marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsAmenințări pe telefoanele deputaților: „Ai grijă cum votezi la certificatul verde. Îți...

Amenințări pe telefoanele deputaților: „Ai grijă cum votezi la certificatul verde. Îți dăm foc și ție și familiei tale dacă trece“

-

Tolerată de autorități, agresivitatea antivacciniștilor a atins o nouă cotă: mai mulți deputați au primit, în ultimele zile, amenințări cu moartea de la persoane necunoscute, înaintea votului decisiv privind legea certificatelor verzi, scrie Antena3.ro. Parlamentarii sunt avertizați că vor plăti cu viața dacă îndrăznesc să voteze legea. În mod clar, inițiativa nu este a unor neisprăviți oarecare, pentru că nu oricine poate face rost de numerele de telefon personale ale parlamentarilor.

Gabriel Avrămescu, deputat PNL, a primit un SMS pe telefonul mobil cu următorul mesaj (semi-agramat): „Ai grijă cum votezi legat de certificatul verde. Îți dăm foc și ție și familiei tale dacă trece. Orice acțiune e justificată. Suntem în legitimă apărare“. Parlamentarul dezvăluie că această operațiune de intimidare este amplă: „Sunt și alți colegi (care au primit mesaje – n. red.), am avut o discuție în cadrul grupului și probabil luni, când ne vom întâlni la ședința de grup, vom lua o decizie împreună“.

Consecința a aproape doi ani de nepăsare a autorităților în fața ascensiunii fenomenului extremist, alimentat din exterior cu propagandă anti-vaccinistă, conspiraționistă și pseudo-naționalistă

Până să se ajungă aici, au trecut aproape doi ani de pandemie în care reacția instituțiilor statului a fost foarte anemică în fața provocatorilor și a celor care au urmărit, metodic, isterizarea populației. Ca urmare a nepăsării instituțiilor responsabile (SRI, Poliție, DIICOT), care ar fi trebuit să cerceteze filierele pe care se organizează atacul hibrid asupra României, nu doar nivelul de agresivitate din societate a crescut, dar și gradul de neîncredere în medici, sistemul medical și vaccinuri.

O altă consecință a fost intrarea în Parlament, astă-iarnă, a unor agitatori precum cei de la AUR – ridicați exclusiv pe valul pandemiei, după ce încercările din anii precedenți de a fi impuși pe scena politică eșuaseră lamentabil.

- Advertisement -

Agresiunea – uneori, chiar fizică – adusă până în plenul Parlamentului de Simion, Șoșoacă și oamenii lor le-a dat curaj tuturor extremiștilor să iasă la iveală.

Deputatul PNL care a arătat public mesajul de amenințare spune că nu e prima oară când i se trimis astfel de avertismente, dar acesta este cel mai agresiv.

Gabriel Avrămescu: „Acest mesaj a fost punctul culminant. Până acum am mai primit mesaje prin care ni se solicita să nu votam legea privind instituirea certificatului verde dar acolo nu s-a mers în zona asta a amenințării la adresa mea și a familiei mele. Spune că ni se va da foc și mie, și familiei mele, iar această acțiune va fi justificată și asta pentru că cei care au trimis mesajul consideră că sunt în legitimă apărare. Din punctul meu de vedere, mi se pare că avem de-a face cu o acțiune a unor iresponsabili, pentru că aici este vorba despre o amenințare la sănătate și la adresa oamenilor, nu la adresa politicienilor, pentru că noi susținem intrarea într-o normalitate“.

- Advertisement -

Cineva a obținut numerele de telefon ale deputaților despre care se știe că vor vota legea certificatului verde, iar acum se încearcă intimidarea lor

Rămâne întrebarea cine are acces la baza de date cu numerele de telefon ale parlamentarilor, pentru ca acestora să le fie trimise mesajele de amenințare. Gabriel Avrămescu spune că e vorba de cineva care știe că el are o poziție pro-vaccinare.

„Eu am avut numeroase declarații publice și intervenții prin care mi-am exprimat clar poziția de susținere a vaccinării și a legii certificatului verde. Din punctul meu de vedere, cred că este normal să ne adresăm organelor abilitate pentru că, în astfel de situații, trebuie să intervină legea și trebuie să fie o reglementare foarte clară. Pentru că, de la o amenințare de genul ăsta, pe care mulți dintre noi o putem ignora, se poate ajunge la fapte mult mai grave“.

Deputatul afirmă că nu s-a lăsat intimidat și-și menține punctul de vedere: „Nu mă influențează (mesajul – n. red.). Eu am spus de la început că voi vota certificatul verde și consider că este un gest de responsabilitate din partea noastră introducerea unui astfel de certificat, pentru că eu am avut experiența anului trecut, în care am fost prefect pe vreme de pandemie, iar atunci oamenii erau disperați să găsească o soluție pentru a putea trece de pandemie în condițiile în care erau sufocate și locurile la ATI și încercam să găsim soluții pentru fiecare dintre oameni. Așa că eu consider că astfel de mesaje nu sunt altceva decât gesturi iresponsabile ale unor oameni care atacă restul oamenilor și sănătatea populației“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ministru PNL din Cluj: „Boc va lucra împotriva lui Cîțu, cum a lucrat împotriva lui Orban. Bolojan a făcut ce este corect, Boc ce i s-a spus. E o păpușă“

* VIDEO. Cîțu a manevrat ședința PNL astfel încât el să rămână singura propunere de „premier-rotativă”. Partidul i-a retezat compromisul cu Ciolacu la „primul schimb”. Situația generală s-a complicat

* Durerosul mesaj de renunțare al Oanei Pellea. „Votul meu a fost trădat și batjocorit de domnul Iohannis. Speranța mea a obosit”

* Concediat pentru că-și teroriza elevii cu propagandă antivaccinistă, un profesor amenință cu Șoșoacă. „Marș afarăăăăă! Nu ai ce căutaaaaaa!” / „Doar un telefon am de dat și declanșez uraganul”

* Un primar PNL din Suceava a pus zeci de copii să meargă 10 km pe jos, la un marș antivaccinist. E anchetat de Protecția Copilului

* VIDEO. Vanghelie lovește, înjură, amenință și scuipă. Limbaj de PSD-ist: „Pleacă de aici, că te bat! Băga-ți-ai p…a în mă-ta!”

* Povestea ultimului soldat al “Armatei uitate” a Africii. A fost capturat de bătrânii satului şi trimis la război. “Mi s-au spart timpanele, dar am rămas în viaţă”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -