„PSD, unde sunt banii?” Cîțu dezvăluie că PSD a plătit deja 19 miliarde de lei dobânzi, în 2022, „pe înțelegere cu băncile”, acesta fiind motivul pentru care „nu vrea să ia banii gratis din PNRR”

3
1730
Florin Cîțu se saluta amical cu Marcel Ciolacu astă-toamnă. Acum acuză PSD-ul că a făcut praf țara în timp record

Fostul premier Florin Cîțu a lansat acuzații extrem de grave la adresa PSD, despre care spune că „refuză banii gratis din PNRR” pentru că e „pe înțelegere cu băncile”, ca să contracteze împrumuturi colosale la dobânzi-record, pentru care România a plătit până acum, în acest an, 19 miliarde de lei! Dobânda plătită de Guvernul PSD-PNL în primele 7 luni din 2022 e mai mare decât toată dobânda plătită de România în tot anul 2021!

Conform lui Cîțu, deficitul statului român a fost, doar pe luna iulie, de 3,2 miliarde de lei, în condițiile în care anul trecut, când era încă pandemie, deficitul a fost, în aceeași lună, de numai 100 de milioane de lei. „Politicile socialiste” și înțelegerile oculte cu bancherii ale PSD vor duce, avertizează Cîțu, la inflație, dobânzi și taxe din ce în ce mai mari.

Concomitent cu ratarea finanțării din PNRR, creșterea deficitului și ascensiunea galopantă a inflației, statul român și-a scăzut masiv investițiile, care au revenit la nivelul anului 2019, mult sub 2020 și, mai ales, 2021, mai face Cîțu analiza parametrilor economic.

Cu toate acestea, România continuă să se împrumute zeci de miliarde de euro, la cea mai mare dobândă din Europa, fără ca acești bani să intre în investiții care să genereze bunăstare în viitor. Împrumuturile făcute de Românai pur și simplu dispar, fără niciun efect în economie.

Ministru al Finanțelor este Adrian Cîciu, de la PSD, un personaj instabil, pe care l-a „inventat” anul trecut ca „specialist”

Florin Cîțu: „Unde s-au dus banii? 1. Pe dobânzi, pe profiturile băncilor. 2. Pe subvenții. 3. Pe bunuri și servicii. Urmează inflație, dobânzi și taxe din ce în ce mai mari”

„PSD, unde sunt banii?

Deficitul lunii iulie este de 3.2 miliarde lei. Anul trecut deficitul lunii iulie a fost de DOAR 100 milioane lei.

Deficitul lunii iulie a explodat în condițiile în care rata inflației foarte mare a crescut veniturile la buget ( nu a crescut gradul de colectare).

În același timp gradul de execuție al investițiilor este la nivelul anului 2019, sub 2020 și 2021.

Iar astăzi INS a arătat că și investițiile nete în economie sunt MAI MICI în primul semestru din 2022 față de aceeași perioadă a anului trecut.

Dar unde s-au dus banii?

1. Pe dobânzi, în profiturile băncilor. PSD nu vrea să ia banii gratis din PNRR . Așa că plătește, pe înțelegere oare cu băncile ?, dobânzi astronomice la împrumuturile pe care le face statul român. Deja a plătit aprope 19 miliarde lei pentru dobânzi în 2022. O sumă mult mai mare decât au costat dobânzile în tot anul 2021. Este o înțelegere între Marcel Ciolacu și sistemul bancar ?

2. Subvenții. Cheltuielile cu subvențiile s-au DUBLAT și au ajuns aproape de 8 miliarde lei. Și mai sunt 5 luni din 2022.

3. Bunuri și servicii. Nu, nu au scăzut. Din contra, sunt mai mari cu aproximativ 7 miliarde fața de anul trecut.

În opinia mea, în aceste condiții, cu un deficit bugetar în creștere, urmează:

– inflație și mai mare

– dobânzi și mai mari

– taxe mai multe și mai mari

La începutul anului avertizăm că politicile socialiste ale PSD vor duce la inflație mare și dobânzi mari. Nu am estimat că vor apărea taxe noi pentru că din poziția de președinte al PNL știam că mă voi opune. Taxele și toate măsurile populiste au fost adoptate după ce am plecat.

Liberalii pot salva situația economică. Au arătat în timpul celei mai mari crize din ultima sută de ani că pot să repună economia pe picioare în timp record. Mai mult, liberalii au arătat că te poți împrumuta la dobânzi negative chiar și cu rating de țară cu mult sub cel al țărilor din zona euro. Investitorii au incredere in soluțiile liberalilor.

Liberalii au soluții și au demonstrat acest lucru în 2020 și 2021.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Antena 3, România TV și Realitatea Plus primesc 2 milioane de lei din bani publici pentru a-i face lui Daniel Băluță (PSD), primarul Sectorului 4, „imagine instituțională pozitivă”, cu materiale „optimiste”

* VIDEO. Rusia cere agresiv ieșirea României din UE, prin gura lui Șoșoacă: „De când suntem în UE, ne-am distrus! RoExit!”

* „Este absolut revoltător că directoarea liceului «Lazăr» propune ca model elevilor un golan de cea mai joasă speță, incult și scandalagiu, pe George Simion”

* Turcescu are și susținători. Grobianul Dan Tănasă, deputat AUR: „Absolut superb! Bravo, Robert!”

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* VIDEO. Polițiști și interlopi terorizează Giarmata de doi ani cu chefuri nocturne în care muzica bubuie în tot cartierul. Sutele de reclamații rămân nesoluționate

* „Europa riscă o nouă Ucraina” în Marea Egee, avertizează Grecia, care cere NATO, ONU și UE să oprească Turcia înainte să declanșeze o invazie a insulelor grecești

* Ce înseamnă „lumea rusă”, noua doctrină de politică externă a Rusiei? Armand Goșu: „Conform definiției lor, și o țară din Africa sau un cartier din New York pot fi lumea rusă”

Un senator putinist și-a persecutat fiica de 25 de ani pentru că s-a opus invaziei din Ucraina. Fata a fugit din Rusia în Georgia

* Simona Halep divorțează după un an de căsnicie! Ea se mută la Nisa, orașul antrenorului ei, Patrick Mouratoglou

3 COMENTARII

  1. In toate intelegerile astea criminal-economice e uitat in pemanenta Isarescu. Se ascunde fata de public si din cauza asta e scapat din vedere. Insa sa nu va inchipuiti ca grupul de banci face ceva de amploare fara stiinta si binecuvintarea lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here