Minciunile pro-Trump l-au lăsat pe Rudy Giuliani fără licența de avocat în statul New York

0
2153
Rudolph Giuliani

Rudolph Giuliani (77 de ani), avocatul lui Donald Trump şi fost primar al oraşului New York, a fost suspendat de Curtea Supremă a statului New York. El nu va mai putea să practice dreptul în acest stat, până la noi dispoziţii, pentru că a făcut o serie de declaraţii mincinoase în vederea favorizării realegerii fostului preşedinte american.

Interdicția este valabilă și în orașul New York, „inima” statului cu același nume.

Statul New York are capitala la Albany (nu în New York City!) și o populație de 19,5 milioane de locuitori – cât cea a României.

„Subliniem gravitatea faptelor lui Giuliani”

Documentele de la „dosarul Giuliani” nu precizează cine a sesizat Comisia de reclamaţii a avocaţilor (Attorney Grievance Committee), aflată la originea procedurii. Conform „New York Times”, ar fi vorba de zeci de avocaţi newyorkezi de prim-plan.

După scrutinul prezidenţial american de la 3 noiembrie 2020, Rudy Giuliani a devenit simbolul luptei lui Donald Trump de a obţine invalidarea rezultatului alegerilor, pe motiv de „fraudă electorală masivă”, fără a putea aduce probe tangibile. Republicanul Trump a pierdut în fața democratului Joe Biden.

Fost primar al New York-ului în perioada 1994-2001, Rudy Giuliani a pledat, fără succes, în faţa justiţiei din mai multe state-cheie pentru a obţine anularea scrutinului.

Comisia de reclamații a avocaților a reamintit că Rudolph Giuliani a lăsat de înţeles, în faţa unui tribunal din Pennsylvania, că alegerile au fost fraudate, deşi nu sesizase această instanţă decât asupra unor chestiuni tehnice.

O altă acuzație adusă lui Giuliani: a afirmat că mii de buletine de vot legate de persoane decedate au fost numărate în Pennsylvania, o acuzaţie niciodată confirmată.

Comisia a invocat de asemenea acuzaţii avansate de Giuliani despre alegerile din Georgia şi Arizona.

„Nu putem decât să subliniem gravitatea faptelor” lui Rudy Giuliani, a menționat Curtea Supremă a statului New York în decizia anunţată joi, potrivit CNN.

„Această ţară este devastată de atacuri care vizează legitimitatea alegerilor din 2020 şi a preşedintelui nostru actual, Joseph R. Biden”, au explicat cei 5 magistrați din componența Curții.

„Declaraţiile mincinoase urmăresc erodarea încrederii în alegerile noastre şi în Guvern în general”, se arată în decizie. Când ele aparţin unui avocat, „afectează reputaţia întregii profesii”.

Curtea a invocat de asemenea evenimentele din 6 ianuarie 2021, când protestatarii, majoritatea susţinători ai lui Donald Trump și instigați de acesta prin minciuna „marii fraude electorale”, au invadat Capitoliul, la Washington. În opinia magistraţilor, ele arată „amploarea daunelor care pot apărea atunci când publicul este păcălit cu false informaţii despre alegeri”.

Donald Trump – Rudolph Giuliani

Giuliani a fost plătit de corupți români pentru a-i cere președintelui Iohannis amnistia acestora. E anchetat de FBI

Minciunile lui Rudolph Giuliani au vizat și operațiuni de influențare a justiției din România. De altfel, luna trecută, FBI a deschis o anchetă privind acțiunile avocatului lui Donald Trump în România.

Ancheta FBI vizează implicarea lui Rudy Giuliani, contracost, în atacurile lansate de PSD asupra justiției în perioada 2017-2019. Avocatul american i-a trimis atunci o scrisoare președintelui Klaus Iohannis, acuzând „excese” ale DNA și cerând iertarea celor condamnați pentru corupție.

Politico.eu a obținut de la Giuliani și explicația acelui demers bizat: fusese plătit să scrie acea scrisoare către Iohannis. Banii au fost plătiți, spune Rudy Giuliani, de la firma Freeh Group International Solutions, ale cărei fire duc către fugarii Alexander Adamescu și Puiu Popoviciu, aflați în Marea Britanie. Primul e acuzat de DNA că ar fi mituit judecători, iar cel de-al doilea a fost deja condamnat definitiv la 7 ani de închisoare pentru corupție.

Firma Freeh Group este deținută de Louis Freeh, fost director FBI care este avocat al lui Adamescu. De asemenea, firma are legături și cu Puiu Popoviciu.

Rudy Giuliani nu a dorit să dezvăluie cât a încasat pentru a scrie scrisoarea în care cerea aministie pentru – printre alții – Adamescu și Popoviciu, rezumându-se la a confirma că a luat bani: „Mi-au plătit onorariul!”.

Procurorii americani anchetează și afacerile lui Giuliani în altă țară vecină României: Ucraina.

La ]nceputul lunii mai, FBI a percheziționat apartamentul lui Rudy Giuliani și a ridicat din locuință mai multe dispozitive.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Provocare AUR cu iz rusesc în Transnistria. Zeci de persoane cu tricouri „Votează AUR, alege România!” au încercat să treacă Nistrul, fiind oprite de separatiști

* VIDEO. Ofensiva Moscovei: Cozmin Gușă încearcă să construiască o mișcare care să scoată România din Uniunea Europeană!

* O uriașă escrocherie: „uniunea ziariștilor” cu pensii speciale. Gen. Pavel Abraham, col. Dogaru, baronul Morega, pușcăriașul Roșca Stănescu, caraghiosul Brătianu-„Cartof” iau 50% în plus la pensie. Schema a fost pusă la cale de Doru Dinu Glăvan de la Radioul public

Radu Moraru, dement: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* O toxină AUR: Ovidiu Hurduzeu. Își făcea vacațele la Moscova, acum face propagandă pro-Rusia, anti-Occident, anti-vaccinare

* „Sărmăluță” și Mustăciosu au pierdut procesul cu TVR: emisiunea-trompetă a PSD nu revine la ora 21.00

* A fost prinsă și „țoapa cu maceta”, partenera „țopârlanului cu BMW”. A stat o noapte în arest, o așteaptă și pe ea libertatea

* VIDEO. Filmul gravului incident din Marea Neagră, unde aviația rusă a deschis focul asupra unei nave britanice în apele teritoriale ucrainene

* Thriller la Euro 2020: Germania – Ungaria 2-2! Nemții au fost la 6 minute de eliminare, deși au jucat toate meciurile la München!

* Dramatism în „grupa morții”: timp de 90 de minute, Portugalia a migrat pe toate locurile, de la 1 la 4! În 13 minute era eliminată, în alte 17 era lider

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here