România TV a pierdut procesul de calomnie cu vloggerul Selly. Linșajul costă 105.000 de lei

0
2009
Una din "burtierele" afișate de România TV despre Selly. CAPTURA FOTO: Pagina de Media

Vloggerul Andrei Șelaru, cunoscut celor care-l urmăresc pe internet drept Selly, a câștigat procesul de calomnie pe care l-a intentat postului România TV. Oamenii lui Sebastian Ghiță au fost condamnați miercuri de Tribunalul București la plata a 100.000 de lei (circa 20.000 de euro) ca daune morale și 5.000 de lei (1.000 de euro) cheltuieli de judecată (onorariul avocatului).

Sentința nu e definitivă, reprezentanții România TV pot ataca decizia la Curtea de Apel.
Totul a pornit de la o farsă pe care Selly a făcut-o ca să arate că unele televiziuni din România difuzează informații neverificate, ceea ce încalcă fundamentele meseriei de jurnalist. El a lansat pe un cont de YouTube un filmuleț în care un tânăr părea că e gonit de vlogger de la locul unui presupus accident făcut de Selly cu mașina sa de lux. Mai multe site-uri și televiziuni, între care și România TV, au înghițit momeala și au difuzat filmulețul fără să dea măcar un telefon, să verifice dacă e real.

A doua zi, Selly a prezentat cazul, arătând că totul fusese o farsă pusă la cale chiar de el și de prietenii săi. Ideea îi venise văzând că România TV a publicat de mai multe ori informații false despre el.

După această umilință, România TV a pornit o campanie de răzbunare împotriva lui Selly. În stilul caracteristic și deja cunoscut al televiziunii lui Sebastian Ghiță, despre tânăr s-au lansat tot felul de zvonuri. S-au pus întrebări privind posibilitatea ca vloggerul să consume droguri, că ar avea consumatori de droguri în anturaj și că ar fi luat bani de la Viorica Dăncilă.

Cazul a ajuns la CNA, care a sancționat toate aceste calomnii și intimidări cu o amendă modică de 7.500 de lei.

Așa că Selly s-a adresat instanței, care i-a dat miercuri câștig de cauză, stabilind că acesta are dreptate și că România TV are de plată 105.000 lei (21.000 de euro).

Iată sentința pe scurt a Tribunalului București: „Admite în parte acțiunea civilă formulată de reclamant în contradictoriu cu pârâta. Obligă pârâta să achite reclamantului 100.000 lei cu titlu daune morale. Obligă pârâta să achite reclamantului 5000 lei cu titlu cheltuieli de judecată, onorariu avocat redus. Respinge restul pretențiilor solicitate, ca fiind neîntemeiate. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la prezenta instanță, sub sancțiunea nulității. Pronunţată în şedinţa publică de azi, 06 aprilie 2022, prin punerea soluției la dispoziția părtii de către grefa instanței“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fugara Udrea a fost prinsă în Bulgaria! Va fi adusă „pe sus” și închisă la Rahova. A fost arestată până acum în 3 țări: România, Costa Rica și Bulgaria

* Iar a fugit Elena Udrea! De data asta ar fi ieșit prin Bulgaria, cu direcția Italia, unde o așteaptă Alina Bica (la fel ca-n Costa Rica)

* Elena Udrea, de la Costa Rica la Costa Rahova: 6 ani de închisoare, definitiv, în dosarul „Gala Bute”. Pierde și 5,7 milioane de euro

* Baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene, trosnit de vechea DNA a Codruței Kovesi: 8 ani și 4 luni de închisoare, pentru o șpagă de 100.000 de euro!

* Pedofilul Drăghici a ales să se sinucidă izbindu-se cu mașina de gardul Ambasadei Rusiei. Condamnat la 15 ani de pușcărie pentru corupere de minori cu doar o zi înainte, șoferul s-a autoincendiat

* Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

* Într-un târziu, intră și România în rândul lumii: expulzează 10 spioni ruși de la Ambasada lui Kuzmin

* VIDEO. Parlamentari AUR, batjocoritori la prezentarea ororilor comise de ruși în Ucraina: „Băi, nu ne mai emoționați, dați discursu’!”. George Simion: „Nu ne uităm la filme acuma!”

* „Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

* VIDEO + DOCUMENT. Discursul integral al lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României. „Drag popor român…”

* Fost consilier al lui Putin: „Ofensiva invadatorilor nu poate fi oprită decât printr-o ruină militară a Rusiei. Ucraina trebuie să meargă pe calea polonezilor, care în 1920 au învins armata sovietică lângă Lvov”

* „Putiniștii” care au violat, torturat și ucis civili ucraineni în orașul Bucea sunt mongoloizi din Republica Bureatia, înființată de bolșevici în 1923

* Ungurii au ales prietenia cu Putin și gazul ieftin de la ruși: Viktor Orban – 53%, Opoziția – 35%. Fidesz are două treimi din Parlament

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Cele mai bizare afirmații ale lui Donald Trump despre Rusia. Cum încearcă să modifice adevărul în contextul crizei din Ucraina

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here