În loc să-și apere teritorul de dronele rusești, România și-a autoimpus o Zonă de Interdicție Aeriană în Delta Dunării!

3
14615
În locul unde a căzut una din dronele rusești, lângă comuna Plauru, a rămas un crater. Statul român a negat, mai întâi, existența atacurilor, apoi a interzis aeronavelor să mai circule prin zonă, să nu-i încurce pe ruși

Comportamentul lipsit de orice demnitate al actualei puteri de la București continuă în afacerea dronelor rusești care pun în pericol viața locuitorilor din Delta Dunării. În loc să ia toate măsurile posibile ca rușii să înceteze să mai violeze spațiul aerian al României, președintele Klaus Iohannis și Guvernul Ciolacu au autoimpus o Zonă de Interdicție Aeriană!

Armata română nu e preocupată să doboare rachetele și dronele kamikaze rusești care traversează teritoriul țării în traiectoria lor către Ucraina, ci a instituit restricții de zbor pentru aeronavele civile românești! Acestea nu mai au voie să treacă prin Delta Dunării până la 20-30 de kilometri în interiorul țării noastre.

MApN a anunțat joi: „Începând cu data de miercuri, 13 septembrie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, împreună cu Ministerul Apărării Naţionale, în calitate de responsabili privind managementul spațiului aerian național, au impus restricții suplimentare de zbor în spațiul aerian limitrof graniței cu Ucraina din zona de nord a Dobrogei, între Sulina și Galați, pe o adâncime de 20-30 km în interiorul spațiului aerian național, până la înălțimea de 4.000 de metri”.

Aceasta este doar ultima din șirul de reacții total inadecvate ale puterii de la București, care au mărit și mai mult convingerea cetățenilor români că nu-și pot pune baza în stat dacă apare vreun pericol, pe de o parte, și au stârnit dispreț și ironii la nivel internațional, pe de altă parte.

Mai întâi, timp de o lună, toate autoritățile statului au ignorat realitatea că drone rusești  trimise asupra porturilor ucrainene de la Dunăre lovesc malul românesc, punând în pericol locuitorii satelor din zonă. Primari ai comunelor tulcene au transmis oficial, pe cale ierarhică, informația că dronele rusești le survolează noapte de noapte casele și, deci, încalcă suveranitatea teritorială a României. Răspunsul de la București a fost stupefiant: li se pare!

În august au apărut primele informații că o dronă rusească Shahed a explodat în apropierea unui sat românesc din Deltă. Armata și Guvernul Ciolacu au negat.

La începutul lunii septembrie, ucrainenii au anunțat că o altă dronă rusească a căzut pe malul românesc al Dunării. Timp de două zile, Iohannis, Ciolacu, Armata și Ministerul de Externe au negat vehement, acuzându-i pe ucraineni că mint. Numai că, între timp, apăruseră filmări, iar un grup de voluntari din mai multe țări care se ocupă cu geolocalizarea zonelor care apar în imaginile surprinse pe frontul ucrainean au stabilit cu precizie că drona lovise teritoriul românesc, în apropiere de localitatea Ceatalchioi.

Apoi, primarul comunei a mers pe teren și a descoperit resturile dronei. În fața evidenței, ministrul Apărării a fost nevoit să recunoască situația la nici o zi după ce Iohannis spusese, în fața a numeroși șefi de stat și miniștri de Externe din alte țări, că nu e nimic adevărat.

În zilele următoare s-a descoperit că, într-adevăr, o altă dronă rusească lovise România la mijlocul lunii august, apoi a fost găsit și craterul unei a treia drone.

S-a conturat certitudinea că statul român mușamalizase agresiunea rusească, punându-și în pericol cu bună-știință propriii cetățeni care locuiesc în Delta Dunării. Dronele rusești survolează nordul Deltei Dunării, care aparține spațiului aerian al României, fără ca armata română să intervină și fără ca Guvernul să facă vreun protest viguros la Moscova ori să ceară intervenția aliaților din NATO, pentru a presa Rusia să înceteze aceste agresiuni.

În acest context, joi s-a făcut un nou pas pe direcția politicii deja enunțate mai sus: România și-a autoimpus o Zonă de Interdicție Aeriană pe propriul teritoriu în loc să acționeze pentru a-l apăra!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Europarlamentar român: „Criminalii din Guvern refuză banii UE pentru că nu pot să-i fure!” Solicitare oficială către Comisia Europeană să respingă cererea lui Ciolacu de a tăia din PNRR finanțarea de 740 de milioane de euro pentru spitale

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* VIDEO. Ură viscerală și propagandă rusească delirantă în emisiunea lui Marius Tucă. Istoricul Armand Goșu desființează minciunile „analistului” Hartmann: „Nimeni, în afara lui Putin, nu susține asta!”

* EDITORIAL. Nunta lui Cherecheș. Etalarea obscenă a avuției și puterii în fața gloatei flămânde

* Nașul TV, sancționat de CNA pentru că Radu Moraru n-a găsit tunelurile de sub Bucegi! Drumul secret spre Egipt rămâne ascuns

* VIDEO. Mahalagioaica Amalia Bellantoni a stricat deschiderea anului școlar la Belciugatele! Vrea să predea franceza, dar părinții elevilor nu o acceptă, pentru că a luat nota 5,2 la concurs și nu știe această limbă!

* Miza politică a lui Teodosie „Mache” Tomitanul – scaunul de Patriarh al BOR, oferit de o posibilă guvernare naționalist-filetistă „de AUR”

* Suspendare maximă pentru Simona Halep: 4 ani! Două abateri grave: dopaj și modificarea pașaportului biologic. Românca ar putea reveni abia la 35 de ani

* ANALIZĂ. Edi Iordănescu a scos maximum posibil cu o echipă modestă: 2-2 în Elveția, 1-1 cu Israel, 2-0 cu Kosovo. Adversarii au jucători mai buni

3 COMENTARII

  1. Draga jurnalistule autor de stire,

    Poate ca ai dreptate insa doar intr-o singura privinta:
    lipsa de demnitate sau de actiune de combatere eficienta a obiectelor zburatoare ale atacatorilor rusi ce intra in spatiul aerian romanesc/ NATO. Da, aici Romania a dat dovada clara ca nu are cohones si coloana vertebrala, indiferent de scuzele/ comunicatele venite de la autoritati/ institutii…
    In schimb, faza asta cu NO FLY zone este necesara si doar un prim pas catre contracararea eficienta a dronelor/ rachetelor rusesti ce intra neautorizat in spatiul nostru aerian. Aceasta interdictie minimalizeaza posibile pagube colaterale civile. E simplu. Pot trage in orice obiect intra in zona inchisa traficului civil. Ca daca exista zboruri militare RO/ NATO evident ca lor nu li se aplica interdictia si atunci este clar ca cine zboara acolo ori este un ratacit/ ametit/ defect/ sinucigaș ori este obiect zburator rusesc, drona/ racheta.
    Deci…

  2. Ori ești habarnist, ori nu te duce capul dacât la filologie. Nu înțeleg de ce creezi știri de 2 bani pe probleme atât de importante, sensibile și pe care nu ke pricepi. O zonă de interdicție aeriană este creată tocmai pentru ca tot ce va zbura, pe viitor, în zona respectivă, să poată fi distrus fără a se apela la prea multe protocoale care ar putea duce la întârzieri operative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.