Ruptură la vârful USR: Dan Barna renunţă la „consilierul” Andrei Caramitru

5
5601
Dan Barna a fost nevoit să-l îndepărteze pe Andrei Caramitru (stânga) tot în urma unui derapaj de limbaj

Andrei Caramitru nu mai este consilierul președintelui USR, Dan Barna. Anunțul a fost făcut pe un forum intern al formațiunii. Caramitru rămâne însă membru USR.

Explicaţiile lui Dan Barna

 • „Am decis amândoi că e mai bine să încetăm relația președinte-consilier. Andrei Caramitru rămâne un membru și o resursă în USR, cu propria cale. Am aflat și eu din presă de opiniile sale, prea des”.
 • „Andrei are drumul său și este un om valoros care a venit spre USR pentru că USR este alternativa care va schimba România. Andrei nu are nevoie de o titulatură de consilier pentru a conta. Odată terminată partea economică din program, Andrei rămâne un comunicator pe propriile picioare”
 • „Îi mulțumesc lui Andrei Caramitru pentru munca depusă și definitivarea și comunicarea unui program de guvernare consistent. Este o premieră necesară pentru România: programul de guvernare se face prin dialog, nu într-o debara, cum fac celelalte partide.”
 • „Am apreciat competența în economie a lui Andrei încă de la prima noastră întâlnire și trebuie să recunosc că are un potențial politic real. Cred că acum e un om politic pe propriile picioare și poate aduce contribuții valoroase”

Comunicatul lui Andrei Caramitru

 • „Am discutat zilele trecute cu Dan Barna despre ce urmează și am decis că este mai bine să separăm activitatea mea din sfera publică de rolul formal de consilier al președintelui, dar fiind că programul economic a fost definit”
 • „Îmi doresc pe mai departe să mă implic activ în pregătirea și câștigarea alegerilor de către USR și în construcția noastră instituțională.”
 • „Este și un răspuns fair-play la diversele întrebări (unele retorice) cu privire la asocierea unora dintre pozițiile mele publice cu poziții oficiale ale partidului/președintelui. Vreau să fie clară și explicită asumarea personală a mesajelor și comunicărilor mele pe care mi le asum în totalitate”
 • „Voi continua să lucrez cu echipa USR, cu șefii de filiale și membrii simpli care sunt interesați, însă nu din postura de consultant al președintelui, ci de membru al USR cu dorință, forță de acțiune și de comunicare”
 • „Deci nu dispar nicăieri ci din contră! Voi reveni în următoarele 1-2 zile cu un plan concret aici pe Poiana și public”

Anunțul lui Dan Barna vine la scurt timp după ce Andrei Caramitru a scris pe Facebook, după ce modificările Codului penal au trecut de Parlament, cu ajutorul UDMR și al minorităților:

„Nu vom uita asta. Locul vostru – borfașilor de la PSD/ALDE/UDMR – este la pușcărie sau în exil unde să muriți de foame – nici gunoieri să nu vă angajeze ăia. Rușine să vă fie!”

Recent Caramitru a fost criticat pentru că a comparat plecarea românilor în străinătate cu Holocaustul.

CITIȚI ȘI:

LISTA parlamentarilor – cu nume, prenume şi partid-, care au răstignit România în Săptămâna Mare. Istoria îi va ţine minte pe autorii atacului la statul de drept, via Codurile penale modificate în favoarea infractorilor

Atac în Săptămâna Mare! PSD, ALDE şi UDMR ne-au trimis în iadul infractorilor. Votul pentru Codurile penale pro-corupţie e anti-UE

UDMR, Minorităţile şi un PMP-ist au trădat România. Marea alianţă a infractorilor le-a stricat Paştile românilor

Iohannis torpilează Guvernul Dăncilă şi aruncă la coş remanierea. Nicolicea și ceilalți doi „nu au ţinută”. „Remanierea e un fel de farsă”

.

5 COMENTARII

 1. Ei, nu-i nicio ruptură sau crăpătură.
  Caramitru jr avea ceva post …onorific de consilier al lui Barna. Pe probleme economice, că asta-i meseria juniorului. Si acum nu mai e consilier onorific! Atâta tot! Din cauză de vorbe prea tari care deranjează timpanele sensibililor din cauză de…adevăr.

  • Hai SIKTIR VOMA DE BALEGA ROSIE!
   MARS LA BEOGRAD SAU MASKVA DACA ITI PLAC BOLSEVICII!
   MAINE SE DA BERE LA GARD DIN PRODUCTIA PROPRIE A AMBASADEI RUSIE!
   SA NU UITI SA ITI IEI NISTE STICLE CU TINE SA-I DAI SI LUI DRAGNEA UN PAHAR….

 2. Toti in afara de USL se duc sa poarte razboi (mai ofensiv sau mai defensiv) cu UE cea rea.
  Astia, cu Caramitru in frunte, isi propun sa se bata cu rominii cei mari, cei buni si cei viteji. Pe cine s-aleg?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here