duminică, aprilie 21, 2024
AcasăLumeaEuropaPremierul Olandei: "Ungaria nu mai are ce să caute în UE!"

Premierul Olandei: „Ungaria nu mai are ce să caute în UE!”

-

Premierul Olandei, liberalul Mark Rutte (54 de ani), a declarat joi, la sosirea la Consiliul European de la Bruxelles, că Ungaria „nu mai are ce să caute în Uniunea Europeană”. Motivul: conservatorii lui Viktor Orban au adoptat o lege care discriminează minoritatea LGBT.

„În opinia mea, (…) ei nu mai au ce să caute în UE, dar nu doar eu decid”, a spus Mark Rutte la sosirea la summitul european.

Potrivit RTL, premierul olandez a adăugat că doreşte să facă Ungaria ”să cedeze” în acest subiect.

Mark Rutte se numără printre cei 17 lideri ai statelor UE semnatari ai unei scrisori comune pe tema noii legi ungare. Scrisoarea a fost adresată şefilor instituţiilor europene şi secretarului general al ONU, Antonio Guterres (invitat la summitul european). Documentul insistă asupra necesităţii respectării valorilor europene.

- Advertisement -

Comisia Europeană a trimis Budapestei o scrisoare prin care îşi exprimă îngrijorarea faţă de această lege, care prevede că „pornografia şi conţinuturile ce reprezintă sexualitatea sau promovează devierea de la identitatea de gen, schimbarea de sex şi homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile celor cu vârste sub 18 ani”.

Premierul maghiar Viktor Orban a respins criticile conform cărora noua lege ar afecta drepturile persoanelor LGBT. „Legea nu priveşte homosexualii, ea priveşte modul în care părinţii doresc să facă educaţia sexuală a copiilor lor”, a explicat el.

Pe 15 iunie, Ungaria a adoptat un text care interzice „promovarea” homosexualității în rândul minorilor. Guvernul suveranist al lui Viktor Orban crește restricțiile care vizează comunitatea LGBT.

- Advertisement -

În practică, programele educaţionale sau reclamele marilor grupuri solidare cu minorităţile sexuale şi de gen, precum reclama Coca Cola prezentând un cuplu de bărbaţi care a declanşat apeluri la boicot în 2019, nu vor mai fi autorizate. Acelaşi lucru va fi valabil şi pentru cărţi, cum a fost o colecţie de poveşti şi legende care minimizează homosexualitatea şi care a atras nemulţumirea Guvernului maghiar în toamna anului 2020.

„Uniunea Europeană construiește un imperiu”

Sâmbătă, 19 iunie, cu câteva zile înainte de a participa la Consiliul European, Viktor Orban a făcut noi declarații belicoase, acuzând Uniunea Europeană de „imperialism”

„În loc de Europa naţiunilor, la Bruxelles se construieşte un suprastat. De aceea, democraţii care se bazează pe valorile naţionale se confruntă astăzi cu cei care construiesc un imperiu”, a declarat sâmbătă, Viktor Orban.

Potrivit premierului maghiar, construirea unui „imperiu european” contravine ideii de democraţie, iar nimeni nu a autorizat astfel de politici.

„Noi ne dorim altceva, noi vrem democraţia democraţiilor, bazată pe naţiuni”, a afirmat Viktor Orban, conform agenţiei MTI, preluate de Agerpres.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Provocare AUR cu iz rusesc în Transnistria. Zeci de persoane cu tricouri „Votează AUR, alege România!” au încercat să treacă Nistrul, fiind oprite de separatiști

* VIDEO. Ofensiva Moscovei: Cozmin Gușă încearcă să construiască o mișcare care să scoată România din Uniunea Europeană!

* O uriașă escrocherie: „uniunea ziariștilor” cu pensii speciale. Gen. Pavel Abraham, col. Dogaru, baronul Morega, pușcăriașul Roșca Stănescu, caraghiosul Brătianu-„Cartof” iau 50% în plus la pensie. Schema a fost pusă la cale de Doru Dinu Glăvan de la Radioul public

Radu Moraru, dement: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* O toxină AUR: Ovidiu Hurduzeu. Își făcea vacațele la Moscova, acum face propagandă pro-Rusia, anti-Occident, anti-vaccinare

* „Sărmăluță” și Mustăciosu au pierdut procesul cu TVR: emisiunea-trompetă a PSD nu revine la ora 21.00

* A fost prinsă și „țoapa cu maceta”, partenera „țopârlanului cu BMW”. A stat o noapte în arest, o așteaptă și pe ea libertatea

* VIDEO. Filmul gravului incident din Marea Neagră, unde aviația rusă a deschis focul asupra unei nave britanice în apele teritoriale ucrainene

* Thriller la Euro 2020: Germania – Ungaria 2-2! Nemții au fost la 6 minute de eliminare, deși au jucat toate meciurile la München!

* Dramatism în „grupa morții”: timp de 90 de minute, Portugalia a migrat pe toate locurile, de la 1 la 4! În 13 minute era eliminată, în alte 17 era lider

- Advertisement -

5 COMENTARII

 1. Cred că e vorba de o confuzie ! Nici măcar Ungaria nu interzice existența LGBT, în condiții egale cu cea a comunității oamenilor care fac sex „productiv”. Nu știu cu ce i-am jigni pe cei neadaptați rolului natural de „perpetuare a speciei”, dacă îi considerăm cu deficiențe genetice sau cu dizabilități.
  Evident că natura mai și greșește uneori. Sper că numărul erorilor să fie destul de mic și că nu va afecta existența speciei umane.
  Nu cunosc formulările din legea maghiară. Cred însă că nu e indicat să lăudăm, să promovăm, un defect genetic periculos pentru specia umană. Constatăm cu toții că discriminarea pozitivă a unei categorii după rasă, etnie, avere, sex, ocupație a avut și mai are încă din păcate, o logică, o utilitate. Eu personal nu văd însă nici o utilitate în discriminarea pozitivă în cazul LGBT.
  Nu pot fi și rareori sunt contestate calitățile, utilitatea, unor „LGBT” în muzică, sport, cultură în general, știință, politică, etc. Cred însă că valoarea lor nu s-a datorat apartenenței la acest grup, așa că nu e de încurajat ca „normalitate”.

  • „defect genetic periculos pentru specia umană” – nu exista astfel de defect genetic. Homosexualitatea exista de mii de ani. Daca ar fi fost vorba de un defect genetic, genele respective ar fi disparut in cel mult cateva generatii, ceea ce evident nu s-a intamplat.

   Pana in 1974 la a 7-a editie a DSM II („Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders”) homosexualitatea a fost considerata boala psihica. Sub atacul homosexualilor medicii psohiatri au trebuit sa dea inapoi si sa scoata homosexualitatea din lista bolilor psihice. (Celebra declaratie de razboi a homosexualilor impotriva psihiatriei – Frank Kameny la conferinta nationala a medicilor psihiatri de la San Francisco).

   Cu aceasta ocazie aberatiile si mai ales minciunile psihopatilor Alfred Kinsey si Wilhelm Reich au capatat subit notorietate.

   Asa ca ingrijorarile unora legate de educatia sexuala in scoala nu sunt cu totul nefondate. Politicile astea cu pasi marunti, minciuni, psihopati, pseudostiinta incep sa enerveze multa lume.

   Sa traiasca fiecare cum il taie capul fara a cere privilegii si acces la copii.

   • Problema nu e dacă e vorba de un defect genetic, de o boală, sau de o altă normalitate. Pentru omenire nu e o cale de urmat pentru că duce la scăderea natalității și în final la dispariția speciei umane. Pentru medicină ar fi utile cercetările pentru a corecta, cât e posibil, tendința unora de a „fenta natura”. În realitate dorința sexuală aduce multe necazuri, chiar crime, dar e calea prin care natura a forțat omul și multe alte ființe să „prolifereze”. Din „obligație naturală” a devenit plăcere
    Desigur e o mare prostie să educi copii în spiritul homosexualității, indiferent dacă a o boală, un defect genetic, sau o infracțiune. Uneori masturbarea previne „deficiențe de sănătate”, dar e doar o supapă care descarcă surplusul, nu o cale de urmat. De fapt unii aleg doar să se distreze, alții mai și muncesc !

 2. Ce naiba. 93 % se inchina la 3 % ? Legea lui Orban nu e mare brinza. Interzice anumite actiuni si practici indecente ale astora in public si in locuri accesibile copiilor. Nu stiu de ce au sarit toti homosexualii atit de sus. Iar ceilalzi au pus botu’, ca porku la urzici, incepind sa se inchine steagului curcubeu.

 3. Necazul „societății” actuale este acela că mai mult vorbim decât ascultăm și nu avem timp să cântărim argumentele pro și contra. Ar fi bine ca procentul LGBT-ilor să fie numai 3%. La nivel personal, cred chiar că ar fi greșit să încurajăm recunoașterea unei astfel de orientări. Trebuie să rămână un aspect intim, personal. Am mai spus că Natura are niște scopuri și niște căi de a le atinge. Sexualitatea, cel puțin la mamifere, servește la perpetuarea speciei. Nu știu dacă plăcerea sexuală este un premiu pentru îndeplinirea acestui rol dar, analizând pragmatic, orice „scop” are mai multe șanse de a fi atins, dacă este încurajat. Din acest punct de vedere nu văd necesitatea încurajării orientărilor LGBT. Evident însă că nimeni nu are dreptul să le condamne !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -