Rovana Plumb, spaima Europei. Ţine cu dinţii de postul de comisar UE, deşi toţi, mai puţin Dăncilă, o vor „dusă”. Rareş Bogdan anunţă riposta

3
1741
Rovana Plumb

UPDATE. Președintele Klaus Iohannis a convocat-o pe Viorica Dăncilă, la Palatul Cotroceni, pentru miercuri la ora 12.00, la consultări pe tema numirii comisarului european din partea României, după respingerea, săptămâna trecută, a Rovanei Plumb de către comisia juridică (JURI) a Parlamentului European.

Rovana Plumb a transmis o scrisoare Comisiei JURI din Parlamentul European, în care precizează că împrumutul de 800.000 de lei a fost achitat cu două apartamente deţinute de aceasta în România, încercând astfel să-i convingă pe europarlamentari că datoria care a generat îngrijorări în cadrul audierii sale în comisie nu mai există.

Având în vedere acest lucru, şi pentru a debloca această situaţie, am făcut paşi pe care sunt convinsă că JURI le va considera o soluţie adecvată. Astfel, am oferit creditorului rambursării (persoană fizică) două apartamente pe care le deţin în România, care sunt deja în declaraţia financiară şi aceasta a acceptat ca o plată integrală imediată a datoriei mele. În consecinţă, datoria care a generat îngrijorările dumneavoastră nu mai există. Cât de curând posibil, până pe 23 octombrie 2019 când Parlamentul European va vota noua Comisie, soluţiile menţionare mai sus vor fi puse în aplicare”, se arată în scrisoarea transmisă de Rovana Plumb Comisiei JURI, cea care a blocat procedura de numire a ei în funcţia de comisar european, în noul executiv comunitar ce va fi condus de Ursula von der Leyen.

S-a făcut de râs, alături de candidatul Ungariei

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia JURI a Parlamentului European pentru funcţia de comisar european. De asemenea, Laszlo Trocsanyi, candidatul Ungariei pentru funcţia de comisar european pentru extindere şi politica de vecinătate, a picat la vot în Comisia pentru Afaceri Juridice.

Viorica Dăncilă a declarat că respingerea Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european pe transporturi, nu o face să aibă mai puţină încredere sau apreciere pentru aceasta.

Premierul a scris, pe Facebook, că Rovana Plumb are, în continuare, susţinerea ei necondiţionată.

Anterior votului de joi de respingere a Rovanei Plumb, Comisia JURI i-a trimis acesteia o scrisoare, în care i-a cerut lămuriri despre un împrumut de 800.000 euro şi acţiuni la o companie, care nu ar figura în declaraţia de avere depusă la Bruxelles, potrivit unui document obţinut de Mediafax.

Cine a făcut presiuni pentru menţinerea Rovanei Plumb?

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, a declarat că luni dimineață, Comisia JURI se întrunește din nou pentru a identifica și formula recomandări pentru deblocarea situației în care se află Rovana Plumb.

Europarlamentarul PNL a mai declarat că ”au existat presiuni” asupra comisiei pentru a se întruni din nou și pentru a relua discuțiile referitoare la modul în care poate fi soluționat cazul fără precedent al propunerii României pentru funcția de comisar european:

”Au existat presiuni ca să se întrunească a doua oară Comisia JURI. În mod normal, candidatul respins trebuia retras și se revenea cu o nouă propunere”, a declarat Rareș Bogdan duminică seară, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Rareș Bogdan a mai spus că președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ”nu își va permite” să meargă în echipă cu Rovana Plumb și că va cere ca aceasta să fie schimbată cu o altă propunere.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Adio, Plumb! Europarlamentarii din Comisia JURI au pus cruce candidaturii sale la postul de comisar UE: e „nepotrivită”

* Secretul Vioricăi Dăncilă

* Gălăţeanul căruia Fiscul i-a ucis afacerea nu s-a dat bătut: statul îi datorează acum 600.000 de euro, iar funcţionarii care l-au hărţuit riscă puşcăria

* Moscova chiar crede în lacrimi! Val de manifestaţii, în toată Rusia, în semn de solidaritate cu opozanţii arestaţi de regimul Putin

* Alina Mungiu, „sora” lui Cumpănaşu. Tot obsedată de Kovesi, tot îndrăgostită de PSDragnea şi de propria persoană

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Cumpănașu, escroc pe toate fronturile. Nu are facultate, dar predă la universități de stat, e masterand și își face doctoratul!

Adio, Radu Moraru! Să fii iubit… de medici, că ai mare nevoie! Gânduri la despărțirea de Nașul TV

Videoclip murdar al Antenei 3 împotriva Opoziției anti-PSD. Minciuni, diversiuni și intoxicări despre așa-zisul „guvern din umbră al lui Orban”

3 COMENTARII

  1. Este o mare Rușine naționala acessta Rovana Plumb cu așa zisul împrumut !!!! Doamne ce repede a @ rezolvat “ cu rambursarea împrumutului o Duma uriașă “ muncita “ cu “ sudoarea frunții . Dacă instituțiile statului s-ar mișcă așa de repede cum a procedat aceasta Rovana Plumb am fi demult in lumea statelor civilizate!!! Se vede de la o posta ca este o făcătură cu rambursarea sumei de 800.000 sanchi cu doua apartamente!!! Este o smenara nesimțita aceasta Rovana Plumb care nu are ce cauta printre Comisarii europeni pentru aceasta. Izetie pe care a servit/o tuturor romanilor!!!! Di-te mai la munca, te-au hrănit ani de zile de pe urma muncii ronanilor așa ca nu n-ai da lovită!!!!!
    Are un tupeu nemaintâlnit aceasta duduie care nu a făcut nimic in politica , a fost o sluga a lui Victor Ponta și apoi a fost in anturajul lui Liviu Dragnea căruia i-a suflat in papuci!!!! O habarnista in transporturi internaționale care tine cu dinții !!!! De ce? Banul, romanilor , in funcția de comisar ar avea peste 19.000 euro pe luna, pe care mulți romaniii visează!!!!! Speram ca aceasta comisie sa nu se lase păcălită de aceasta manevra a acestei individe profund corupte !!!!! Nu are ce cauta comisar european la transporturi !!!!

  2. Se știe: peee… SCROAFĂ o gonești din pragu’ usii, dar… ea revine, mereu-și-mereu…, cu TUPEU… PORCESC (!), rupe ușa COCINEI și toooot… RÂMĂ, GROHĂIE și DĂ-cu-RÂTU’ prin curte, pân’se se cațără-n pridvor din nou !!!!!

    • Oricum…, DIN NENOROCIREEEEE…, NU se-ntoarce acasa…, ca-i… „europarlamentar”, ales de cei 22% dintre români care (INCA !) NU aveau macar… O PERECHE – !!!!! – de neuroni, pe 26 mai a.c. !
      Slava-BUNULUI-si-RABDATORULUI (-CU-NOI-ROMÂNII-in-special)-Dumnezeu, acum s-au mai desteptat (PANA SI !) UNII dintre dansii (chiar si dintre… fostii fanatici votanti pesedisti !)…, astfel ca „CIUMA-ROSIE” a scazut, in sondajele REALE – ! –, destul de CONSISTENT: sub… 17-18-19-20 % CEL MULT – !!!!! –, chiar si in cele mai INAPOIATE – !!! – judete ale BIETEI Tari, unde persista/INCA-FACE-RAVAGII ANOMALIA/BOALA… NEURONULUI-SOLITAR !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here