Fugara Udrea a fost prinsă în Bulgaria! Va fi adusă „pe sus” și închisă la Rahova. A fost arestată până acum în 3 țări: România, Costa Rica și Bulgaria

3
2348
Stânga: dată în urmărire: Dreapta: prinsă în Bulgaria

Dată în urmărire generală, Elena Udrea a fost depistată și reținută în Bulgaria, unde fugise încă de joi dimineața. Fosta șefă a Cancelariei prezidențiale (la Traian Băsescu), ministru (în Guvernul Boc) și șefă de partid (la PMP), Elena Udrea a fost condamnată joi după-amiază la 6 ani de închisoare, sentință definitvă. Ea va fi „repatriată” și încarcerată la Penitenciarul Rahova.

De data asta, telenovela „Elena Udrea și Justiția” chiar se apropie de sfârșit! Corupta blondă a încercat să fugă cât mai departe de România, să nu ajungă după gratii, dar a ajuns doar până în Bulgaria.

Elena Udrea (48 de ani) a fugit ca și în 2018, și tot înaintea unei sentințe definitive în dosarul „Gala Bute”: tot pe la vama Giurgiu. Atunci a ajuns în Grecia și de acolo în Costa Rica; acum părea să încerce o fugă în Italia, dar n-a ajuns mai departe de Bulgaria. Polițiștii de la sud de Dunăre au prins-o și au reținut-o, iar acum se fac procedurile pentru extrădare, ca să fiei adusă în România și trimisă în arest.

Comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI): „În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei. În continuare, se desfășoară activități specifice, în vederea predării femeii către autoritățile din România”.

Fotografie făcută de un amator: Elena Udrea în „cușca” bulgară

Curtea de Apel București a refuzat să-i pună interdicția de a părăsi țara

Anterior, Poliția de Frontieră confirmase că Elena Udrea a ieșit din țară joi dimineață, pe la vama Giurgiu. Polițiștii au precizat că plecarea fostei politiciene a fost legaăl, întrucât acesta nu era vizată de nicio interdicție.

Instanța care a lăsat-o pe Udrea să plece oriunde, oricând, deși se apropia o sentință definitivă într-un dosar cu condamnări anterioare grele, a fost Curtea de Apel București. În martie 2021, aceasta a respins plasarea sub control judiciar a Elenei Udrea.

Comunicatul Poliției de Frontieră

„Ca urmare a interesului manifestat de reprezentanţii mass-media faţă de ieşirea din ţară a unei persoane de sex feminin, cetăţean român, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră informează următoarele:

Persoana în cauză a părăsit teritoriul ţării în cursul dimineţii de 07.04.2022, pe cale terestră, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente.

Precizăm faptul că Poliţia de Frontieră Română pune în aplicare, potrivit atribuţiilor stabilite de legislaţia naţională privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, măsurile de restricţionare a dreptului la liberă circulaţie a persoanelor, în condiţiile art. 40-41 din Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, din punct de vedere al atribuţiilor instituţionale, dacă o persoană, cetăţean român, se prezintă la ieşirea din ţară şi îndeplineşte condiţiile prevăzute de legislaţia în domeniu, acesteia i se permite continuarea călătoriei.”

Fusese dată în urmărire generală

Tot joi după-amiază, după ce polițiștii n-au găsit-o la domiciliul ei din Corbeanca pentru a o duce în arest, Elena Udrea a fost dată în urmărire generală, potrivit site-ului Poliției Române.

Ulterior s-a aflat că ea a ieșit din țară spre Bulgaria, pe la vama Giurgiu.

Nu este pentru prima dată când Elena Udrea pleacă din țară. Ea a făcut-o și în 2018, înainte de pronunțarea unei decizii definitive a justiției, tot în dosarul „Gala Bute”, când a ieșit din România tot pe la vama Giurgiu. Atunci ;i-a continuat drumul cu ma;ina spre Grecia inițial, de unde a zburat spre Costa Rica.

Ulterior, ea a fost depistată în Costa Rica, unde a stat două luni în arest, înainte ca – în urma unei decizii a Curții Constituționale – să-i fie anulată condamnarea definitivă din țară. Udrea a fost apoi eliberată, pentru ca după câteva luni să revină în România, unde a făcut contestație în anulare la condamnarea definitivă, obținând un respiro de câțiva ani înainte de a ajunge la același verdict: 6 ani de închisoare cu executare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Iar a fugit Elena Udrea! De data asta ar fi ieșit prin Bulgaria, cu direcția Italia, unde o așteaptă Alina Bica (la fel ca-n Costa Rica)

* Elena Udrea, de la Costa Rica la Costa Rahova: 6 ani de închisoare, definitiv, în dosarul „Gala Bute”. Pierde și 5,7 milioane de euro

* Baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene, trosnit de vechea DNA a Codruței Kovesi: 8 ani și 4 luni de închisoare, pentru o șpagă de 100.000 de euro!

* Pedofilul Drăghici a ales să se sinucidă izbindu-se cu mașina de gardul Ambasadei Rusiei. Condamnat la 15 ani de pușcărie pentru corupere de minori cu doar o zi înainte, șoferul s-a autoincendiat

* Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

* Într-un târziu, intră și România în rândul lumii: expulzează 10 spioni ruși de la Ambasada lui Kuzmin

* VIDEO. Parlamentari AUR, batjocoritori la prezentarea ororilor comise de ruși în Ucraina: „Băi, nu ne mai emoționați, dați discursu’!”. George Simion: „Nu ne uităm la filme acuma!”

* „Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

* VIDEO + DOCUMENT. Discursul integral al lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României. „Drag popor român…”

* Fost consilier al lui Putin: „Ofensiva invadatorilor nu poate fi oprită decât printr-o ruină militară a Rusiei. Ucraina trebuie să meargă pe calea polonezilor, care în 1920 au învins armata sovietică lângă Lvov”

* „Putiniștii” care au violat, torturat și ucis civili ucraineni în orașul Bucea sunt mongoloizi din Republica Bureatia, înființată de bolșevici în 1923

* Ungurii au ales prietenia cu Putin și gazul ieftin de la ruși: Viktor Orban – 53%, Opoziția – 35%. Fidesz are două treimi din Parlament

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Cele mai bizare afirmații ale lui Donald Trump despre Rusia. Cum încearcă să modifice adevărul în contextul crizei din Ucraina

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.