10 august 2017: „mineriada lui Gâdea”, cu exact un an înainte de „mineriada jandarmilor”. Orban îl înfrunta pe lacheul lui Voiculescu: „Domnu’ Gâdea, dvs. m-ați chemat ca să mă certați?” / „Da! Pentru că eu vă plătesc!”

3
1069
Mihai Gâdea - Ludovic Orban

O postare scoasă de Facebook din negura internetului, datată 10 august 2017, ne reamintește cum arăta România în plină „epocă Dragnea”, la 6 luni de la sinistra Ordonanță 13 și cu exact un an înainte de „mineriada jandarmilor”.

Relatarea unei emisiuni de la Antena 3 a fost publicată pe 10 august 2017 pe pagina de Facebook a jurnalistului Grigore Cartianu. Invitatul lui Mihai Gâdea a fost președintele PNL din acel moment, Ludovic Orban, aflat în opoziție.

România era condusă autoritar de mega-coruptul Liviu Dragnea, președintele PSD care-și numea la Palatul Victoria oamenii de casă, precum Viorica Dăncilă, Carmen Dan (ambele din Teleorman), Sevil Shhaideh, Eugen Orlando Teodorovici, Lia Olguța Vasilecu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose etc.

Prim-ministru era Tudose, impus de Dragnea în locul lui Grindeanu, cel care – la cererea imperativă a „jupânului” – semnase odoasa OUG 13.

În studioul Antenei 3, Gâdea simțea miros de sânge. Furios că Ludovic Orban nu voia să susțină propaganda anti-justiție și pro-corupție a televiziunii infractorului securist Dan Voiculescu, dulăul numărul al „Varanului” l-a atacat agresiv pe liderul PNL. Motivul concret: liderul PNL nu voia să se urce cu bocancii pe DNA.

Merită recitit acest dialog pentru a nu uita cum se făcea „presă” în „era Dragnea”, în trustul lui Dan Voiculescu. Și pentru a observa că mai există și politicieni care nu se pleacă în fața „gâdelui” voiculescian.

https://www.facebook.com/grigorecristiancartianu/posts/pfbid02ffHQ8Mgexqh3EGMhWRQ4hGt7n6s9mcZScVvQ5P8iQixZkMAfbjyfz1ksaVZYqdpvl

Fragment memorabil din dialogul Gâdea – Orban

Orban: „Am dreptul să răspund cum gândesc eu, nu cum, probabil, v-ați dori dvs. Nu cred că rolul unui om politic este acela de a se răfui cu procurorii”

Mihai Gâdea (persuasiv): Pare că ați făcut un blat, domnule Orban.

Ludovic Orban (calm): Un blat cu cine, domnu’ Gâdea?

Gâdea (insinuant): Nu știu… în condițiile în care cineva vă scoate din cursa electorală nedrept, vă face un dosar nedrept…

Orban: Și ce credeți că aș putea să fac în situația asta, domnule Gâdea?

Gâdea (nervos): Mie mi se pare că dacă unui președinte de partid i se poate întâmpla asta, unui om simplu i se poate întâmpla să fie călcat în picioare… Iar dvs. spuneți că nu umblați după răzbunări. Dvs. vă ascultați?

Orban: Nu cred că rolul unui om politic este acela de a se răfui cu procurorii.

Gâdea (agresiv): Mi-e teamă că nu înțelegeți subiectul. Despre dreptate e vorba, domnule Orban!

Orban: Domnu’ Gâdea, dvs. m-ați chemat ca să mă certați?

Gâdea (mitocan): Da! Pentru că eu vă plătesc!

Orban: Nu cred că ați discutat cu domnul Tudose despre implicarea fiicei sale în afaceri din domeniul energiei sau despre angajarea soției sale într-o firmă care a avut contracte publice. Nu cred ca l-ați întrebat pe domnul Dragnea despre implicarea băiatului domniei sale în afaceri cu porcii sau în alte afaceri…

Gâdea (isteric): E treaba mea ce întreb și pe cine întreb!

Orban (calm): Iar eu am dreptul să răspund cum gândesc eu, nu cum, probabil, v-ați dori dvs.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Nu, Marcel, nu merge să fugi când vine nota de plată! Voi ați creat dezastrul. Voi, PSD și PNL, patronați de Iohannis!”

* Dosarul „10 August”: „găzarii lui Dragnea”, în frunte cu Cucoș, Sindile și Cazan, au fost trimiși în judecată. Dar după 5 ani?! Se așteaptă prescrierea faptelor?!

* Recompensă regească pentru judecătoarea care lua șpagă de la interlopi: pensie specială de 4.000 €/lună + bonus de 200.000 € pentru 5 ani nemunciți + 53.000 € șpagă neconfiscată. A scăpat de judecată prin prescrierea faptelor, după două decizii ale CCR

* CCR apără cu dinții scandaloasele pensii speciale ale magistraților. Pierdem miliarde de euro și din intern, și din extern

* Raport EFOR: Banii partidelor, primiți ca subvenție de la stat, sunt înghițiți de televiziunile tot mai nesătule. În 6 luni, 12 din cele 25 de milioane de euro primite de partide au ajuns la presă

* Curtea de Justiție a UE desființează regimul Iohannis – PSD – servicii: prescripția faptelor decisă de CCR, prin care au scăpat mii de infractori, este ilegală!

* EDITORIAL CARTIANU. Inginerul Ursu n-a murit. Polițistul Gigină n-a murit. La Colectiv, nimeni n-a murit. Nici la Revoluție, nici la mineriade…

* Principalul vinovat instituțional pentru „azilele groazei”, secretarul de stat impus de Lia Olguța Vasilescu, a rămas în funcție. Jurnalistul Vanghele: „Ăsta e creatoru’ sistemului ăstuia nemernic, lumpenu’ ăsta patibular”

* Domnule președinte Manolescu, când o dați afară pe poeta Firea din Uniunea Scriitorilor?

* CNN: Este cel mai dificil moment al războiului. Aliaţii occidentali primesc actualizări „tot mai sumbre” despre contraofensiva Ucrainei

3 COMENTARII

  1. Si cum a ajuns astazi peneleul,datorita lui iohannis?O mana de liberali,in frunte cu presedintele de atunci al partidului, atat a mai ramas din liberalismul romanesc.Cinste lor ca nu au abandonat electiratul la ordinul tradatorului din fruntea tarii.?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.