Justiția se întoarce în „era Iliescu”. Înalta Curte îl achită și pe generalul Oprea cu verdictul „fapta nu e prevăzută în legea penală“, ca și la Vasile Blaga

3
1661
Gabriel Oprea, UNPR
Gabriel Oprea - Foto: Facebook/Gabriel Oprea

Restaurația statului oligarhic în România este din ce în ce mai violentă și tot mai vizibilă cu fiecare zi care trece. Justiția pare că s-a întors în timp cu 20 de ani, în perioada guvernării Iliescu-PSD, în care aveam o țară coruptă fără corupți, în care plăteau și mergeau la închisoare doar hoții de găini, controlorii de bilete și micii bișnițari. Obiectivul principal al lui Dan Voiculescu, enunțat în 2013, pare să fi fost, în sfârșit, atins de clasa politică: „Nu avem toată puterea până nu avem Justiția“.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) tocmai l-au achitat și pe generalul Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne – relatează G4Media.ro – sub aceeași rezoluție pronunțată acum câteva zile de o altă instanță în cazul lui Vasile Blaga: „fapta nu e încadrată de legea penală“. Cu alte cuvinte, „fapta nu există“.

Dacă la Blaga era vorba de trafic de influență – era acuzat, cu martori, că a luat 700.000 de euro șpagă pentru a forța niște companii de stat să semneze contracte cu o anumită firmă IT –, la Gabriel Oprea e vorba de altceva.

Procesul generalului, care trenează deja de 5 ani și jumătate (a început în mai 2016!), viza abuz în serviciu. Concret, Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI) al Ministerului de Interne a cumpărat o limuzină de lux sub pretextul că e necesară la protecția demnitarilor, dar în realitate mașina era folosită exclusiv de Gabriel Oprea, inclusiv pentru nevoile și treburile sale personale.

DNA l-a trimis în judecată cu o plenitudine de dovezi, alături de foștii șefi ai DIPI, Gheorghe Nicolae, Nelu Zarnica, Nicolae Pavel și Dănuț Iacob. Prejudiciul calculat în dosar era de 410.000 lei (circa 90.000 de euro la momentul respectiv – prețul mașinii).

Între timp, însă, Kovesi a fost eliminată de la conducerea DNA, legislația penală a fost masacrată de regimul Dragnea, iar președintele Klaus Iohannis și-a schimbat brusc viziunea asupra a ceea ce înseamnă „luptă anticorupție“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ministru PNL din Cluj: „Boc va lucra împotriva lui Cîțu, cum a lucrat împotriva lui Orban. Bolojan a făcut ce este corect, Boc ce i s-a spus. E o păpușă“

* VIDEO. Cîțu a manevrat ședința PNL astfel încât el să rămână singura propunere de „premier-rotativă”. Partidul i-a retezat compromisul cu Ciolacu la „primul schimb”. Situația generală s-a complicat

* Durerosul mesaj de renunțare al Oanei Pellea. „Votul meu a fost trădat și batjocorit de domnul Iohannis. Speranța mea a obosit”

* Concediat pentru că-și teroriza elevii cu propagandă antivaccinistă, un profesor amenință cu Șoșoacă. „Marș afarăăăăă! Nu ai ce căutaaaaaa!” / „Doar un telefon am de dat și declanșez uraganul”

* Un primar PNL din Suceava a pus zeci de copii să meargă 10 km pe jos, la un marș antivaccinist. E anchetat de Protecția Copilului

* VIDEO. Vanghelie lovește, înjură, amenință și scuipă. Limbaj de PSD-ist: „Pleacă de aici, că te bat! Băga-ți-ai p…a în mă-ta!”

* Povestea ultimului soldat al “Armatei uitate” a Africii. A fost capturat de bătrânii satului şi trimis la război. “Mi s-au spart timpanele, dar am rămas în viaţă”

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here