Raport clasificat american: Rusia a pierdut în Ucraina 75.000 de militari, uciși sau răniți, adică peste 1‰ din populația masculină a țării! „Este colosal! Sunt împotmoliți și obosiți. Ucraina va lansa contraatacul înainte de căderea iernii”

0
2994
Nebunia lui Putin a dus la pierderi de neimaginat suferite de ruși în doar 5 luni de război. Cimitirele s-au umplut de mormintele soldaților trimiși să invadeze Ucraina

Rusia a pierdut până acum, în Ucraina, 75.000 de militari uciși sau răniți, au dezvăluit oficiali ai administrației Biden într-o ședință secretă cu parlamentari din Camera Reprezentanților a Statelor Unite, scrie CNN. Pierderile umane și materiale înregistrate de ruși sunt cutremurătoare, neverosimile pentru o putere care se considera a doua cea mai importantă a lumii până la începutul invaziei din 24 februarie. În acest moment, rușii sunt epuizați, iar contraofensiva ucrainenilor este o chestiune de timp, în orice caz va avea loc înainte de venirea iernii, mai relevă raportul secret.

Parlamentarii din Camera Reprezentanților au participat miercuri la o ședință secretă despre Ucraina unde au aflat, de la oficiali ai administrației Biden, că peste 75.000 de ruși au fost uciși sau răniți în cele 5 luni trecute de la începutul invaziei îin Ucraina.

Cum Rusia are o populație totală de circa 140 de milioane de locuitori, dintre care jumătate femei, rezultă că a pierdut în Ucraina mai bine de 1‰ (unu la mie) din populația masculină a țării!

„Ucrainenii vor cu adevărat să spargă dinții Rusiei de câteva ori înainte de venirea iernii”

În cadrul briefingului de la Washington s-a mai spus că armata rusă este obosită, dar ucrainenii caută încă întăriri suplimentare, deoarece urmăresc să lanseze o contraofensivă în sudul țării înainte de venirea iernii.

Elissa Slotkin, parlamentară a Partidului Democrat reprezentând statul Michigan, a declarat pentru CNN: „Am fost informați că peste 75.000 de ruși au fost uciși sau răniți, ceea ce este enorm. Peste 80% din forțele lor terestre sunt împotmolite, militarii lor sunt obosiți”.

Elissa Slotkin face parte și din Comisia pentru servicii armate a Camerei Reprezentanților și a vizitat recent Ucraina.

Oficialii americani și cei vest-europeni au declarat de curând că următoarele săptămâni de război vor fi cruciale, deoarece ucrainenii vor încerca să organizeze o contraofensivă majoră în sud. Richard Moore, șeful serviciului secret de informații britanic, MI6, a declarat săptămâna trecută, la Forumul de securitate Aspen, că el crede că rușii vor începe să piardă din avânt în următoarele săptămâni, deoarece nu mai au efective. Oficialii occidentali cred că Ucraina va avea ca obiectiv să recupereze orașul Herson din sudul țării, ocupat de Rusia din martie.

Parlamentara democrată Elissa Slotkin a mai spus pentru CNN: „Un fel de conversație principală în cadrul briefingului a fost: «Știți, ce mai putem și ar trebui să facem pentru ucraineni, literalmente, în următoarele 3 până la 6 săptămâni, adică foarte urgent?». Ucrainenii vor să meargă în sud și să facă operațiuni în sud. Și vrem ca acestea să aibă cât mai mult succes posibil. Cred că ceea ce am auzit foarte ferm de la președintele Zelenski și a fost întărit astăzi este că ucrainenii vor cu adevărat să spargă dinții Rusiei de câteva ori înainte de venirea iernii, să ajungă în cea mai bună poziție posibilă, în special lovindu-i pe ruși în sud”.

Un alt element crucial al discuțiilor dintre parlamentari și Casa Albă a fost trimiterea către Ucraina a rachetelor cu rază lungă de acțiune, cunoscute sub numele de ATACMS, care pot lovi ținte cu mare precizie până la peste 280 de kilometri distanță. Ucrainenii au cerut insistent, de mai multe luni, ca SUA să le furnizeze aceste sisteme, deoarece sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) pot lovi doar până la distanțe de aproximativ 80 kilometri.

Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a afirmat săptămâna trecută, la Forumul de securitate Aspen, că SUA nu va furniza ATACMS, deoarece acestea ar putea fi folosite pentru a lovi pe teritoriul rusesc, ceea ce ar duce la o escaladare și mai mare a războiului. Ideea de a se furniza rachete ATACMS beneficiază însă de sprijin „bipartizan”, după cum s-a exprimat parlamentara Slotkin.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PSD-ist de caviar: Rafila ia 6.000 de euro pe lună, din 4 slujbe: ministru, deputat, medic și profesor. Are 700.000 de euro în conturi, împrumută rudele cu alte sute de mii și joacă pe Bursă de încă 200.000!

* Pusă șefă la Cazane, cu salariu de 11.000 de euro pe lună, nepoata directorului SRI din regimul Iliescu tocmai și-a luat penthouse de 260 de metri pătrați, cu 4 terase, într-un bloc din Băneasa

* Sub Iohannis, Sistemul duduie: Tel Drum-ul moșit de Dragnea continuă să primească super-contracte de zeci de milioane de euro cu statul!

* Ministrul Finanțelor, Câciu de la PSD, a falsificat deficitul real al României, acuză Ghinea (USR)! A fost ascuns costul plafonării prețului la energie

* USR și Forța Dreptei (Ludovic Orban), singurele partide care au sancționat dur discursul scelerat al premierului maghiar Viktor Orban la Tușnad. Președintele Iohannis, liderii PSD, PNL și UDMR tac

* Angajații unei agenții „patronate” de Gabriela Firea – trimiși „la specializare” la Mamaia, Brașov și Băile Felix, în hoteluri de 4 stele, pe bani publici

* VIDEO. Mesajul mult așteptat al lui George Buhnici: „Iertați-mă, doamnelor! Am vorbit ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier, fără pic de minte-n cap” / „O pauză de rațiune” / „Grobianism și lipsă de politețe” / „Dintr-o inconștiență, mi-am expus familia la un val național de oprobriu”

* ANALIZĂ. De ce este Rusia neputincioasă în fața loviturilor HIMARS. Ucrainenii au distrus aproape toate depozitele de carburanți și muniție ale armatei ruse în teritoriile ocupate

* Rusia pune în pericol alegerile din Italia. Moscova s-ar implica în campanie, „bombardând” cu fake-news-uri pentru a favoriza partidele pro-Kremlin

* „Putin are zeci de tone de valută și tone de lingouri de aur. Banii – 250 de miliarde de dolari – sunt depozitați în țări unde extrădarea este imposibilă”

* VIDEO. Propaganda lui Putin le prezintă rușilor, la TV, avantajul de a le muri copiii în războiul din Ucraina: își pot cumpăra o Lada nouă!

* Rusia vrea să anexeze și 3 regiuni din nordul Kazahstanului! Când a aflat planul diabolic al lui Putin, președintele kazah s-a rupt de acesta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here