Sacrificiul Simonei Halep. A pierdut locul 2 în lume luptând eroic pentru România

3
1033
Clasamentul WTA live, înainte ca Petra Kvitova să obțină punctele pentru prima victorie de la Stuttgart

Simona Halep a făcut un sacrificiu major pentru România: jucând trei meciuri în două zile (sâmbătă și duminică), dintre care două confruntări crâncene (cea cu Caroline Garcia și cea de dublu), a ratat turneul de la Stuttgart.

Consumul fizic și psihic a fost atât de mare în semifinala Fed Cup de la Rouen, încât Simonei i-a fost imposibil să ia startul la turneul din Germania.

Tenismena română nu pierde doar șansa unor premii financiare importante, de zeci de mii sau sute de mii de euro (în funcție de faza în care ar fi ajuns), ci mai ales puncte importante în clasamentul WTA.

Primul efect: Simona Halep pierde locul 2 în favoarea cehoaicei Petra Kvitova. Dacă ar fi participat la Stuttgart, românca își putea păstra locul 2 și, în cazul eliminării premature a japonezei Naomi Osaka, putea redeveni chiar lider mondial.

Pentru a o depăși pe Simona, în condițiile absenței acesteia, Kvitova avea nevoie de o victorie, pe care a și obținut-o miercuri: 6-1, 6-4 cu belgianca Greetje Minnen.

Nu există pericolul ca Simona să fie depășită și de alte jucătoare după turneul de la Stuttgart, dar acest pericol este major la Madrid, unde românca are multe puncte de apărat, iar contracandidatele se apropie, se apropie…

Clasamentul live (miercuri seara):

  1. Naomi Osaka (Japonia) ……….. 5.967 puncte
  2. Petra Kvitova (Cehia) ………….. 5.730
  3. Simona Halep (România) ……… 5.682
  4. Angelique Kerber (Germania) … 5.220
  5. Karolina Pliskova (Cehia) ……… 5.111

Opțiunea din weekendul trecut a fost clară: Simona a renunțat la interesul personal în favoarea interesului național. E o lecție pe care în politică o întâlnim foarte rar.

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. mie mi de pare o prostie dorinta simonei de a face totul asa este la romani,francezii au mizat pe oboseala simonei asta arata cat de bine ne cunosc mentalul si arata cat santem de previzibili,cosac mana moarta si segarceau la fel.strategie nimic ne imbatam ca la fotbal cu apa rece ce frumos am juca t daca parca si cronicarii sportivi le canta in struna asa ceva nu am vazut,ne meritam soarta de asta santem condusi de fsn-psd-udmr

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here