luni, februarie 26, 2024
AcasăLumeaQatarul a dat Iranului lista cu suporteri care și-au luat bilete la...

Qatarul a dat Iranului lista cu suporteri care și-au luat bilete la Mondialul de fotbal. Și-au coordonat în secret eforturile de a-i reprima pe opozanții regimului de la Teheran

-

Guvernele regimurilor autocrate din Qatar și Iran au colaborat în secret pentru a ține sub control și reprima eventualele manifestări de simpatie, pe stadioanele Cupei Mondiale la fotbal, față de protestatarii care înfruntă regimul de la Teheran, arată documente obținute de Iran International. Qatarul a ajutat poliția politică a ayatollahilor să-i reducă la tăcere pe suporterii bănuiți că ar putea afișa mesaje de susținere pentru femeile care în Iran își cer dreptul la o viață liberă.

Corpul Gărzilor Revoluționare Iraniene (așa-numitele „Gărzi Verzi”, fanaticii regimului teocratic) a avut o întâlnire cu Agenția de Știri Fars (a Iranului) și un grup de manageri de presă pentru a pune la cale un plan care să transforme evenimentul Cupei Mondiale la fotbal în ceva care să aducă beneficii regimului de la Teheran.

O înregistrare audio a convorbirii a ajuns în posesia unui grup de activiști hackeri intitulat Black Reward. În cele 6 minute înregistrate se poate auzi cum generalul Ghasem Ghoreyshi, numărul 2 în gruparea paramilitară Basij, vorbește cu șefii din presa iraniană despre planurile pentru Cupa Mondială. Convorbirea a avut loc pe 15 noiembrie, cu 5 zile înaintea startului competiției.

În mod surprinzător, generalul Ghoreyshi deschide discuția anunțând că „anti-revoluționarii” au cumpărat „5.330 de bilete” la turneu și că „băieții noștri au verificat lista cu cei care au luat biletele”, „cel puțin 500 de oameni” fiind cunoscuți ca opozanți ai regimului de la Teheran!

- Advertisement -

Accesul poliției secrete iraniene la datele personale ale celor care au cumpărat bilete la Cupa Mondială era imposibil fără colaborarea autorităților din Qatar.

Jurnaliștii de la Iran Internațional remarcă faptul că e pentru prima oară când apare o dovadă a legăturilor între regimurile de la Teheran și Doha – ambele, acuzate pe plan internațional pentru finanțarea grupărilor islamiste și a mișcărilor salafiste din Occident.

Dialogul dintre reprezentantul Agenției de Presă Fars și generalul Ghoreyshi continuă în mod șocant. Managerul Fars întreabă dacă ministrul Securității din Iran n-a cerut Qatarului să anuleze biletele cumpărate de iranieni „ostili”. Ofițerul răspunde: „Qatar are două feluri diferite de a relaționa cu noi. Unul este să ne dea răspunsuri pozitive, și ne-au promis că vor face asta (vor anula biletele – n. red.), dar de obicei nu respectă pe deplin ce promit. Ei ne-au spus că ne dau numele (suporterilor considerați de Iran ostili – n. red.) și mai departe să ne rezolvăm noi problema”.

- Advertisement -

În locul suporterilor care-și cumpăraseră singuri bilete au fost trimiși sute de angajați și apropiați ai Puterii de la Teheran, ca să se vadă la televizor „suportul popular” de care se bucură regimul ayatollahilor

Un exemplu concret al colaborării secrete dintre regimurile autocratice din Qatar și Iran îl constituie chiar situația jurnaliștilor de la Iran International. Generalul s-a plâns la discuția cu managerii din presa afiliată regimului de la Teheran că a cerut Qatarului să interzică accesul Iran International la competiție, dar gazdele n-au făcut asta. Reprezentantul agenției Fars i-a răspuns că organizatorii Cupei Mondiale tocmai au anulat acreditările acordate jurnaliștilor de la publicația independentă cu sediul la Londra. Qatarul a anulat acreditările jurnaliștilor de la Iran International fără nicio explicație. Generalul Ghoreyshi s-a arătat surprins, dar a admis că organizatorii qatarezi au promis percheziționarea spectatorilor inclusiv în interiorul stadioanelor, fiind interzise orice alte steaguri ale Iranului în afara celui al Republicii Islamice.

Ceea ce s-a discutat la întâlnirea din 15 noiembrie s-a petrecut efectiv pe stadioane ulterior, când la meciul Iranului cu Țara Galilor suporterii iranieni cu alte steaguri decât cele aprobate oficial au fost opriți de ofițerii de securitate. Mulți fani ai echipei veniseră cu drapelul străvechi al Iranului, purtând emblema cu Leul și Soarele, simbol al epocii imperiale, sau de-a dreptul cu steagul simplu, în 3 culori, având inscripționate cuvintele „Femeie, Viață, Libertate”, motto-ul protestelor în masă care zgduie Iranul de două luni.

Unii dintre suporterii care veniseră cu aceste steaguri au fost chiar reținuți ore întregi, fără nicio explicație, de poliția qatareză!

Pe de altă parte, în conversație se mai aude cum generalul Ghoreyshi spune cum Guvernul ayatollahilor a plătit de la buget deplasarea unor suporteri „agreați”, care să „dea frumos” la televizor și să-și arate susținerea față de regimul islamic. Imaginile de pe stadioane la meciurile Iranului arată că acolo au ajuns sute de pile: oficiali guvernamentali, rude de-ale lor, colaboratori ai regimului, chiar jurnaliști din presa de propagandă afiliată puterii de la Teheran.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Baronul PSD-ist Niculae Bădălău a fost înhățat de procurorii DNA! Vicepreședintele Curții de Conturi făcea trafic de influență pentru a căpușa banii statului, folosindu-și fiul, fiica și ginerele drept paravan

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* PSD impune, cu complicitatea PNL, o lege abuzivă, care favorizează mafiotizarea sindicatelor. Acestea primesc dreptul să facă afaceri și politică și să colecteze cotizații cu forța!

* Comisia Europeană: pensiile militarilor sunt pensii speciale și trebuie reformate până la sfârșitul anului!

* Statele UE caută soluții să ajute și corupta Românie să intre în Spațiul Schengen: se discută formarea unei comisii de monitorizare după modelul MCV

* Adevărul despre scandalul din TVR: Olaianos n-a „împins-o” pe Nadine Vlădescu, ci a bătut-o crunt! „Am fost lovită cu palmele, pumnii și un set de chei peste față, cap și corp, strangulată și dată cu capul de perete, lovită cu picioarele, dar și cu pumnul în sânul drept”

* VIDEO. O rușine națională: Ilie Năstase. Infractor, agresor, recidivist, mitocan. Spune că pleacă din țara care nu-l merită, dar care l-a făcut general și senator prin impostură. Șantajează, minte și înjură ca un birjar

* Mondialul surprizelor lovește din nou: Belgia – Maroc 0-2! Record istoric: niciodată Asia și Africa n-au șifonat atât de tare Marile Puteri ale fotbalului

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -