainte, șoferul s-a autoincendiat

* Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

* Într-un târziu, intră și România în rândul lumii: expulzează 10 spioni ruși de la Ambasada lui Kuzmin

* VIDEO. Parlamentari AUR, batjocoritori la prezentarea ororilor comise de ruși în Ucraina: „Băi, nu ne mai emoționați, dați discursu’!”. George Simion: „Nu ne uităm la filme acuma!”

* „Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

* VIDEO + DOCUMENT. Discursul integral al lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României. „Drag popor român…”

* Fost consilier al lui Putin: „Ofensiva invadatorilor nu poate fi oprită decât printr-o ruină militară a Rusiei. Ucraina trebuie să meargă pe calea polonezilor, care în 1920 au învins armata sovietică lângă Lvov”

* „Putiniștii” care au violat, torturat și ucis civili ucraineni în orașul Bucea sunt mongoloizi din Republica Bureatia, înființată de bolșevici în 1923

* Ungurii au ales prietenia cu Putin și gazul ieftin de la ruși: Viktor Orban – 53%, Opoziția – 35%. Fidesz are două treimi din Parlament

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Cele mai bizare afirmații ale lui Donald Trump despre Rusia. Cum încearcă să modifice adevărul în contextul crizei din Ucraina

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here