joi, aprilie 18, 2024
AcasăLumeaEuropaRelaxarea totală din Marea Britanie - "o amenințare pentru întreaga lume". Avertisment...

Relaxarea totală din Marea Britanie – „o amenințare pentru întreaga lume”. Avertisment lansat de 1.200 de oameni de știință

-

Planul premierului Boris Johnson de a ridica luni, 19 iulie, aproape toate restricțiile anti-Covid în Marea Britanie reprezintă o amenințare pentru întreaga lume și deschide un teren fertil pentru apariția unor noi variante rezistente la vaccinuri, spun experții internaționali citați de The Guardian.

Faptul că Marea Britanie este un nod de transport global înseamnă că orice nouă variantă prezentă acolo s-ar răspândi rapid în întreaga lume, au avertizat oamenii de știință și medicii care au participat la un summit de urgență.

Consilieri guvernamentali din Noua Zeelandă, Israel și Italia s-au numărat printre cei care au tras un semnal de alarmă în legătură cu ridicarea restricțiilor din Anglia.

Pe de altă parte, peste 1.200 de oameni de știință au semnat o scrisoare publicată în revista medicală „Lancet”, care avertizează că strategia premierului Boris Johnson ar putea permite dezvoltarea unor variante rezistente la vaccinuri.

- Advertisement -

„Orice variantă care devine dominantă în Marea Britanie se va răspândi probabil în restul lumii”

Un consilier al Guvernului din Noua Zeelandă a declarat, la summit, că el și colegii săi au fost uimiți de abordarea adoptată în Anglia.

Michael Baker: „În Noua Zeelandă, ne-am inspirat întotdeauna de la Marea Britanie în ceea ce privește expertiza științifică. Tocmai de aceea, este atât de uluitor faptul că nu respectă nici măcar principiile de bază în materie de sănătate publică”.

Michael Baker este profesor de sănătate publică la Universitatea Otago și membru al grupului consultativ tehnic pentru Covid-19 al Ministerului Sănătății din Noua Zeelandă.

- Advertisement -

Și profesorul Jose Martin-Moreno de la Universitatea din Valencia, consilier principal al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a tras un semnal de alarmă: „Nu putem înțelege de ce se întâmplă acest lucru, în ciuda cunoștințelor științifice pe care le au”.

Alți oameni de știință au avertizat că abordarea guvernului britanic va fi imitată, din motive de oportunitate politică, de către autoritățile din alte țări.

Dr. William Haseltine, fost cercetător la Facultatea de Medicină de la Harvard, care conduce ONG-ul Access Health International, a spus: „Mă tem că multe dintre statele noastre vor urma exemplul Regatului Unit. Sunt extrem de consternat să văd rata foarte rapidă de creștere a infecțiilor la o populație care este vaccinată cam așa cum suntem noi”.

Christina Pagel, directorul unității de cercetare operațională clinică a University College din Londra: „Datorită poziției noastre de nod de transport global, orice variantă care devine dominantă în Marea Britanie se va răspândi probabil în restul lumii. Politica Regatului Unit nu ne afectează doar pe noi. Afectează pe toată lumea și toată lumea are o miză în ceea ce facem noi”.

„Guvernul britanic se lansează într-un experiment periculos și lipsit de etică”

În scrisoarea publicată în revista „Lancet” se arată că guvernul britanic „se lansează într-un experiment periculos și lipsit de etică”. Oamenii de știință fac un apel la amânarea marii relaxări din 19 iulie 2021.

Noile infectări cu Covid-19 în Marea Britanie au atins nivelul maxim al ulltimelor 6 luni, conform cifrelor oficiale, iar numărul persoanelor spitalizate și al deceselor din cauza Covid sunt la cel mai înalt nivel din martie.

Guvernul britanic, care și-a menținut decizia de a ridica aproape toate restricțiile din Anglia din 19 iulie, speră ca accelerarea campaniei de vaccinare va reuși să țină sub control numărul de persoane care se îmbolnăvesc grav.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un extremist AUR face lista „trădătorilor nenorociți” care o susțin pe Clotilde Armand. Sunt amenințați și „cei din justiție și structurile de stat”

* Planurile lui Dragnea: vrea să se opereze la prietenii din Israel, apoi începe răfuiala cu actuala conducere a PSD

* VIDEO. Avocata lui Dragnea a aprobat afirmația toxică a acestuia! Fostul ministru Cătălin Predoiu: E o minciună!

* VIDEO. Un lider AUR l-a vizitat acasă pe Dragnea – „cel mai mare patriot al României, pe care toți vor să-l omoare!”

* Demența unui colonel de poliție, consilier AUR în Senat: „Nu mai recunosc autoritatea dictatorială a UE! Pregătesc rezistența în munți!“

Ion Rădoi și concubina sa – 60 de zile sub control judiciar. Nu au voie să iasă din țară sau să poarte arme. Una dintre acuzații: șantajul

VIDEO. Ironia istoriei: un elicopter american se salvează aterizând forțat în fața „Blocului Rusesc” din fosta „Piață Stalin” și „Piață Hitler”, actuala „Charles de Gaulle”!

Victimizare nerușinată la Antena 1: „Aştept să mă omoare cineva pe stradă… să-mi dea c-un bolovan sau c-un cuţit la gât… să ne omoare copiii”

Adrian Ursu, mârlănie în direct: „Este o putoare la Sectorul 1!”

EDITORIAL GRIGORE CARTIANU. Tavarăș Cozmin, am găsit noile construcții ilegale de pe plaja din Mamaia! E și mai grav: sunt castele, nu hoteluri!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -