luni, aprilie 15, 2024
AcasăNewsMinistrul Vlad Voiculescu anunță reformarea din temelii a sistemului medical. "Vor fi...

Ministrul Vlad Voiculescu anunță reformarea din temelii a sistemului medical. „Vor fi schimbări peste tot, fără excepție!”

-

Amânată de decenii, reforma radicală a sistemului medical va începe în forță în perioada imediat următoare, a anunțat ministrul Vlad Voiculescu luni, într-un interviu video acordat publicației Epochtimes-romania.com.

Ceea ce spune ministrul USR-PLUS că va face seamănă mai degrabă cu o revoluție, decât cu o reformă: vor fi schimbați masiv șefii de instituții, rămâne un singur secretar de stat, la CNAS va veni un expert român de la Londra.

Cutremurul e de așteptat să fie vizibil imediat la televiziunile mogulilor și în mediul online, prin campanii de linșaj public pornite împotriva ministrului și a oamenilor pe care-i va aduce. Sistemul medical, disfuncțional și corupt, este feuda marilor baroni din Sănătate, care fac un jaf monstruos de decenii. Conectați și susținuți politic, ei au fost până acum de neînvins.

Potrivit lui Vlad Voiculescu, schimbările se vor produce pretutindeni: atât la Ministerul Sănătății, cât și în unitățile din subordine.

- Advertisement -

Va rămâne un singur secretar de stat. La Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va veni Adrian Gheorghe, un expert care lucrează de peste zece ani la Oxford. Urmează și un audit la minister.

„Vor exista schimbări la toate instituţiile din sănătate la toate instituţiile centrale fără excepţie“

Vlad Voiculescu spune că nu va face o vânătoare de vrăjitoare și n-are de gând să dea afară oamenii doar ca să fie puși alții în loc, pentru că pe el îl interesează sistemul care nu funcționează, și nu să-și plaseze propriile pile în funcții.

  • Vor exista schimbări peste tot, începând de la secretarii de stat din Ministerul Sănătăţii – va fi unul singur care va rămâne din vechii secretari de stat. Vor exista schimbări la toate instituţiile din sănătate la toate instituţiile centrale fără excepţie, vor exista schimbări. De asemenea, în toate structurile de mai jos, dar nu trebuie să le vedem pe toate de la început.”
  • „Eu nu fac parte dintr-o construcţie politică care să aibă în buzunar nişte cadre (…) pe care să le plasăm într-un loc sau altul.”
  • „Fiecare om care e deja în administraţie şi vrea să lucreze, vrea să pună umărul la o schimbare reală în bine pentru români este binevenit să o facă în continuare. Şi, de asemenea, cine vrea să pună umărul din afara administraţiei, fie că este membru de partid sau nu, este binevenit să îşi trimită CV-ul la ministrul@ms.ro. Este locul în care oricine îşi poate trimite CV-ul şi cu o parte dintre aplicanţi pot să am o discuţie. Încercăm să aducem cei mai buni oameni.”
  • „Dacă patru ani de zile am vorbit împotriva politizării managementului de spitale, cu siguranţă nu voi face ceea ce am blamat în această perioadă, şi nu este vorba numai de mine. Din fericire, USR-PLUS este un altfel de construcţie politică. Nu vreau să spun că USR-PLUS urăşte politizarea, dar nu are o mare stimă pentru ea, pentru politizarea instituţiilor publice.“

„Trebuie să fie oameni care să poată să ducă, oameni care au mai implementat astfel de schimbări, care au experienţă internaţională şi o experienţă românească destulă“

Aria de selecție pentru aducerea oamenilor potriviți nu se va restrânge, așadar, la clasicul “noi ș-ai noștri”, spune ministrul. Vor fi aduși și specialiști care nu sunt membri de partid și chiar din străinătate, singurul criteriu fiind competența.

- Advertisement -

Vlad Voiculescu: “Nu e vorba neapărat de a judeca o persoană, mai degrabă ne uităm la cum au funcţionat anumite instituţii şi dacă vrem o schimbare. Şi vrem ca această schimbare să se petreacă într-un anumit ritm, atunci evident că avem nevoie alături de noi de oameni care pe de o parte să aibă acelaşi set de valori cu noi – şi asta este foarte important -, pe de altă parte trebuie să fie oameni care să poată să ducă, oameni care au mai implementat astfel de schimbări, care au experienţă internaţională şi o experienţă românească destulă cât să fie credibil că noi chiar vrem să ne ţinem de treabă“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ruptură la vârf în PNL. Rareș Bogdan, atac dur la Orban: „I s-a umflat capul la Palatul Victoria! Cu excepția lui Boc, toți premierii s-au stricat la cap, au ieșit trăncăniți la cap”

* Atac macabru al lui Roșca Stănescu la adresa lui Orban: „Va trebui să plece de la PNL, cu picioarele înainte sau cu picioarele pe altă parte!”

* Păzea, Șoșoacă se înarmează! „De mâine voi face cerere pentru permis de port-armă. Trebuie să mă apăr cumva”

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Aproape în fiecare zi, ministrul Vlad Voiculescu (ca, de altfel, TOȚI ceilalți membri U.S.R.-P.L.U.S. ai Cabinetului Cîțu!) ne obligă la FELICITĂRI!

    Mult SUCCES în continuare, nu micșorați „strocul”, căci NU ESTE TIMP DE PIERDUT (mai ales după ultimii patru ani de DEZASTRU cu P.S.D.-ul la Putere)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -