sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsAdministrația Porturilor Maritime a cumpărat aparatură de diagnosticare Covid-19 pentru 3 spitale...

Administrația Porturilor Maritime a cumpărat aparatură de diagnosticare Covid-19 pentru 3 spitale din județul Constanța

-

În contextul în care prevenirea răspândirii Covid-19 este prioritară, iar nevoile sistemului medical sunt stringente, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (APMC) se implică în sprijinirea spitalelor și oferă un ajutor concret.

APMC a răspuns solicitărilor medicilor și a cumpărat, pentru trei unități medicale din județul Constanța, aparatura necesară desfășurării în siguranță a actului medical, în condițiile actuale de pandemie cu SARS-CoV-2. APMC a mai achiziționat, pentru aceiași destinatari, și materiale de protecție și de curățare, echipamente sanitare, dezinfectanți și alte obiecte și produse necesare pentru protejarea pacienților și personalului.

Administrația portuară se alătură astfel eforturilor tuturor celor implicați în această luptă, pentru a depăși cu bine situația.

Au fost deja predate aparatura medicală și echipamentele sanitare cumpărate pentru Spitalul Clinic CF și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, ambele din Constanța.

- Advertisement -

În acest moment, personalul medical este instruit de echipa de specialiști sosită pentru a instala și a pune în funcțiune aparatura de ultimă generație, ce va fi folosită pentru diagnosticarea infecției cu noul coronavirus.

De asemenea, este activat și sistemul care dezinfectează aerul și suprafețele din încăperi, distrugând virușii și contribuind la stoparea lor.

Spitalul Clinic CF Constanța (situat în incinta Portului Vechi, la Poarta 2), prin ambulatoriul de specialitate, va asigura testarea lucrătorilor de pe platforma portuară și în special a celor din serviciile de siguranță.

- Advertisement -

În zilele următoare vor sosi și aparatele pentru Spitalul Municipal Mangalia, pentru care CN APMC SA a cumpărat două monitoare pentru funcții vitale, cu toate accesoriile necesare acestora. Spitalul a fost deja aprovizionat și cu echipamente și dezinfectanți necesari pentru protecția personalului medical.

CN APMC SA CN APM SA va veni și în sprijinul copiilor și adolescenților bolnavi de SIDA, de la Casa Speranța (Constanța), punându-le la dispoziție materiale de protecție și dezinfectanți, produse absolut necesare unor bolnavi cu imunitate scăzută.

Livrarea aparaturii medicale donată de APMC / Sursa foto: APMC)

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. A fost schimbat Acordul dintre MAI și BOR! Nu mai merge nimeni la biserică. Paștile și lumina ne sunt aduse în pragul casei sau la fereastră

INTERVIU. „Acest virus nu rezistă mult pe suprafețe, moare în câteva ore. Dar se ia foarte ușor din aer” / „N-o putem ține cu statul în casă, ne moare economia. Soluția este: «Cine scapă, scapă; cine nu, nu!»”

Durerea unui român din Belgia: „Îi trimit mamei bani de medicamente, iar ea zice că suntem sclavii Europei”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -