sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăUtilCe este un broker de bursă și care este rolul lui în...

Ce este un broker de bursă și care este rolul lui în procesul de tranzacționare?

-

După cum probabil știi, tranzacționarea acțiunilor nu se referă doar la comercianții înșiși, ci și la brokerii online care-i ajută pe acești comercianți să-și execute tranzacțiile.

Așadar, ce este un broker de bursă și ce face acesta? S-ar putea să fii surprins să afli că rolul brokerului nu se rezumă doar la a oferi sprijin traderilor – sunt implicate mult mai multe lucruri. În cele ce urmează, îți vom oferi o imagine de ansamblu a procesului de brokeraj.

Ce este un broker pe piața bursieră și ce rol are?

Un broker de bursă online este una dintre mai populare modalități de a face bani online. Sunt ușor de utilizat și oferă acces la o gamă largă de piețe, astfel încât să poți găsi oportunitățile de investiție potrivite pentru portofoliul tău. În plus, cu capacitățile lor de finanțare în marjă, poți obține profituri mai mari decât ai putea face în alt mod.

O platformă de tranzacționare online este un site web sau o aplicație care permite utilizatorilor să cumpere și să vândă acțiuni, valute, mărfuri și alte active financiare. Acești brokeri de bursa oferă, de asemenea, o varietate de servicii, cum ar fi analiza pieței, recomandări de tranzacționare și finanțare în marjă.

- Advertisement -

Există o serie de platforme populare de tranzacționare online, dar cele mai bune oferă interfețe ușor de utilizat și o mulțime de caracteristici care te ajută să iei decizii de investiții inteligente. Așadar, dacă ești interesat să faci bani din bursă sau de pe alte piețe financiare, atunci o platformă de tranzacționare online este o modalitate excelentă de a face acest lucru.

Care sunt cei mai buni brokeri de bursă din România? 

Când vine vorba de investiții, există o mulțime de opțiuni. Doritorii pot alege să opteze pentru un fond mutual sau să investească prin intermediul acțiunilor și mărfurilor pe cont propriu. Cu toate acestea, pentru cei care nu sunt foarte siguri de ceea ce fac, alegerea brokerului de acțiuni potrivit ar putea fi cea mai bună decizie pe care o iau.

Dacă intenționezi să investești la bursa, în România există câțiva brokeri online din care să alegi, fiecare având anumite avantajeze și dezavantaje.

- Advertisement -

eToro este probabil cel mai popular broker de acțiuni online. Cu peste 17 milioane de comercianți, eToro oferă o gamă largă de produse și servicii de investiții. Printre acestea se numără tranzacționarea în timp real, tranzacționarea pe piața valutară și tranzacționarea CFD (contracte futures pe mărfuri).

Capital.com este un alt broker de acțiuni bine cunoscut, perfect pentru investitorii începători. Acesta oferă investitorilor o varietate de opțiuni de investiții, inclusiv fonduri mutuale, fonduri tranzacționate la bursă (ETF-uri) și acțiuni individuale.

AvaTrade este o altă opțiune populară pentru cei care doresc să investească în acțiuni sau mărfuri în străinătate. Oferă investitorilor oportunități excelente pentru a tranzacționa și acces la peste 20 de perechi de valute cu date live de pe piață, plus informații detaliate despre fiecare clasă de active.

Skilling este o companie bazată pe performanța STP îți permite să tranzacționezi acțiuni și ETF-uri direct din browser, fără a fi nevoie să te înregistrezi sau să te autentifici mai întâi.

Interactive Brokers oferă, de asemenea, o gamă extinsă de produse și servicii de valori mobiliare, ceea ce-l face unul dintre cei mai versatili brokeri disponibili în prezent.

Piața este din ce în ce mai mult dominată de tehnologie, iar acest lucru se vede prin introducerea de noi produse în fiecare zi. Drept urmare, mulți brokeri au venit cu aplicațiile lor exclusive pentru a-ți facilita investițiile de pe telefon sau PC. Dar când vine vorba de a găsi cel mai bun broker de bursă, credem că nu poți da greș cu brokerii menționați mai sus.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -