Dan Barna explică prezența sa, duminică, în Piața Victoriei. „Nu am fost la protest. Nu aveam ce să caut acolo. Am trecut prin Piața Victoriei în drum spre casă”

7
2862
Orban & Barna

Președintele USR, Dan Barna, și cel al PLUS, Dacian Cioloș, au avut duminică o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, la Palatul Victoria, pentru a discuta despre colaborarea PNL-USR-PLUS la alegerile locale. Ulterior, Orban l-a acuzat pe Barna că a participat la protestul anarhist din Piaţa Victoriei. Liderul USR spune că n-a participat la protest, ci a trecut pe acolo întrucât a plecat pe jos de la Palatul Victoria.

„Să dai tură prin Piaţa Victoriei şi să spui că Guvernul Orban a pierdut de sub control (…) nu este cea mai bună formă de a purta negocieri”, a declarat Ludovic Orban.

„Nu am fost la protestul din Piaţa Victoriei. Nu aveam ce să caut acolo. Nu împărtăşesc în nici un fel convingerile acelor oameni. Premierul Orban şi publicaţiile care i-au preluat afirmaţiile trebuie să corecteze acest fake news”, a explicat Barna pe Facebook.

Ce a spus Ludovic Orban

„Cred că am arătat că suntem dispuşi la sacrificii şi că suntem dispuşi să renunţăm la o serie de lucruri. Nu putem renunţa la ceea ce ne conferă nouă identitate, nu putem renunţa la nişte lucruri care sunt fundamentale în activitatea noastră politică. Adică există o limită în discuţii şi în negocieri, iar o astfel de chestiune, după ce discuţi cu mine despre posibile înţelegeri pe plan local, să dai tură prin Piaţa Victoriei şi să spui că Guvernul Orban a pierdut de sub control, să spui că planul nostru economic este, de fapt, un plan electoral şi că România are nevoie de un adevărat plan economic, nu este cea mai bună formă de a purta negocieri.”

Cum a replicat Dan Barna

„Nu am participat la protestul din Piața Victoriei. Premierul Orban și publicațiile care i-au preluat afirmațiile trebuie să corecteze acest fake news.

Povestea pe lung:

În acest weekend am fost la Sibiu în circumscripție. Am revenit în Bucuresti cu mașina familiei pentru o întâlnire pe care o aveam programată, alături de Dacian Cioloș, la Guvern cu premierul Orban, pentru a continua discuțiile despre o soluție pentru București, prin care Gabriela Firea și ceilalți primari PSD de sectoare să se mute din birouri pe pereții cu tablourile foștilor primari.

Soția m-a lăsat la Guvern, plecând acasă cu mașina. După întâlnire am decis să plec pe jos spre casă, în loc să chem un taxi, pentru plăcerea unei plimbări și ocazia de a trece pe la târgul de la Muzeul Țăranului Român.

Am traversat deci prin Piața Victoriei, drumul firesc spre casă. M-am oprit câteva minute să răspund unor întrebări ale unor cetățeni, după care mi-am continuat drumul.

Nu am fost la protestul din Piața Victoriei. Nu aveam ce să caut acolo. Nu împărtășesc în nici un fel convingerile acelor oameni. Am trecut prin Piața Victoriei în drum spre casă, după întâlnirea cu premierul de la Palatul Victoria.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

7 COMENTARII

 1. Asa e…daca zice barna ca nu a partivipat,trebuie crezut,ca doar e „partenerul loial” al liberalilor,in lupta impotriva mutantului covid din sparlament,pesede-ponta,tariceanu,nu? DACA NU A PARTICIPAT,ATUNCI CE E CU CONCLUZIA SA DE DUPA PLECAREA DIN GUVERN,ACEEA CA „GUVERNUL ORBAN A PIERDUT LUPTA CU PANDEMIA”,SCRISA DUPA REVENIREA DE LA MUZEU?😠CHIAR NE CREZI PROSTI,NEA’ BARNA?LA DISCUTIILE CU ORBAN NU AI SPUS NIMIC DESPRE ASTA,CAUTAI”SOLUTII”,SAU CE?SPRIJIN PENTRU AI TAI CANDIDATI,LA SANTAJ,NU?😈😈😈JIGODIE SECURISTA!

 2. PNL, ca orice partid cu oarece vechime, are tarele sale. Una dintre acestea este culpabilizarea celorlalți, făfă dovezi, pentru a obține un avantaj politic. De văzut tactica PSD (pune bețe în roate PNL pentru a se înregistra un număr tot mai mare de infectați și pentru a acuza incompetența guvernului) și tendințele PNL de a se folosi de aceleași metode. Din punctul lor de vedere, discreditarea este o armă importantă, știind că se adresează unui public ușor de convins.

 3. Să mori tu ??…ce nu știai că acolo se află în desfășurare un miting??.. trebuia chiar pe acolo să te duci acasă???…nu puteai ocoli zona ??,..auzi .. să fac ceva mișcare…jegule…tot securist ai rămas ..!!!…în concluzie ai trecut ,ai vorbit, te-ai căcat pe tine. ..

 4. USR trebuie sa-si scoata Barna din ochi, pentru a redeveni credibil si votabil.
  Acest dubios terchea-berchea injoseste imaginea partidului si a dezamagit grosolan
  multe sperante, puse in USR.

  Cu Barna, NICI UN VOT pentru USR.

 5. Se pare ca absenteismul tineretului la vot e garantat. Suntem la cel mai vesel colţ de cotitură politică. Pentru USR, creşte suspiciunea că cine e capabil de astfel de suprainterpretări poate zice şi că din cauza lui Barna nu se poate decât guvern PNL-PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here