Revoluție în trafic! Toyota a testat cu succes prima mașină zburătoare cu șofer. Vehiculul decolează și aterizează vertical și zboară la 3 metri de sol. Până în 2040, mașinile zburătoare vor deveni obișnuite în orașe

1
3302

Compania japoneză Toyota a anunțat un succes tehnologic care va revoluționa la propriu însăși ideea de transport: prima mașină zburătoare cu șofer a efectuat cu succes o călătorie! Modelul SD-03, numit Toyota SkyDrive, are decolare și aterizare verticală, este operat de un șofer, fără pasageri, și zboară la înălțime de circa 3 metri, scrie New York Times.

Pasul este colosal și deschide posibilități fantastice, care ar aduce mai repede decât ne-am putea închipui cărțile SF în viața noastră. Progresul este atât de mare încât nu se poate compara decât cu momentul apariției telefoanelor mobile și al smartphone-urilor.

Toyota SkyDrive SD-03 este autovehicul zburător electric, operat de 8 motoare și propulsat de 4 elice. Mașina a zburat timp de 4 minute. Toyota lucrează din 2014 la vehiculul zburător.

Toyota concurează cu Boeing, Airbus și Porsche. Hyunday și Uber lucrează la un taxi zburător

În 2023 se estimează că vor putea fi cumpărate primele mașini zburătoare cu două locuri. Prețul va fi, la început, prohibitiv, rezervat doar bogătașilor – 300-500.000 de dolari. Specialiștii companiei spun însă că, până în 2030, noile autovehicule zburătoare se vor ieftini mult. Până în 2040, se estimează că taxiurile zburătoare vor deveni comune în marile orașe ale lumii.

Japonezii de la Toyota dețin, în acest moment, un mic avantaj, dar în lume alți mari producători – Boeing, Airbus și Porsche – lucrează la mașini zburătoare. Hyundai și Uber cooperează pentru un taxi zburător.

Marile avantaje ale noilor mașini zburătoare nu trebuie enumerate: dispar aglomerările din trafic, scade poluarea (motoarele sunt electrice), oamenii ajung mai repede la destinație, șoferii nu mai depind de eventualele obstacole (gropi, drumuri blocate etc).

Deocamdată, dezavantajul e legat de eficiența energetică. Momentan, mașinile zburătoare nu au raza de acțiune a mașinilor clasice propulsate de carburanți fosili. Este însă doar o chestiune de timp până când se va rezolva și acest neajuns.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Va fi oricum mult mai bine sa existe si aceasta varianta de transport, astfel traficul va fi mai fluidizat si soferii de taxi care vor conduce aceste masini zburatoare vor avea nevoie de un alt set de competente, asadar, nu vei mai putea deveni sofer de taxi indiferent de pregatirea pe care o ai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here