Români prinşi cu „Merţan”, BMW şi Porsche la ajutorul social. Anchetă în Germania

0
219

Poliția din Germania anchetează mai mulți români, care veneau să își ridice ajutorul social cu automobile de lux. În urma unor sesizări ale funcționarilor, Parchetul a confiscat recent mai multe automobile de lux din parcările a două Jobcenter, centre de acordare a ajutorului social, din orașul renan Duisburg. Bolizii, printre care se numără Mercedesuri din clasa E, BMW-uri de mare putere sau Porsche, erau conduse de cetățeni români, asistați social în Germania.

Potrivit procurorului general din Duisburg, Stefan Müller, autoritățile au decis să supravegheze parcările a două Jobcenter, unde sunt arondați majoritatea asistaților sociali originari din România și Bulgaria. Într-un interviu acordat săptămânalului „Der Spiegel”, procurorul șef menționează că una dintre mașinile confiscate este un Mercedes AMG cu nu mai puțin de 500 de cai putere. Cei mai mulți dintre românii chestionați de poliția germană susțin că nu sunt proprietarii automobilelor de lux, ele fiind doar împrumutate de la cunoscuți. Într-un alt caz, automobilul confiscat era înregistrat pe numele unui tânăr de 19 ani, care mai deținea alte opt automobile de lux.

În condițiile în care asistații social din Germania nu au dreptul să dețină un automobil mai scump de 7500 de euro, autoritățile au demarat mai multe anchete pentru a stabili dacă persoanele în cauză au fraudat sistemul social din Germania.

În urma controalelor, poliția a mai confiscat și telefoane mobile de ultimă generație. Procuratura presupune însă și că unele dintre persoanele anchetate fraudează cu bună știință sistemul de ajutor social și sunt implicate și în alte acțiuni ilegale, relatează Deutsche Welle.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here