Puci în PSD! Mai mulți lideri, cu Ciolacu în frunte, s-au dus acasă la Dăncilă, s-o „pensioneze” forțat. E posibilă demisia chiar azi

4
3141
Marcel Ciolacu, Viorica dancila
Marcel Ciolacu va face orice ca să blocheze alegerea primarilor în două tururi. Dacă nu reușește va merge pe urmele Vioricăi Dăncilă

Mai mulți PSD-iști încearcă s-o convingă pe Viorica Vasilica Dăncilă (55 de ani) să plece „pașnic” și „de bunăvoie” de la șefia partidului. Acum, fără întârziere!

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu (51 de ani, PSD-ist de Buzău), s-a dus acasă la Dăncilă, cu un mesaj ultimativ: fostul premier să demisioneze urgent, preferabil chiar azi!

În schimbul unei retrageri acceptate, Vioricăi Dăncilă i-au fost promise două funcții: șefia Organizației de Femei a PSD, precum și un loc eligibil pe lista pentru Senat a partidului la alegerile din 2020.

Dacă nu va accepta să-și anunțe demisia astăzi sau cel târziu mâine dimineață, Dăncilă ar urma să fie înlăturată prin vot, mâine după-amiază, în cadrul Comitetului Executiv al partidului (CEX).

Planul puciștilor din PSD este de a impune o conducere interimară, cu Marcel Ciolacu președinte, și organizarea unui congres extraordinar la începutul anului viitor.

Există șanse ca în această seară să fie organizată o conferință de presă, în care Marcel Ciolacu și Viorica Dăncilă să apară împreună, pentru a anunța transferul de putere de la Dăncilă către Ciolacu.

Există și varianta ca Viorica Dăncilă să refuze predarea puterii, caz în care va fi „executată” mâine. Mai mulți lideri PSD, printre care Niculae Bădălău, Paul Stănescu, Claudiu Manda, Ionel Arsene, Gabriela Firea și Gabriel Zetea, s-au pus de acord cu Marcel Ciolacu pentru „decapitarea” Vioricăi Dăncilă.

De partea puciștilor este și Lia Olguța Vasilescu, cea care a condus recenta campanie electorală a Vioricăi Dăncilă, cu rezultate catastrofale.

La ora 18.14, Marcel Ciolacu, aflat încă acasă la Dăncilă, a postat un mesaj pe Facebook. Un mesaj în care el vorbește ca un lider pentru care ptreluarea puterii este o chestiune de ore.

Postarea lui Marcel Ciolacu

„Am discutat în această seară cu Viorica Dăncilă, despre întâlnirea pe care urmează să o am cu președinții de organizații pentru a discuta despre rezultatul obținut la aceste alegeri. Este firesc sa se întâmple acest lucru după orice scrutin.

Vreau să spun cât ce poate de clar că această discuție a fost una calmă, așezată și productivă.

A fost o campanie în care s-a muncit mult, mulțumim tuturor celor care s-au implicat și mulțumim milioanelor de români care au dat un vot de încredere Partidului Social Democrat și Vioricăi Dăncilă.

A fost un rezultat care nu ne mulțumește pe niciunul dintre noi, dar asta nu înseamnă ca nu există soluții.

Vreau să îi rog pe colegii mei să se gândească la obiectivele noastre pentru alegerile de anul viitor. Rămânem o echipă, rămânem împreună, așa cum am făcut-o întotdeauna în momente mai complicate. PSD este în continuare un partid puternic.”

„Dezastrul” anunțat de dimineață

Marcel Ciolacu și-a început operațiunea de debarcare a Vioricăi Dăncilă încă de dimineață, când – tot prin intermediul Facebook – a făcut o analiză publică a dezastrului electoral de la prezidențiale.

În text, Ciolacu susținea că PSD „are nevoie de un nou început”, întrucât rezultatul alegerilor de duminică este unul „dezastruos, care vine după cel la fel de prost la europarlamentare”.

„Felicitări tuturor românilor din ţară şi din străinătate care au înţeles cât de important este votul lor. Indiferent de opţiunile exprimate. Sper ca viitorul mandat al lui Klaus Iohannis să aducă mai multe realizări pentru România. Vreau să îi felicit pe toţi colegii mei din organizaţii, primari, preşedinţi de consilii judeţene, simpli membri sau simpatizanţi care au muncit extrem de mult în aceste luni de campanie.

Mulţumiri speciale le adresez şi buzoienilor mei care mi-au fost alături întotdeauna! Rezultatele ne arată, însă, că în turul 2 al alegerilor prezidenţiale PSD a luat cel mai mic număr de voturi din istorie. Asta după ce şi în turul 1 am avut, la fel, un număr foarte mic de voturi. Să fim cinstiţi: este un rezultat dezastruos, care vine după un rezultat la fel de prost la europarlamentare.

Acum cred că e timpul să vedem unde am greşit cu adevărat la nivel central, să judecăm raţional şi apoi să trecem la fapte. PSD are nevoie de un nou început. Avem alegeri locale în 6 luni. Acolo nu mai avem voie să pierdem.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  1. Că tot mai sunt trei săptămâni până la împlinirea a 30 ani de la evenimentele din 12/1989, cea mai bună comemorare a acelor evenimente ar fi scoaterea în afara legii și interzicerea actualului PSD (fost FSN, PDSR … ), precum PCR în 1990 !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here