marți, februarie 27, 2024
AcasăDezvăluiriȘiretlicul prin care Viorica Dăncilă l-a făcut vicepreședinte PSD pe Gabriel Oprea:...

Șiretlicul prin care Viorica Dăncilă l-a făcut vicepreședinte PSD pe Gabriel Oprea: liderul unui sindicat-fantomă!

-

A șocat felul în care Viorica Dăncilă, tocmai zdrobită în alegerile prezidențiale, a explicat prezența generalului Gabriel Oprea la sediul PSD duminică, în ziua scrutinului. Șefa PSD a recunoscut, senin, existența unei situații absolut bolnave în partidul său.

Gabriel Oprea fusese văzut de ziariști, iar cineva l-a și fotografiat alături de Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD.

Viorica Dăncilă a dat o explicație șocantă: Oprea se numără printre cei cinci lideri sindicali care, semnând protocoale cu PSD, au devenit vicepreședinți ai partidului!

- Advertisement -

Dăncilă: „Noi am făcut protocol de colaborare cu sindicatele, cu CNSLR Frăţia, cu Uniunea Poliţiştilor şi Militarilor, am făcut cu mai multe sindicate, iar prin aceste protocoale pe care le-am semnat, liderii sindicatelor respective fac parte din Comitetul Executiv Naţional. (…) Toţi liderii de sindicate au funcţie de vicepreşedinte la nivel de Comitet Executiv Naţional. Am făcut cu cinci sindicate, deci avem cinci vicepreşedinţi”.

Nedumerirea numărul 1: de când este Gabriel Oprea lider sindical?

Nedumerirea numărul 2: la PSD, vicepreședinții sunt numiți de președintele partidului, nu sunt aleși?

- Advertisement -

Nedumerirea numărul 3: De ce l-a reactivat PSD pe Oprea, care e un balast electoral?

Duminică, 24 noiembrie, la sediul PSD: Gabriel Oprea și Codrin Ștefănescu

Militărie cu premeditare

Gabriel Oprea, supranumit ironic și „Generalul Izmană” sau „Intersul Național”, și-a premeditat revenirea în PSD, pe ușa din dos. În acest scop, la finalul lunii mai 2019, el a înființat o asociație profesională „fără caracter politic”, pe care a numit-o Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul” și prin intermediul căreia a semnat cu PSD, pe 14 noiembrie, un protocol de susținere a Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale, în schimbul cooptării sale în cea mai importantă structură de decizie a partidului, Comitetul Exectutiv Național (CEX), cu funcția de vicepreședinte și cu drept de vot.

„Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor «Mihai Viteazul» este o asociaţie profesională, fără caracter politic, formată din militari, poliţişti, poliţişti de frontieră, pompieri, jandarmi, atât în rezervă, cât şi în activitate, şi este prima asociaţie de acest fel”, a declarat, pe 30 iunie, Gabriel Oprea, preşedintele asociației, la evenimentul de lansare al acesteia.

El a mai adăugat că Uniunea va sprijini „oamenii care şi-au pus viaţa în slujba ţării”, va „promova patriotismul”, cunoaşterea şi păstrarea tradiţiilor naţionale, culturale şi militare, îndeosebi în rândul tinerei generaţii, şi îi va sprijini pe membrii săi în „realizarea dezideratelor de protecţie socială şi a altor drepturi şi interese legale ale acestora”. A se citi: pensii speciale!

Dar scopul nu era cel declarat oficial, ci unul mult mai pragmatic, cu țintă politică.

Pe 14 noiembrie, la 4 zile de la turul 1 al alegerilor prezidențiale, Gabriel Oprea a semnat un protocol de susținere a candidatului PSD, Viorica Dăncilă. A primit la schimb funcția de vicepreședinte al PSD și drept de vot în CEX.

Firea se revoltă

Semnarea protocolului a fost anunțată public abia o săptămână mai târziu, pe 22 noiembrie, dar liderii PSD au susținut că nu știau că Oprea va reveni astfel în structurile de decizie ale formațiunii.

Astfel, preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a anunţat luni că se delimitează de „impunerea” intrării în Comitetul Executiv al partidului, fără votul explicit al membrilor, a unor persoane pe motiv că acestea „nu mai conduc partide, ci… sindicate”.

Firea: „Aşa cum am rămas doar 6 în picioare din cei 25 de semnatari ai scrisorii prin care îi solicitam domnului Dragnea să se retragă de la conducerea PSD, pentru că începuse să ne facă foarte mult rău şi, în primul rând, românilor, cu toate pedepsele pe care le-am primit fiecare în parte, aşa şi acum vreau să mă delimitez printre primii în mod public faţă de nesocotirea opiniei majorităţii covârşitoare a românilor şi a colegilor din partid prin impunerea intrării în CEx, fără votul explicit al nostru, a unor persoane, pe motiv că acum nu mai conduc partide, ci… sindicate”.

Primarul Capitalei a adăugat că în cadrul CEX a fost supusă votului colaborarea cu o serie de sindicate, fără să fie citit numele preşedinţilor acelor structuri şi fără să se menţioneze că acele persoane vor deveni automat vicepreşedinţi ai partidului.

„Resping ferm ideea că aş fi ştiut aşa ceva, că aş fi fost de acord! Eram în primul rând la CEX, în campania electorală, când ni s-a cerut votul pentru colaborarea cu câteva sindicate. Propunere votată în unanimitate. Nu s-a citit numele preşedinţilor acelor sindicate – unele de care nu am auzit în viaţa mea -, nu s-a precizat că devin automat vicepreşedinţi ai PSD şi că au drept de vot în BPN şi CEX, ca şi cum ar fi fost votaţi în Congres de către delegaţii din toata ţara”, a explicat Gabriela Firea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Na, fireo, teapa, la faza asta v-a facut toanta veorica, asa, cat sunteti voi de smecheri si destepti, vezi doamne! Si-acu, mai da-i afara. Bineinteles ca respectiva magarie e o struto-camila de cea mai joasa speta, mai ales ca reprezinta o politizare a sindicatelor, de data asta la vedere, ca ea era pe din dos, fara discutie, da’ acuma e si la vedere, ca sa fie clar oricui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -