marți, mai 28, 2024
AcasăAlegeri 2019Calcule: cu voturile diasporei, Iohannis va avea în jur de 66%, iar...

Calcule: cu voturile diasporei, Iohannis va avea în jur de 66%, iar Dăncilă 34%

-

După numărarea tuturor voturilor din diaspora (unde se va mai vota destule ore, pe continentul american), diferența finală dintre Klaus Iohannis și Klaus Iohannis va crește cu câteva procente, ajungând, probabil, la 66% – 34%.

Lucrând cu ponderi matematice (fără a calcula aria cercului!), putem estima care va fi rezultatul final.

După centralizarea a peste 99,9% din voturile exprimate pe teritoriul României, Klaus Iohannis are 63,73%, iar Viorica Dăncilă 36,27%.

- Advertisement -

Asta înseamnă că mai sunt de centralizat în jur de 900.000 de voturi (grosul diasporei). În ecuația celor aproximativ 10,3 milioane de voturi, acestea reprezintă aproape 9%.

Din cele 9%, Iohannis va lua un pic peste 8%, iar Dăncilă maximum 1%. Deci, o diferență de 7 procente.

Actuala repartizare a voturilor, 63,73 – 36,27, se va schimba în 58-33, dat fiind că acest eșantion se va comprima într-un total de 91% (din 100%), lăsând loc celor 9% care vor mai veni din diaspora.

- Advertisement -

Așadar, Iohannis va avea 58 + 8 = 66%, iar Dăncilă 33 + 1 = 34%.

Rezultatul final va fi foarte apropiat de această distribuție: Iohannis 66%, Dăncilă 34%.

Altfel spus, Klaus Iohannis va avea aproximativ un număr (aproape) dublu față de Viorica Dăncilă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. E INFRANGEREA VEORICAI, NU VICTORIA PRESEDINTELUI AZI NU AM CASTIGAT NIMIC DOAR AM APARAT DEMOCRATIA NU E NICI O VICTORIE L-AM VOTAT PE’ MUTU’ SA SCAPAM DE’ PROASTA’ CAT MAI REPEDE ALEGERI ANTICIPATE INAINTE SA SE REPLIEZE MAFIOTII

  2. Grav sa ne indoim ca Johannis merita votul mostru. Pana la urma normal ar fi sa ne bucuram ca a iesit cum a iesit si ca exista capital intelectual pro-vest in politica si, deci, sa nu uitam ca e nevoie sa sustinem acest capital si sa nu ne culcam pe o ureche NICI-O CLIPA !

  3. Eu ma uit cu groaza cum au putut 34% de natarai sa puna stampila pe o analfabeta!!! Dar apoi imi aduc aminte de ala care zice ca „daca psd-ul imi cere sa voteze o matura, eu o matura votez”, asa si astia ai veoricai, votara o matura!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -