Român din Feroe: „Cât contribui eu la economia țării și cât contribuie cei care urlă după noi «Sclavii! Sclavii!»?”

6
5496
Torshavn, capitala Insulelor Feroe

Strigătul de durere al unui român din Belgia, publicat duminică de Ziaristii.com, l-a făcut pe un alt compatriot, stabilit de 20 de ani la Torshavn (capitala Insulelor Feroe), să-și spună același of: deși îi trimite bani tatălui său în mod regulat, acesta continuă să-l considere „sclavul străinilor”!

Mesajul românului din Feroe

* „Lucrez de 20 de ani în Insulele Feroe. În anii ăștia, am trimis o mulțime de bani familiei mele, soției și copiilor, bani fără de care ar fi dus-o greu. La fel am procedat și cu părinții mei, cărora iarnă de iarnă le-am trimis bani de lemne, bani de care nu ar fi putut să facă rost fără mine. Dar la fel am auzit din partea tatălui meu, când am fost acasă: că suntem sclavii străinilor.”

* „Acum vreau să vă întreb: cum pot fi spălați pe creiere atât de ușor bătrânii noștri, și nu numai ei, de televiziunile aservite PSD, încât să-și facă copii «sclavi»?!”

* „În țară eram adevăratul sclav al patronului român, care într-un an și-a cumpărat două mașini Porsche – Panamera și Cayenne -, iar nouă, care munceam pentru banii lui, a refuzat să ne mărească salariul cu 50 de lei, pe motiv că e criză.”

* „În străinătate sunt tratat mai bine decât în țară, dar când vin acasă cheltui mai mulți bani decât cheltuie în 10 ani mulți dintre cei ce strigă după noi. Și atunci întreb: cât contribui eu la economia țării și cât contribuie majoritatea celor care urlă după noi «Sclavii! Sclavii!»?”.

DOSAR. Virusul mortal al comunismului: Organizația Mondială a Sănătății, controlată ocult de China, e acuzată că a mințit întreaga lume și a amânat criminal declararea pandemiei

6 COMENTARII

 1. Si eu am lucrat 19 ani in Irlanda si am ajutat mult familia. Tatal meu e dintre cei manipulati de Antena 3 pana la fanatizare si am suferit si sufar inca din cauza asta. Poate ca trebuia sa luptam sa ramanem in tara gasind solutii sa ne facem rost de slujbe mai bune, sa ne reprofilam, sa ne asociem mai multi sa facem intreprinderi noi, sa protestam ferm cerandu-ne drepturile in fata guvernantilor iresponsabili care nu au investigat furturile si matrapaslacurile facute din resursele tarii, dar ar fi trebuit sa fim eroi de legenda sa ne luptam cu mafia care a pus tentaculele pe Romania. Sa ne vedem stigmatizati drept sclavi e CULMEA MARSAVIEI MAFIEI vinovate de plecarea noastra in vest!… Hei, voi care ii blamati pe diasporeni pe nedrept, cereti mai bine politicienilor sa initieze programe urgente de creare de locuri de munca, pentru ca altfel vor mai pleca inca alte valuri de oameni buni de munca si Romania se va popula cu asiatici!!!!

 2. Pai se rezolva simplu.
  Toți tinerii care lucreaza in strainatate si trimit bani acasă, la batrânii care se holbează doar la A3 și GhițaTV pot rezolva rapid. Să nu mai trimită bani acasă!
  Ba mai mult, să bombardeze pe bătrâni cu telefoane ” tată, mamă, voi sunteți stăpâni in raiul mioritic, trimiteți-ne si nouă, ‘sclaveților’ de aici modesta sumă de 1000 de euro lunar pentru de-ale gurii !”

 3. Pai, dac-as fi patron, sau politruc ori securist si mie mi-ar fi necaz ca romanii cinstiti, generosi si muncitori sunt sclavii europenilor, in loc sa fie sclavii mei. Mama lor de europeni, sa-mi faca mie concurenta?

   • Are dreptate.
    Mai ales in agricultura totul e acaparat de jigodiile pesediste.
    Orice afacere in Romania se invarte in jurul politicului. Cotizezi la partid, rezisti.Nu cotizezi, nu rezisti.
    Si nu numai in agricultura, vezi cazul Arad cu transporturile.
    Se pare ca antreprenorii romani nu prea au invatat nimic din trecut.
    Vremurile ale cu „Nu-ti convine salariul asta de rahat, vezi ca mai am o suta de doritori la poarta”. Pe urma miorlaiau ca nu au forta de munca, nu mai gasesc profesionisti.
    Trist este ca si la posturi tv ceva mai serioase sant invitati niste asazisi antreprenori de succes cand de fapt ei nu sant decat niste jigodii profitoare venite din trecutul acela tenebros (sau din familii cu trecut dubios). Ii doare in cur de angajati

 4. Eu am facut altfel. Eu mi-am adus parintii, de multe ori, la noi sa vada cit de ”sclavi” sintem. I-am plimbat cu masina peste tot, si i-am culcat in casa cumparata pe banii de ”sclav”. Le-am aratat locul meu de munca unde muncesc ca ”sclav” de 20 de ani. Le-am aratat cum trebuie sa arate un spital, cum trebuie sa arate o institutie a unui stat adevarat. Le-am aratat cum traim noi printre strani ca ”sclavi” haha. Parintii mei au inteles demult ca nu ne vom mai intoarce niciodata in Romania, pentru ca e frumoasa viata de”sclav” la straini. Copiii i-am crescut printre straini si printre romani dar nu se simt romani chiar daca vorbesc si romana. Cea mai buna decizie a vietii mele a fost in 1990 cind am decis sa parasesc Romania. Astazi privind inapoi pot spune doar ca imi pare rau de mizeria in care a ajuns Romania si romanii. Parintii mei mereu si-au facut treburile pe PSD si nici la Antene nu se uita. Intre straini am fost mereu tratat cu respect ceea ce nu pot spune despre felul mirlanesc cum sint tratat in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.