vineri, aprilie 19, 2024
AcasăOpiniiPutiniștii din politică, din Biserică, din presă

Putiniștii din politică, din Biserică, din presă

-

Se duce o luptă în România. E simplist s-o numim: Occident contra Putin, dar în linii mari la asta se reduce.

În politică, partida putinistă e reprezentată de AUR, Șoșoacă și părți din PSD. Ea reprezintă probabil 30% din electorat: în principal, perdanții tranziției României de la lumea a treia comunistă la parte a Occidentului prosper. E în principal vorba de români care o duc greu, fie că au rămas în zone slab dezvoltate din țară, fie că fac munci prost plătite și suportă umilințe în străinătate, fie că sunt pensionari sau oameni slab educați. Aceștia sunt sensibil la propaganda „suntem colonia Occidentului”, „ce bine era când tov. Ceaușescu făcea mari jocuri internaționale cu Gaddafi și Bokassa, și nu trebuia să țină cont de Metsola și von der Leyen”, „Occidentul ne descreștinează, despădurește etc.”.

În Biserică, partida putinistă e reprezentată de Teodosie Șpagoveanu, care ar putea câștiga de partea sa câțiva ierarhi (de exemplu, Laurențiu Streza, care-l decora adineaori pe Simion?), și probabil de un procent mic de preoți. Din fericire, i se opun Patriarhul Daniel și cei mai importanți mitropoliți (ÎPS Teofan, care e viitorul patriarh; ÎPS Andrei al Clujului, pe care-l respectă mulți episcopi și mitropoliți din țară și din diaspora, plus, probabil, majoritatea episcopilor – vom vedea la Sinod, la sfârșitul lunii).

În lumea intelectuală nu vă mai spun, căci polemica mea cu partida „conservatoare” de rit oriental e veche pe această pagină, deci îi știți.

- Advertisement -

În servicii și armată, cred că partea activă și executivă e totuși majoritar fidelă afilierii României la NATO și UE, dar sunt destui generali în rezervă, și rețele întregi de ofițeri și colaboratori trași pe linie moartă, sau poate încă activi, care visează la „doctrina Ceaușescu”, adică la o echilibristică cu pretenții de suveranism între Moscova și Occident (idealul lor: republică securist-mafiotă de tip moscovit, cu finanțare occidentală deturnată de ei).

În presă, sau ceea ce încă poartă în chip înșelător acest nume, totul e cine plătește. Ce finanțează Ghiță sau bătrânii securiști e cu Moscova.

DE ACELAȘI AUTOR:

* Naționalismul antinațional

* Indivizi întârziați mintal. Un pericol pentru România

* Martorii lui Șoșoacă

* Ce scârbă îmi e de toată această bandă de ticăloși!

* Lui Klaus i-a mers: 9 ani de turism intens

* Să-i lăsăm singuri cu biserica lor KGB-istă și satanizată!

* Cum conciliezi România Mare cu Ungaria Mare?

* Femeia aceasta rea și coruptă

* România europeană e singura pentru care merită să mori. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

- Advertisement -

3 COMENTARII

 1. Domn’le, stim asta. Întrebarea e: ce putem face? Continuām sā le spunem amārâtilor învinsi de viatā, sārāciti de cātre politrucii hoti si sedusi de suveranismul de grotā cā sunt prosti si retrograzi? Stām si ne uitām cum 30 la sutā dintre ai nostri se întorc împotriva propriului interes, împotriva noastrā? Îi lāsām în continuare sā fie sāraci si needucati, nefericiti si pārāsiti în întunericul disperārii sau gāsim o cale sā-i facem parte din prosperitatea si bucuria noastrā?Repet: ai nostri! Asa sāraci si prosti si împilati, acesti oameni sunt ai nostri , si doar nefericirea conditiei lor îi face vulnerabili la manipulārile tenebrosilor vânduti întunericului pe câtiva arginti Ne uitām cu superioritate prosteascā si gândim cā sunt multi dar prosti sau ne speriem în mod egoist gândind cā sunt prosti dar multi? Suntem buni sau rāi numindu-i prosti? Navalnâi spunea la un moment dat ,citând probabil pe altcineva, cā singura conditie ca rāul sā triumfe este ca cei ce se considerā ,,buni” sā nu facā nimic.

 2. Va rog sa nu uitati si pe cei din cercetare. Cum este posibil ca dupa doi ani de crime continue un institut de cercetare (am dovezi numai in acest caz dar nu exclud sa fie si altele) din Romania sa mentina legaturi cu un institut de cercetare din Fed. Rusa (regiunea Moscovei), sa mentina permanent colaboratori acolo si sa participe la manifestari stiintifice organizate in Rusia, legitimand astfel un stat asasin. Needless to say ca respectivul institut este betonat cu kaghebisti de la directorul general (decorat de Putin) pana jos, avand in vedere ca a fost institut care primea multi invitati straini in epoca sovietica dar si dupa „Die Grosse Wende”.
  Asta este politica PDSR+PNL (AUR este o simpla anexa care o sa dispara curand), prefactorie de pro-europeism si pro-atlantism pe fata si pupat kazachiok sub masa. La canaliile astea este problema. Ei nu il declara persona-non-grata pe obraznicul ambasador, ei pregatesc „guvernul din umbra” rusofil de care vorbea Stelian Tanase.

 3. Grasuneii fanarioti sunt cu siguranta parte a problemei.

  Intre obeza Sosoaca si fanariotii trancanitori nu e nici o diferenta.

  Ca sa jignesti 30% dintre romani numindu-i saraci si prosti, ii trimiti direct in bratele rusilor.
  Ca sa ii huidui pe patrioti ani in sir inseamna sa-i trimiti in bratele rusilor.

  Dupa cretinatatea asta, se incearca cu jumatate de gura sa se mai dreaga cate ceva. Dar fara a se putea abtine de la jignirile groase de ciocoi.

  Realitatea e ca fanariotul ii uraste pe romani in general si din principiu. Ii duhneste tot ce este romanesc. Tragedia poporului roman ii provoaca veselie dementa.

  De aceea cred ca fanariotul este agent de influenta rus, implicat intr-o operatiune de tip false flag. Reactiile adverse obtinute prin simplul act de deschidere a gurii il fac un agent mai toxic decat Sosoaca sau Pidosnie Shpago-Tomitanul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -