joi, noiembrie 21, 2024
AcasăLumeaPutin rescrie și istoria celui de-Al Doilea Război Mondial: "Câți americani au...

Putin rescrie și istoria celui de-Al Doilea Război Mondial: „Câți americani au murit? 50-60.000! Și chiar mai puțini britanici!”. În realitate au murit peste 450.000 de britanici și 420.000 de americani

-

Ajuns un paria pe plan internațional, dictatorul rus Vladimir Putin nu a fost invitat și nu a participat la marile festivități care au marcat joi, 6 iunie, 80 de ani de la debarcarea din Normandia. Rămas la Moscova în timp ce la ceremoniile de pe plaje participa președintele ucrainean Volodimir Zelenski, Putin a lansat o nouă tiradă caracteristică, încercând să rescrie și de această dată istoria.

Putin a încercat să bagatelizeze și să ridiculizeze sacrificiile făcute de aliații occidentali, punându-le în contrapartidă cu un număr exagerat de victime înregistrate de Uniunea Sovietică, potrivit „ultimelor calcule“.

Ceea ce a omis Putin să spună: Uniunea Sovietică a fost, în primii doi ani ai celui de-Al Doilea Război Mondial, aliata Germaniei naziste, invadând și cotropind 6 țări europene libere și independente. Abia la 22 iunie 1941, când cele două dictaturi – cea a lui Hitler în Germania și cea a lui Stalin în Uniunea Sovietică – au ajuns să se lupte între ele, URSS-ul a trecut în tabăra aliaților.

În după-amiaza zilei de 6 iunie, ambasadele Rusiei din întreaga lume au difuzat, pe conturile lor oficiale de pe rețelele de socializare, următoarea declarație a dictatorului de la Kremlin: „Președintele Putin cu privire la faptul că Rusia nu va participa la festivitățile care vor marca cea de-a 80-a aniversare a debarcării aliaților în Normandia: «Este ca și cum nu am fi bineveniți la această sărbătoare, ca să zic așa. Câți americani au murit în cel de-al Doilea Război Mondial? 50-60.000, și chiar mai puțini cetățeni britanici au murit, numărul este mai mic decât cel al celor care au murit în Primul Război Mondial. Cele mai mari sacrificii pe altarul acestei victorii au fost făcute de Uniunea Sovietică: conform ultimelor calcule, în jur de 27 de milioane de oameni“.

- Advertisement -

Exact ca și în cazul Ucrainei, Putin a falsificat în mod grosolan realitatea, inventând pur și simplu alte statistici decât cele adevărate. În cel de-Al Doilea Război Mondial au murit, conform repetatelor socoteli făcute de-a lungul deceniilor de autorități și de istorici, 419.400 americani (majoritatea covârșitoare militari) și 450.900 de britanici din Marea Britanie, din care 383.700 militari și 67.200 civili.

Așadar, după cum se poate vedea, Putin a micșorat de 8 ori numărul pierderilor înregistrate de americani și britanici. Declarațiile sale sunt transpuse automat în manualele de istorie după care învață noile generații de ruși în școli.

- Advertisement -

În același timp, pierderile înregistrate de Uniunea Sovietică au fost de aproximativ 20.000.000 de oameni, civili și militari. Mai mulți istorici au arătat că numărul adițional de 7.000.000 de oameni adăugat de autoritățile sovietice de până în 1989 și de cele rusești după venirea lui Putin nu poate fi contabilizat la victime de război, deoarece respectivii au murit din cauze naturale care existau în URSS și înainte de septembrie 1939, când Germania și Uniunea Sovietică au invadat Polonia, declanșând Al Doilea Război Mondial.

Mai trebuie adăugat că numărul pierderilor omenești înregistrate de sovietici a fost mult crescut de neglijența criminală și lipsa de respect față de propriii soldați și civili a autorităților sovietice. Există azi nenumărate dovezi că Stalin a lăsat deliberat în urmă milioane de evrei, în timpul retragerii din 1941, știind foarte clar că pe aceștia îi așteaptă moartea. De asemenea, brutalitatea din armata sovietică și lipsa de pricepere a comandanților – cel mai adesea, niște brute alcoolice și analfabete – a făcut ca pierderile umane să fie îngrozitoare. Lipsa de apreciere a comandanților pentru viața propriilor soldați l-a făcut pe însuși Stalin să dea circulare în care să le ceară ofițerilor să învețe de la germani să lupte cu mai puține pierderi.

Printre altele, pe parcursul războiului, sovieticii și-au executat singuri 157.000 de soldați – echivalentul a 10 divizii -, caz nemaivăzut în istoria războaielor lumii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

PORTRET DE CANDIDAT

ALLEN COLIBAN, Primăria Brașov: „Mi-am făcut temele la lumânare, am făcut baie în oala de sarmale”

STELIAN ION, Primăria Constanța: “Pentru mine, declicul s-a produs în 2014, când interesele găștii PSD-iste au ajuns și în cartierul copilăriei mele. Voiau să ridice un bloc de 6 etaje pe spațiul verde. Mi-am jurat că voi face tot ce pot pentru a-i împiedica”

* LUCIAN STANCIU-VIZITEU, Primăria Bacău: „În clasa a X-a am luat locul 3 la Olimpiada națională de Informatică. Am fost admis la Universitatea Drexler, din SUA, dar n-am avut bani. Așa că am făcut Politehnica din București, apoi masteratul și doctoratul în Franța, șef de promoție la Statistică și al doilea la Finanțe”

CRISTINA PRUNĂ, europarlamentare: „Până la 4 ani am crescut la țară, în Bărăgan, într-un spirit foarte liber. Acum susțin cu fermitate politici liberale”

* RADU MIHAIL, europarlamentare: “La alegerile din 2000, în turul 2, am avut senzația acută că-mi va putrezi mâna dacă-l votez pe Iliescu”

* CORINA ATANASIU, europarlamentare: „În anii ’90 am făcut voluntariat la Salvați Copiii. Lucram cu copiii străzii, prindeam pedofili cu Europolul”

RADU MIHAIU, Primăria Sectorului 2: „N-aveam niciun gând să intru în politică. Spuneam: «Am o meserie, o fac bine, crește afacerea!». Ce m-a determinat să mă răzgândesc a fost incendiul de la Colectiv. Mi-am zis: «Copiii mei trebuie să trăiască într-o țară în care nu se întâmplă așa ceva!»”

MIHAELA ȘTEFAN, Primăria Sectorului 6: „M-am angajat în anul 2 de facultate, prima dată la Unirea, într-un magazin de haine. N-aveam cum să nu muncesc. N-aveam cum! Eu nu le-am cerut bani niciodată părinților mei”

* ADRIANA CRISTIAN, europarlamentare: „Sunt o visătoare harnică. Aș vrea să las asta în urma mea: unii politicieni arată și așa, ca mine. Adică au terminat multă școală, vorbesc bine, au interese corecte, nu s-au îmbogățit din politică. Nu suntem toți la fel, cum vor cei vechi să se creadă”

VLAD BOTOȘ, europarlamentare: „Mi s-a propus să rămân în China. N-am vrut. Ieșisem seara cu colegi inclusiv chinezi. Când deschideam subiecte politice, chinezii nu acceptau să discute nimic. Atunci mi-am dat seama că n-aș putea niciodată trăi într-un regim care să filtreze ideile”

TEODORA STOIAN: „Cât am fost consilier al ministrului Justiției, am avut senzația că oamenii ăia nu ne voiau acolo. Erau directori puternici, care pur și simplu ziceau: «Eu nu fac așa ceva!». Și nu li se cerea să-și facă decât treaba. În ultimele luni, numai că nu ne scuipau în față”

2 COMENTARII

  1. Mistificări de mafiot, ca și „informațiile” slugilor de la Scânteia, pardon, Adevărul, cu „jurnaliști” care scriu la comandă, se informează din pat și cenzurează la ordin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -