Pandele, primul magnat al presei pe bani publici. “Regele din Voluntari” cumpără și postul de radio Sport Total FM

6
2957
Ninel Peia (dreapta) într-o fotografie "de familie" cu apropiații și aliații săi: patriarul Daniel, primarul Pandele, generalii Oprea și Iordănescu

Primăria din Voluntari, condusă de Florentin Pandele, cumpără postul de radio Sport Total FM, care intră astfel în trustul media al municipalității, anunță Petrișor Obae în paginademedia.ro. Autoritățile locale au deja postul de televiziune Metropola TV și o rețea de radio.

Ocolit cu sfințenie de DNA, stăpân absolut peste “regatul Voluntari”, unde nici poliția națională nu mișcă fără voia sa, primarul PSD dispune de banii publici și de oraș după bunul plac. În ultimii 5 ani, el a pompat peste 61 de milioane de lei numai în echipa de fotbal FC Voluntari, o grupare mediocră aflată an de an la retrogradare. Datele financiare au fost secretizate în urmă cu doi ani, cu complicitatea ANAF, care a acceptat să se modifice retroactiv toate informațiile din declarațiile autorității locale. S-au eliminat atunci sumele scoase din buget sub pretextul că ar fi virate la fotbal.

Zona de interes s-a extins acum și înspre mass-media. Consiliul Local Voluntari ar fi ajuns la o înțelegere cu Global Media Expert, care deține Sport Total FM. Achiziția va fi făcută printr-o altă firmă publică inventată de Pandele în jurul Primăriei, compania de publicitate Publivol Creativ.

Ideea scoaterii banului public de sub ochii contribuabililor prin înființarea de companii orășenești i-a aparținut lui Florentin Pandele în România. Cangrena s-a întins, în 2016-2020, în tot Bucureștiul, după ce Gabriela Firea, nevasta lui Pandele și fosta știristă a lui Dan Voiculescu, a câștigat alegerile pentru Primăria Capitalei acum 4 ani. Aceasta a preluat atât modelul Voluntari, cât și o armată de fideli ai clanului, pe care i-a împrăștiat în funcții de conducere ale nou-createlor companii municipale. Declarate ilegale prin sentință definitivă în instanță, ele au fost menținute până la sfârșit de Firea, reprezentând o imensă scurgere netransparentă de bani publici.

Experții spun că Nicușor Dan va avea nevoie de un an – un an și jumătate pentru a reuși să curețe sistemul de toată clientela politică parașutată de clanul Pandele – Firea în administrația Bucureștiului. Noul primar a promis că va destructura sistemul și va desființa majoritatea companiilor, care oricum nu făceau nimic și provocau doar pierderi la buget.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Soția-paravan a lui Tudorache garantează cauțiunea și pentru ea, și pentru el, cu case de peste 1.200.000 de euro!

6 COMENTARII

 1. Se pregăteşte de pe-acum răsturnarea guvernului PNL în 2024 sau mai devreme. Câtă vreme antreprenorii noştri cu averi curate nu vor dezvolta o televiziune ştiristă cu vederi occidentale, mogulii şi baronii vor menţine permanent un electorat captiv de peste 35%.

 2. 1. Presa online locala este in mare masura psd.
  2. Televiziunile locale sunt in mare masura psd.
  3. Campaniile electorale la tara sunt facute in persoana si in mare masura psd.
  4. Biserica este in cea mai masura canal de propaganda psd.
  5. Psd are cele mai multe sedii, pana la nivel de comuna, sedii in proprietate, mostenite de la pcr sau achizitionate pe nimic de la cooperatie sau ICSAAP.
  6. Televiziunile nationale sunt in cea mai mare parte psd.
  7. Ziarele nationale sunt in mare masura psd.
  PSD nu controleaza o mana de siteuri, ziare, o televiziune si nu controleaza grupurile FB. Nu controleaza dar polueaza din greu.

  Faptul ca psd a pierdut din controlul social poate fi considerat un miracol.

  Luptele sterile intere intre partidele non-psd se pot transforma foarte repede intr-o catastrofa la nivel 2016.

 3. Majoritatea televiziunilor din Romania sunt slugi ticaloase ale unor grupuri de interese mafiote. care au reusit sa influenteze urat populatia din Romania.
  Cel mai revoltator exemplu este televiziunea publica, platita din banii tuturor In loc sa se concentreze pe informatie corecta si pe educatie, le imita pe cele finantate de diversi moguli, tocand nejustificat banii publici.

 4. Victoria lui Nicusor Dan a mai limitat regatul mafiot al lui Pandele dar nu se lasa, gaseste noi mijloace. Dar Romania ramane sufocata de mafioti si de complicii lor din politie, justitie, administratie, din institutii si, evident, din presa.
  Razvan subliniaza perfect atitudinea prosteasca a partidelor non-psdcare care, in loc sa kupte cu adversarul, se bat intre ele.
  Cel mai revoltator este USR+ care s-a cam indepartat de linia pe care o avea. Pentru ambitiile celor doi lideri carora acest partid le-a cazut-pleasca, ataca PNL, zadarnicind eforturile putinilor lideri ne-uselisti din PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.