Tentativă disperată a „grupării Ion Iliescu” de a salva sinistra sinecură numită Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRR):
-
fondatorul Ion Iliescu (91 de ani) şi-a dat demisia din funcția de președinte al Colegiului Național;
-
președinte interimar a devenit Alexandru Mironov (79 de ani);
-
prima decizie a noii conduceri: l-a demis pe Gelu Voican Voiculescu (80 de ani) din funcția de director general;
-
noul director general este Ioan Savu, revoluționar din Timișoara.
Colegiul Naţional al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 a anunţat sâmbătă, într-un comunicat de presă, că Ion Iliescu şi-a dat demisia de la şefia Institututului.
Interimatul la şefia instituţiei va fi asigurat de Alexandru Mironov, fost consilier prezidențial al lui Ion Iliescu.
Alexandru Mironov l-a demis pe Gelu Voican Voiculescu, directorul general al IRRD, și l-a numit în această funcție executivă pe Ioan Savu, revoluționar din Timișoara.
„Colegiul Naţional a hotărât să propună Preşedintelui României, consultări cu privire la activitatea viitoare a IRRD şi realizarea de dezbateri în cadrul Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 şi a Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989”, mai precizează Colegiul IRRD în comunicat.
Încercările de desființare
Guvernarea actuală e hotărâtă să pună capăt anomaliei numite IRRD, care toacă anual un buget de aproape un milion de euro și nu realizează nimic notabil, în schimb face mici diversiuni și intoxicări ca să blocheze adevărul despre lovitura de stat sovietică din Decembrie 1989. Cea mai mare parte din buget e cheltuită pe salariile sinecuriștilor din „grupul Iliescu”.
Spre sfârșitul anului 2019, la scurt timp după ce PNL a preluat guvernarea (după răsturnarea Guvernului Dăncilă), premierul Ludovic Orban a dat ordonanță de urgență pentru desființarea IRRD. Majoritatea parlamentară, controlată încă de PSD și ALDE, a desființat ordonanța de urgență în 2020, iar IRRD a supraviețuit.
A intrat în joc președintele Klaus Iohannis, care a retrimis la Parlament legea de adoptare a ordonanței de urgență, pentru reexaminare. Între timp s-a schimbat majoritatea parlamentară, astfel încât coaliția PNL – USR-PLUS – UDMR a decis, prin lege, desființarea IRRD.
PSD mai avea însă o carte: Curtea Constituțonală, care a declarat neconstituțională legea de desființare a IRRD.
PNL a anunțat că va promova în Parlament o nouă lege în acest sens, eliminând elementele care au fost declarate neconstituționale.
Înființată de Ion Iliescu în 1994, pentru el însuși
Sinecura IRRD a fost creată în 2004, spre sfârșitul ultimului mandat prezidențial al lui Ion Iliescu, pe când prim-ministru era Adrian Năstase.
Două mari aberații au însoțit activitatea IRRD:
- deciziile instituției au fost luate de participanți la evenimente, ceea ce aduce o evidentă lipsă de obiectivitate
- în fruntea institutului, până astăzi, s-au aflat două personaje cercetate pentru crime împotriva umanității: Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu. Acuzațiile se referă chiar la Revoluția din decembrie 1989, dar și la Mineriata din iunie 1990.
Institutul… CONFISCĂRII-și-DETURNĂRII (!!!) Revoluției!!!!!
NUMAI… LEPĂDĂTURI (din punct de vedere MORAL!) PE-ACOLO!!!
Păcat de Mironov…, om inteligent dar… „FĂRĂ-CARACTER”!!!!!
Vârfurile KGB din Romania .