sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaPutin plănuiește o ofensivă nebunească asupra orașelor Kiev și Harkov, cu 500.000...

Putin plănuiește o ofensivă nebunească asupra orașelor Kiev și Harkov, cu 500.000 de noi recruți! „Un eșec va duce la dezintegrarea Rusiei, fără perspective de reunificare”

-

În ciuda dezastrului înregistrat de armata sa pe frontul ucrainean, cifrat la peste 65.000 de militari lichidați în aproape 8 luni de război, la care se adaugă cel puțin tot atâția răniți scoși definitiv din luptă, teroristul planetar Vladimir Putin continuă să aibă vise bolnave de cucerire.

Într-o ședință ținută luni, 17 octombrie, cu toți conducătorii structurilor sale militare, Vladimir Putin a anunțat că insistă pentru pregătirea unei ofensive puternice asupra celor mai mari orașe ale Ucrainei:

  • Kiev – capitala, peste 2,8 milioane de locuitori;
  • Harkov – peste 1,4 milioane de locuitori (cifrele sunt din 2017, conform ONU).

Planul Moscovei: lansarea de atacuri asupra Kievului și Harkovului, pentru a-i determina pe ucraineni să slăbească pozițiile contraofensive din est și sud

Această nouă misiune criminală necesită mobilizarea a 500.000 de „denazificatori”. Putin este susținut în acest sens de generalul de armată Serghei Surovikin, pe care l-a numit de curând comandant al „operațiunii militare speciale” din Ucraina.

Asta, deși Surovikin a declarat oficial că nu mai este dispus să sacrifice alți oameni în războiul din țara vecină. Niște minciuni gogonate, menite să distragă atenția forțelor de apărare ale Ucrainei.

- Advertisement -

În această etapă, planul Moscovei pare destul de clar: lansarea de atacuri susținute asupra orașelor (și regiunilor) Kiev și Harkov, pentru a-i determina pe ucraineni să slăbească pozițiile contraofensive din est și sud și să relocheze o parte a războinicilor spre noile zone supuse agresiunii ruse.

Astfel, ocupanții speră să pună mâna din nou pe teritoriile capturate și ulterior pierdute.

Strategia lui Putin a fost devoalată de canalul SVR Telegram. Se arată că planul „orcilor” este unul deosebit de riscant. În cazul în care vor eșua (și au mari șanse s-o facă), Federația Rusă se va destrăma iremediabil și va fi împărțită în mai multe sfere de influență.

- Advertisement -

„Putin și-a exprimat încrederea că, odată cu abordarea «corectă» a planificării și dirijării ofensivei în două noi direcții, frontul din regiunile Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson se va prăbuși pe partea ucraineană”

Ofensivă din două direcții. „Ieri (luni, 17 octombrie – n. red.), președintele rus Vladimir Putin a avut o întrevedere cu conducerea blocurilor militare și de putere. Mai multe aspecte au fost discutate în cadrul reuniunii. Putin insistă asupra necesității unei ofensive în două direcții suplimentare: Kievul – atacat dinspre Belarus, și Harkov – dinspre regiunea rusă Belgorod.”

Sacrifică jumătate de milion de oameni. „Președintele consideră că mobilizarea a 500.000 de oameni face posibilă conectarea «găurilor» în zonele de front existente și crearea a două noi zone. Potrivit lui Putin, care este susținut de Surovikin (comandantul «operațiunii speciale» din Ucraina – n. red.), armele occidentale sunt suficiente pentru a menține situația actuală a Ucrainei pe front, dar odată cu apariția a două noi direcții, posibilitățile unei ofensive a trupelor ucrainene se vor încheia.”

Își distrage inamicul pentru a captura 4 regiuni. „Conducerea militară ucraineană va fi obligată să transfere o parte din trupe și din arme în noi direcții, iar Occidentul nu va putea organiza prompt rezerve suplimentare de armament și tehnică militară. Putin și-a exprimat încrederea că, odată cu abordarea «corectă» a planificării și dirijării ofensivei în două noi direcții, frontul din regiunile Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson se va prăbuși pe partea ucraineană. Astfel, zice Putin, nu va mai dura mult timp până când vor apărea noi confiscări ale teritoriului Ucrainei de către trupele rusești.”

„Unii comandanți au încercat să-l convingă pe Putin să renunțe la aceste planuri. Argument: dacă scenariul eșuează, până în martie trupele rusești vor avea o lipsă catastrofală de arme”

La risc, cu ultimele resurse. „Putin, dintr-un motiv cunoscut doar de el, crede că armata rusă mobilizată este literalmente o forță «proaspătă» care va lupta mai bine decât trupele rusești de cadre obosite în urma luptelor interminabile și mult mai bine decât armata ucraineană mobilizată. Președintele este gata să riște rămășițele de arme și ultimele rachete pentru a încerca să refacă situația de pe front.”

Avertisment primit de la Marele Stat Major. „Unii reprezentanți ai conducerii Marelui Stat Major și ai Ministerului Apărării al Federației Ruse au încercat să-l convingă pe Putin să renunțe la aceste planuri, argumentând că, dacă acest scenariu eșuează, până în martie trupele rusești vor avea o lipsă catastrofală de arme, iar fraza notorie «nu avem nimic de atacat astăzi, iar mâine nu va fi nimic de apărat» va deveni realitate. Înfrângerea în acest caz va fi totală, cu un număr foarte mare de victime și pierderea controlului asupra unei părți a teritoriilor.”

Dezintegrarea Rusiei. „Utilizarea armelor nucleare de către Putin, în acest caz, și răspunsul imediat al celor mai mari țări, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie, precum și state din Uniunea Europeană, dar și China și India, vor duce la o dezintegrare practic necontestată a Rusiei și la împărțirea acesteia în sfere de influență, fără perspective de reunificare.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Săgeata Rusiei” recidivează. Răcnete isterice la RTV: „RoExit! Marș! Marș afară! Voi milita să ieșim din Uniunea Europeană!”

Rușii l-au împușcat pe dirijor! Artistul refuzase să cânte „binefacerile” aduse de invadatori în Herson

Masacru într-o cazarmă putinistă: 30 de morți după ce rușii și tadjicii s-au mitraliat între ei, din motive religioase! Scandalul a pornit de la un colonel care a spus că Allah era „un laș”

* Putin a făcut praf rezervele de aur și valută ale Rusiei. Îi mai ajung banii pentru cel mult 17-18 luni de război. A cheltuit deja 102,5 miliarde de dolari

„Ucraina va elibera Crimeea cel târziu vara viitoare. Aceasta este ultima iarnă în care Rusia va mai perturba economia Europei” – fostul comandant al trupelor SUA în Europa

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -