joi, aprilie 25, 2024
AcasăLumeaGarry Kasparov, dezlănțuit: "Putin este ucigașul! Navalnîi i-a expus în public pe...

Garry Kasparov, dezlănțuit: „Putin este ucigașul! Navalnîi i-a expus în public pe bandiți” / „Să-i arătăm cu degetul pe Orban și Trump, pe propagandiștii Tucker Carlson și Elon Musk!” / „Furie și dispreț etern pentru politicienii occidentali! Mai mult sânge pe mâinile lor”

-

Legendarul Garry Kasparov, fost campion la șah și disident rus care trăiește în exil, a transmis un mesaj extrem de dur după anunțul morții lui Aleksei Navalnîi. El l-a numit „ucigaș” pe dictatorul rus Vladimir Putin, dar i-a criticat aspru și pe „politicienii occidentali care au tratat otrăvirea și încarcerarea lui Navalnîi doar ca un alt subiect de negociere cu Putin”.

Garry Kasparov (60 de ani) a fost necruțător în mesajul postat pe platforma X (ex-Twitter): „Putin a încercat și a eșuat să-l omoare pe Navalnîi rapid și în secret cu otravă, iar acum l-a otrăvit și omorât public în închisoare”.

Aleksei Navalnîi a murit la vârsta de 47 de ani în teribila colonie penală IK-3 (numită „Lupul polar”) din satul Kharp, situat în Siberia înghețată, dincolo de Cercul Polar, unde-și ispășea o pedeapsă de 19 ani de închisoare, pentru acuzații aberante.

„Putin nu se va opri din ucis până când nu este oprit”

Kasparov s-a referit la otrăvirea lui Navalnîi cu Noviciok în august 2020, de către agenți ai FSB la comanda lui Putin, precum și la faptul că în primăvara anului trecut au apărut suspiciuni că disidentul rus este otrăvit lent în închisoare.

- Advertisement -

Garry Kasparov: „Navalnîi a fost omorât pentru că i-a expus în public pe Putin și mafia sa drept bandiții și hoții care sunt. Gândurile mele se îndreaptă către soția bărbatului curajos și copiii săi. Putin este ucigașul lui Navalnîi, să nu aveți niciun dubiu în privința asta, dar vina e a multora. În primul rând, vina e la rușii care nu au reușit să egaleze curajul lui Aleksei pentru a pune capăt dictaturii și războiului lui Putin. Unii dintre noi am încercat, iar el (Navalnîi – n. red.) a mărșăluit alături de noi în acțiuni care astăzi par de domeniul fantasticului. Dar nu a fost destul. (…) Lui Putin îi pasă doar de acțiuni. El nu se va opri din ucis până când nu este oprit”.

Garry Kasparov a fost arestat la un miting anti-Putin și condamnat la 5 zile de închisoare, în 2007, când era liderul unui partid de opoziție

Kasparov, furios și pe liderii occidentali: „Mai mult sânge pe mâinile lor”

Apoi, furia legendarului șahist s-a îndreptat împotriva politicienilor occidentali care n-au făcut suficient pentru a-l opri pe Putin.

* „Furia și disprețul meu etern se îndreaptă către politicienii occidentali care au tratat otrăvirea și încarcerarea lui Navalnîi doar ca pe un alt subiect de negociere cu Putin, la fel cum au făcut-o și cu uciderea unui alt prieten, Boris Nemțov. Vorbe mari, zero acțiuni, mai mult sânge pe mâinile lor. La fel ca și cu Boris, precum și cu asasinatele în întreaga lume, ingerințele în alegeri și ajutorul dat altor dictatori criminali, la fel ca și cu Ucraina, iar acum cu Aleksei, lui Putin nu-i pasă cum par lucrurile și ce spui.”

- Advertisement -

* „Zeci de lideri occidentali au spus că vor lua atitudine în privința lui Navalnîi, iar acum el este mort. Și? Politicienii occidentali preferă ca luptătorii opoziției (ruse – n. red.) să fie martiri. Ei pot depune flori și spune cuvinte frumoase în timp ce negociază cu criminalul, fără a fi provocați în ipocrizia lor. Navalnîi a fost un luptător, iar ei ar trebui să-și țină gurile închise astăzi dacă nu au de gând să lupte.”

* „Am putea folosi acest moment tragic pentru a-i arăta cu degetul pe cei care țin partea deschis eforturilor criminale ale lui Putin, de la Viktor Orban, Donald Trump și speaker-ul Johnson (republicanul Mike Johnson, președintele Camerei Reprezentanților SUA – n. red.) la propagandiști ca Tucker Carlson și Elon Musk. Dar lor nu li se face rușine.”

Kasparov și Navalnîi la proteste anti-Putin, în urmă cu mai bine de un deceniu

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* 10 minciuni ale lui Putin în interviul cu Tucker Carlson, demontate imediat de Ministerul de Externe polonez. Bucureștiul tace și după 4 zile, deși cei doi au invocat ostil România și Transilvania

PSD-istul Ciolacu și ambasadorul rus Kuzmin îl atacă în haită pe șeful Armatei române. Amândoi pretind că nici vorbă ca Rusia să fie vreun pericol pentru România

„N-aș bombarda Polonia acum, i-aș lovi pe români. Știți de ce? Au devenit prea aroganți. I-aș pune la locul lor“. Discuții în direct, la principalul talk-show de la Rossia 1

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Uciderea lui Navalnîi era programata de către regimul banditesc și profund corupt al lui Putin.
    Eu am prețuit foarte mult spiritul de luptător al lui Navalnîi. Este inadmisibil ca un dictator psihopat sa elimine oameni numai pentru ca nu sint de acord cu el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -