marți, mai 28, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaTot mai multe semne că peninsula Crimeea se va întoarce la Ucraina....

Tot mai multe semne că peninsula Crimeea se va întoarce la Ucraina. Trenurile circulă fără călători, 16.000 de apartamente sunt scoase la vânzare și nu le ia nimeni, familiile invadatorilor fug în Rusia

-

Situația dezastruoasă din peninsula Crimeea este prezentată cu date reale de publicația online Obozrevatel.com. Localnicii dezvăluie că multe familii ale ocupanților au plecat deja în Federația Rusă, lăsând „în lacrimi apartamentele înghesuite”. Totodată, pe fondul eșecurilor în serie înregistrate în ultima perioadă de armata Kremlinului, turismul în zonă s-a prăbușit total.

Trenurile circulă aproape goale, în ciuda faptului că turiștii sunt ademeniți de oficialități cu prețuri reduse de până la 50%. Mai mult, după perioada Sărbătorilor, reducerile vor fi și de 70%. Cetățenii ruși sunt însă interesați de stațiunile din regiunea Krasnodar, nedorind să-și asume riscuri care s-ar putea dovedi mortale.

Și piața imobiliară a ajuns la colaps. Disperați, proprietarii au scos la vânzare, într-un timp record, peste 16.000 de apartamente. Cele mai multe dintre ele au rămas nevândute. Asta, deși „proprietarul poate renunța chiar și la jumătate din preț”.

„Vecinul s-a dus la gara din Simferopol, iar conductorul s-a plâns: i-a spus că jumătate din vagoane erau goale”

 • „Pe fondul poziției clar declarate a Ucrainei cu privire la Crimeea și a ciudatelor lovituri asupra instalațiilor militare rusești, situația din peninsulă devine din ce în ce mai tensionată.”
 • „Turismul practic a ajuns la nimic, s-a prăbușit și piața imobiliară – pur și simplu, este periculos să trăiești și să te odihnești pe o bază militară uriașă, în care ocupanții au transformat peninsula.”
 • „Turiștii sunt ademeniți în peninsulă, mai ales în ajunul sărbătorilor de Anul Nou, dar acest lucru nu ajută. Având în vedere faptul că nu există legături aeriene cu peninsula ocupată, se lansează trenuri suplimentare.”
 • „De exemplu, șase trenuri au fost adăugate de la Moscova, dar nu există nicio mențiune despre plenitudinea lor. «Vecinul s-a dus la gara din Simferopol, iar conductorul s-a plâns: i-a spus că jumătate din vagoane erau goale», ne-a mărturisit interlocutoarea din Crimeea.”

„Cea mai mare parte a celor care mai vin în peninsulă sunt bugetari din Rusia. Li s-au alocat bilete la un cost minim, dar nu toată lumea riscă să profite de un astfel de cadou”

 • „Un subiect separat este ocuparea hotelurilor din Crimeea. Multe dintre ele au reduceri de până la 50% pentru sărbătorile de Anul Nou. Costul cazării în cea mai modestă cameră începe de la 2.500 de ruble pe zi (200 de lei – n. red.), iar în hoteluri de patru și cinci stele costă între 5.000 -10.000 de ruble (400 – 800 de lei – n. red.).”
 • „«Și în luna ianuarie, după vacanță, reducerile vor fi de până la 70%, așa cum au spus deja angajații din sectorul turismului», ne-a mai zis femeia din Crimeea.”
 • „Din cauza închiderii întreprinderilor din Federația Rusă, a disponibilizărilor în masă și, în consecință, a problemelor financiare, numărul rușilor aflați în vacanță în Crimeea a scăzut drastic.”
 • „În prezent, cea mai mare parte a celor care mai vin în peninsulă sunt bugetari din Rusia. Li s-au alocat bilete la un cost minim, dar nu toată lumea riscă să profite de un astfel de cadou.”

„Pe site-ul Avito sunt oferite peste 16.000 de apartamente, dintre care multe nu s-au mai putut vinde de multă vreme”

 • „Un fapt interesant: Asociația Tour Operatorilor din Federația Rusă a anunțat deja că interesul rușilor de a rezerva locuri în stațiunile din Crimeea pentru vara anului 2023 a scăzut cu 50% – acum aleg regiunea Krasnodar.”
 • „Nu a existat niciodată o asemenea scădere a prețurilor imobiliare, precum cea de acum, în Crimeea. Un număr foarte mare de clădiri sunt scoase la vânzare, iar proprietarul poate renunța chiar și la jumătate din preț.”
 • „Potrivit agențiilor imobiliare din peninsula ocupată, scăderea vânzărilor de locuințe față de anul trecut a fost deja de 72%. Numai pe site-ul Avito sunt oferite peste 16.000 de apartamente, dintre care multe nu s-au mai putut vinde de multă vreme.”

„După eliberarea Hersonului, un alt reper pentru Crimeea a fost «plecarea» familiilor ocupanților ruși, care se întorc acasă, lăsând în lacrimi apartamente înghesuite pe peninsulă” 

 • „Există, de asemenea, mari probleme cu achiziționarea de locuințe în cadrul unui credit ipotecar preferențial. După cum recunosc localnicii, «s-a închis practic banca»: Banca Centrală a țării agresoare a anunțat deja o «rezolvare calmă» a situației.”
 • „După eliberarea Hersonului, un alt reper pentru Crimeea a fost plecarea familiilor ocupanților ruși, care se întorc acasă, lăsând în lacrimi apartamente înghesuite pe peninsulă.”
 • „Dacă în urmă cu un an cei din Crimeea credeau că «Rusia a venit pentru totdeauna», astăzi situația s-a schimbat radical. Secretarul Consiliului de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, a spus că tranșeele săpate de armata rusă în Crimeea ocupată temporar nu vor ajuta cu siguranță Rusia, iar peninsula va reveni sub controlul Kievului.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Se naște cuplul politic care va uni pușcăria cu balamucul: Dragnea a pus ochii pe Șoșoacă! „E singura sinceră, aș colabora cu ea”

* VIDEO. Discursul istoric al lui Zelenski în Congresul SUA. Emoționant! Cuceritor! Excepțional! Ovaționat în picioare și de democrați, și de republicani

* „Politica SUA: să fie epuizat tot potențialul militar al Rusiei; Putin să rămână fără trupe. Va fi o distrugere completă”

* „SUA trebuie să se pregătească deja de prăbușirea finală a Uniunii Sovietice, care va fi dizolvarea Federației Ruse”. Analiză excepțională a unui celebru expert în securitate

* VIDEO. Dana Budeanu în prime-time, la Antena 3 „CNN”: „Putin e omul anului 2022! Din politică, din orice. Pe pozitiv”. Conspirații și delir, cu Gâdea „copil de mingi”

* VIDEO. Ministrul Daea jignește grav un ziarist, iar PSD și Ciucă îl țin în brațe pe grobian! „Nu prea e bine, la mărimea pe care o aveţi, să luaţi un kilogram de jumări. Vă ajunge 100 de grame” / „Nu vă fac gras, vă fac cum sunteți”

* O uriașă afacere penală în Redacția Sport a TVR: bișnița cu bilete. La Mondialul din Qatar, 64 de bilete au fost vândute „unor prieteni” ai lui Cristian Oprean, în mandatul lui Dorin Chioțea. Toate – la semifinale și finală, unde prețurile pe „piața neagră” explodează

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -