Rusia a declanșat un atac hibrid masiv asupra Finlandei: sunt aduși migranți la frontieră, apoi rușii le blochează drumul de întoarcere

0
560
Rușii deversează migranți din țările calde în pustiul înghețat, le dau biciclete și îi împing către granița cu Finlanda

Rusia a lansat, în ultimele zile, un nou atac hibrid masiv asupra Europei, folosind de această dată granița înghețată cu Finlanda. Rușii aduc la frontieră un număr masiv de migranți pe care apoi îi deversează spre finlandezi și închid căile de întoarcere. Este o reeditare a aceleiași rețete pe care au folosit-o, ca armă contra Vestului, în ultimul deceniu din mai multe direcții.

În fața presiunii bruște, Finlanda a fost silită să închidă mai multe puncte de frontieră cu Rusia.

Imagini video și geolocalizări prin satelit arată că rușii aduc migranții și îi descarcă în pustiul înghețat, la 50 de kilometri de Finlanda. Apoi, oamenii sunt împinși să plece spre punctele de frontieră. Totul este orchestrat și dirijat de autoritățile de la Moscova, după cum relevă, într-o analiză, Emil Kastehelmi, analist OSINT și expert în istorie militară finlandez. Migranții n-ar avea cum să ajungă într-o asemenea pustietate, în nordul înghețat și atât de departe de căile de comunicații principale, dacă nu ar fi dirijați într-acolo.

După ce sunt debarcați din camioane și autobuze, migranții primesc biciclete. Niciunul dintre cei care forțeagă frontiera nu e rus. Masa de manevră folosită e compusă din oameni fără documente din țări precum Yemen, Somalia și Siria.

Cinismul acestei situații îngrozitoare este că aceste persoane transformate în arme aruncate spre Europa sunt locuitori din țări cu climă caldă, care au zero șanse de supraviețuire în pustiul înghețat, în plină iarnă.

Ministerul Apărării din Finlanda a început construcția unor bariere și obstacole provizorii la punctul de frontieră Vartius, dar sunt informații că Guvernul de la Helsinki e dispus să închidă complet toată frontiera, dacă devine necesar acest lucru.

Obiectivele lui Putin sunt aceleași ca de fiecare dată când aplică acest plan: provocarea de instabilitate la frontiere și în societate. Rusia controlează numeroase ONG-uri și mișcări de stânga din Occident, pe care le mobilizează să protesteze și să acuze autoritățile când acestea încearcă să apere frontierele și să mențină controlul asupra acestora.
Prima oară când s-a aplicat acest plan a fost în timpul războiului civil din Siria. Armata rusă condusă de generalul Surovikin a bombardat deliberat orașele, distrugând cu precădere utilitățile pentru populația civilă – rețeaua de apă, uzinele electrice, spitalele, școlile, depozitele cu alimente etc –, obligând astfel milioane de sirieni să fugă din țară către Turcia.

Erdogan le-a dat apoi acestora culoar către Europa și, în 2015, peste 1 milion de migranți în principal sirieni, dar și sute de mii de irakieni, afgani, somalezi, yemeniți etc au luat cu asalt granițele UE, pătrunzând până în inima Germaniei. Guvernele din Occident au încercat să-i integreze, dar prea puțini dintre aceștia au și devenit parte a societăților europene. Azi, Suedia este copleșită de bandele de infractori migranți care fac ravagii, țara transformându-se brusc din cea mai sigură și liniștită din Europa în locul cu cea mai înaltă rată a criminalității. Germania a fost de asemenea scena teribilelor scene de Anul Nou din 2016, când mii de femei ieșite să se bucure de revelion au fost agresate sexual de migranți.

Astă-iarnă, operațiunea care țintește acum Finlanda fusese executată dinspre Belarus înspre Polonia. Polonezii au fost siliți să ridice un uriaș gard fortificat pe sute de kilometri, ca să stopeze trecerile ilegale ale graniței.

Atacul Rusiei s-a repetat de atunci periodic, chiar dacă nu la aceeași scară. Recent, analize ale situației din Africa Subsahariană relevau că mercenarii și trupele speciale rusești care au preluat controlul asupra mai multor țări din această zonă provoacă deliberat instabilitate, distrugând localități și infrastructură, pentru a crea un nou val migraționist împins către malul Mării Mediterane și către Europa.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* S-a născut naționala de fotbal pentru America 2026! Mergem cu încredere la Euro 2024: avem, în sfârșit, o echipă valoroasă și cu suflet

* VIDEO. Cum au prăduit PSD-iștii Parcul IOR. Nicușor Dan: „Firea și Negoiță au spus că a ars arhiva și nu pot demonstra că acolo e parc! Prefectul Capitalei a mers la instanța necompetentă”

* Festivalul analfabeților, organizat de Robert Negoiță în fața PMB: nici măcar un mesaj al PSD nu era scris corect românește! Negoiță însuși a luat BAC-ul la 31 de ani și a plagiat integral teza de doctorat

* Propagandă scârboasă făcută Chinei și Rusiei de un profesor universitar doctor din Sibiu. Minciuni grosolane, antisemitism, dezinformare, intoxicare. Antioccidentalism violent, în termenii propagandei bolșevice a anilor ’50

* EDITORIAL. Nerușinatul domn Rareș Bogdan – „number one” în căpușarea banilor publici. La piață, cu prada la vedere

Antena Group – 935.292,99 lei, Gândul – 360.000 de lei, Digi 24 – 332.732,5 lei, podiumul banilor publici încasați de presă de la Robert Negoiță pentru propagandă

* VIDEO. Interviu vomitiv al Danei Budeanu cu Marcel Ciolacu: „Când vorbiți, liniștiți. Observați binele din oameni. Sunteți un monument de răbdare!”

SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Diversiunea „Longhin Jar” la Realitatea Plus. Adevărata Biserică Ortodoxă Ucraineană are 20 de milioane de credincioși și nu se supune Moscovei, cum face provocatorul Jar

Unul dintre cei mai reputați jurnaliști germani, considerat expert de top în probleme rusești, a luat șpăgi de 600.000 de euro de la Moscova! În România, rețeaua cuprinde șefi de publicații, spune Armand Goșu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here