Rusia a atacat cibernetic Parlamentul European după ce a fost declarată stat terorist. În Ucraina, rachetele rușilor au lăsat Kievul fără apă și țara în beznă. La fel și Moldova

1
340
Kievul, lăsat fără apă și lumină după valul de rachete lansate de Rusia azi. Au fost distruse apartamente de locuințe, stațiile de pompare a apei, centrale electrice

Rusia a justificat pe deplin, în cursul zilei de miercuri, decizia Parlamentului European de a declara acest stat “sponsor al terorismului”. Imediat după adoptarea hotărârii de către europarlamentari, rușii au lansat un atac cibernetic asupra instituțiilor UE, iar siteul Parlamentului European a căzut câteva ore. În acest timp, generalul Surovikin lansa un nou val de rachete asupra infrastructurii civile a Ucrainei, provocând distrugerea acesteia într-un moment în care acolo a venit deja iarna.

Atacurile cu rachete au vizat blocuri de locuințe și instalații care deservesc populația civilă. În urma acestui bombardament lansat – după primele estimări – cu 34 de rachete, Ucraina a rămas în beznă, iar Kievul fără apă. De asemenea, atacurile de miercuri au provocat o pană de curent electric în toată Republica Moldova!

Toate acestea se întâmplă când în Ucraina temperaturile au scăzut deja sub zero grade și au apărut ninsorile. Zeci de milioane de oameni sunt lăsați fără apă, fără gaze, fără curent electric.

Este exact aceeași tactică pe care Rusia a folosit-o în Siria, în timpul războiului civil. Același general Surovikin, care se afla atunci la comanda forțelor rusești din țara asiatică, ordona atunci demolarea cu artileria a orașelor siriene. Rușii au perfecționat în 2014-2016 tactica teroristă folosită acum în Ucraina. La momentul respectiv, ei au țintit deliberat spitalele, stațiile de pompare a apei, centralele electrice, sistemul de transport și distribuție de gaz, cartierele de locuințe. Au silit milioane de oameni rămași în imposibilitatea de a supraviețui să emigreze. Așa s-a produs atunci celebrul val migraționist din 2015, cu peste un milion de sirieni ajunși în Europa și alte 3-4 milioane cantonați în taberele de refugiați din Turcia.
Situația se repetă acum la o altă scară, Surovikin repetând „rețeta de succes” învățată în Siria.

La Bruxelles, atacul cibernetic a fost executat de hackerii ruși Killnet. Tot miercuri, și Camera Deputaților din Cehia a fost de asemenea atacată cibernetic după ce a votat o rezoluție care declară Rusia stat terorist. Spre deosebire de Parlamentul European, specialiștii cehi au reușit să blocheze tentativa rușilor. Europarlamentarul român Dacian Cioloș a comentat pe Facebook: „Atât poate un regim criminal: să amenințe și să atace pe oricine are sau își dorește libertate și democrație”.

În comunicatul dat publicității de Parlamentul European azi se menționează: „În războiul său împotriva Ucrainei, armata rusă și-a intensificat atacurile asupra obiectivelor civile, inclusiv asupra infrastructurii energetice, spitalelor, unităților medicale, școlilor și adăposturilor – încălcând astfel dreptul internațional și dreptul internațional umanitar.
Declarând Rusia drept stat care sponsorizează terorismul, eurodeputații doresc să pregătească terenul pentru ca Putin și guvernul său să fie trași la răspundere pentru aceste crime în fața unui tribunal internațional“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* O rușine națională: Ilie Năstase. Infractor, agresor, recidivist, mitocan. Spune că pleacă din țara care nu-l merită, dar care l-a făcut general și senator prin impostură. Șantajează, minte și înjură ca un birjar

* Regimul Iohannis-PSD e plesnit de Comisia Europeană: pensiile militarilor sunt pensii speciale și trebuie reformate până la sfârșitul anului!

* Ciucă și Ciolacu, prinși cu o mare minciună: nici n-au negociat cu Comisia Europeană creșterea pragului de 9,4% din PIB pentru pensii!

* STENOGRAME. Circ și revoltă anti-Ciucă la ședința conducerii PNL pe tema pensiilor: „Ce sunt, papagal?”. Au promis creșteri de 15%, premierul Ciucă le mărește cu doar 6,2% pentru că așa i-a zis „Marcel”

* Statele UE caută soluții să ajute și corupta Românie să intre în Spațiul Schengen: se discută formarea unei comisii de monitorizare după modelul MCV

Cristoiu a descoperit cine-l susține pe Zelenski: „femei nemăritate sau divorțate, care speră ca el să divorțeze și să se însoare cu ele”. De Putin „nu le place pentru că-i bătrân”

VIDEO. Frăția putinistă dintre Radu Moraru și Diana Șoșoacă trece la un nou nivel: cei doi cântă și dansează ca doi îndrăgostiți! 145 de secunde penibile, 20 de poze caraghioase

* Ucraina a eliberat deja 55% din teritoriul ocupat de Rusia după 24 februarie. „Îi vom bate până la capăt cu pietre, lopeți, praștii, vom lupta până când îi vom termina pe ultimii nenorociți și îi vom da afară de pe pământul nostru”

* Putin și-a șocat acoliții: „Este timpul să zguduim NATO”, pentru a stopa înarmarea Ucrainei!

* Un scandal amoros schimbă delegația TVR pentru Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. Olaianos, înlocuit de Bocanaciu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here