Secretele reginei Elisabeta a II-a. Nu avea pașaport, nici permis de conducere, dar urca la volan. Nu mânca bucate cu margini ascuțite – un semn rău, ce putea aduce răsturnarea tronului britanic

0
2557
Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a dus o viață cumpătată pe tot parcursul domniei sale de 70 de ani și 214 zile (5 februarie 1952 – 8 septembrie 2022). Era serioasă și meticuloasă încă din copilărie. Nu-i plăceau exagerările de niciun fel. Comportamentul ei ireproșabil a făcut-o extrem de populară și iubită în întreaga lume. Purta ținute strălucitoare mai ales în timpul turneelor de călărie, pe care nu le rata niciodată.

Regina era nedespărțită de eșarfa de mătase. Nu deținea nici pașaport, nici permis de conducere, deși a condus diverse limuzine până la vârsta de 93 de ani. Nu și-a pus niciodată centura de siguranță. A fost instruită să fie șofer pe ambulanță, a primit gradul de locotenent, fiind prima femeie din familia regală cu statut de militar.

În timpul întâlnirilor oficiale, regina Elisabeta a II-a acționa după anumite semnale prestabilite.

Nu se atingea de mâncăruri cu margini ascuțite. Considera că este un semn ce prevestește răul și că cineva intenționează să răstoarne tronul Marii Britanii.

Site-ul ucrainean Obozrevatel.com a publicat mai multe informații legate de secretele Majestății Sale.

Era singurul cetățean britanic care nu avea pașaport. Acel document trebuia să fie predat de monarh, iar Elisabeta a II-a nu a putut să și-l scrie singură

Eșarfa de mătase. „Călăria a fost unul dintre principalele hobby-uri ale Reginei. Îi plăcea nu numai să călărească, ci și să fie alături de cai. Pentru siguranță, Elisabeta a II-a a trebuit să poarte o cască de jocheu. Pe de altă parte, își acoperea mereu capul cu o eșarfă de mătase. N-a ratat niciodată cursele regale, care au loc în fiecare an la Ascot.”

Ținute strălucitoare.„Casele de pariuri știau și despre vizitele familiei monarhice. Prin urmare, au organizat tombole înaintea turneelor de călărie: tuturor celor care doreau li s-a oferit să ghicească ce culoare ar avea costumul și pălăria reginei. La urma urmei, se știe și că Majestatea Sa a purtat mereu ținute strălucitoare pentru a ieși în evidență în mulțime: roz bogat, verde deschis, galben, liliac și așa mai departe. Câștigătorii acestor pariuri au primit sume considerabile de bani.”

Fără pașaport și permis.„Regina era singurul cetățean britanic care nu avea pașaport. Acel document trebuia să fie semnat de monarh, iar Elisabeta a II-a nu a putut să și-l scrie singură. Mai mult, ea a fost unica personalitate uriașă din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord căreia i s-a permis să conducă o mașină fără permis de conducere.”

Dacă voia să părăsească un eveniment social în 5 minute, regina își punea geanta pe masă

Ignora centura. „Majestatea Sa a șofat până la vârsta de 93 de ani. A învățat să conducă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ea a nu a folosit niciodată centura de siguranță. Flota ei avea o întreagă colecție de modele exclusive, printre care s-au numărat cele de la Rolls-Royce (Phantom IV 1955) și Daimler Super V-8 2001. După vârsta de 90 de ani, regina a preferat cel mai adesea să fie la volanul limuzinelor Range Rover și Jaguar.”

Șofer pe ambulanță. „În februarie 1945, Prințesa Elisabeta a decis în mod voluntar să intre în Serviciul Teritorial Auxiliar. Acestea erau unități de autoapărare pentru femei. Acolo, viitoarea regină a fost instruită timp de 5 luni ca șofer de ambulanță și a primit gradul de locotenent. Ea a devenit prima femeie din familia regală care a servit oficial în armată.”

Semnale prestabilite. „În urma instrucției, regina a ajuns să folosească semnalele prestabilite pe care doar câțiva aleși de-ai ei urmau să le cunoască. De exemplu, dacă voia să părăsească un eveniment social sau o masă în 5 minute, ea își punea geanta pe masă. Iar dacă Majestatea Sa nu voia să converseze cu nimeni, își muta geanta dintr-o mână în cealaltă sau o punea pe podea. Doamnele ei de serviciu cunoșteau aceste semnale.”

A rupt relația de iubire a surorii ei mai mici, prințesa Margareta, cu căpitanul Peter Townsend

Invidia. „Prințesa Margareta, sora mai mică a Elisabetei a II-a, era mereu elegantă, zâmbitoare și avea un simț al umorului foarte dezvoltat. Prin comparație, regina era mai serioasă și mai pedantă încă din copilărie. În consecință, Margareta – cel mai tânăr membru al familiei regale britanice – a reușit să «primească» favorurile de la cunoștințele ei. Acest lucru a înfuriat-o la un moment dat pe Elisabeta a II-a, care a început s-o invidieze pe sora ei.”

Iubire interzisă. „Prințesa Margareta s-a îndrăgostit cândva de căpitanul Peter Townsend, care făcea parte din Royal Air Force, în Marea Britanie. Elisabeta i-a interzis surorii ei să se cunune cu acesta. Ea a argumentat acest lucru prin faptul că acel bărbat avea copii și o căsnicie în spate. Biserica Anglicană și tradiția regală interzic căsătoria cu un soț divorțat.”

Deriva surorii Margareta. „Margareta urma să împlinească vârsta de 25 de ani. Era nevoită să renunțe la titlul ei regal și să suporte costul întreținerii. Regina Elisabeta ar fi putut foarte bine să rescrie acea lege, dar n-a vrut să facă asta, în ciuda rugăminților în lacrimi ale surorii ei. Apoi, Margareta a luat-o pe căi greșite: a început să fumeze și să abuzeze de whisky. Iar când a aflat de nunta iubitului ei cu o altă femeie, și-a legitimat relația cu un fotograf față de care nu avea sentimente.”

Șampanie servită înainte de culcare

Bucate cu margini ascuțite. „Majestatea Sa a ținut mereu o dietă strictă. În plus, n-a mâncat niciodată nimic cu margini ascuțite, crezând că este un semn rău. Fostul ei bucătar, Graham Newbould, a povestit pentru Express.co.uk despre ciudatul avertisment al Reginei. Această familie de monarhi nu avea nici măcar sandvișuri pătrate: «Aici se crede tradițional că cei care aduc mâncare cu margini ascuțite încearcă să răstoarne tronul Angliei», a dezvăluit el.”

Paharul de șampanie. „Înainte de a merge la culcare, regina Elisabeta a II-a obișnuia să bea un pahar de șampanie Bollinger, Krug sau Lanson și făcea o plimbare în mediu curat. Acest lucru a ajutat-o ​​să se relaxeze mai bine și să-și refacă puterea peste noapte. În plus, chiar înainte de moartea soțului ei Philip, Duce de Edinburgh, Majestatea Sa dormea ​​întotdeauna într-o cameră separată. Ea era convinsă că sforăitul lui sau doar mișcarea în vis i-ar putea înrăutăți calitatea somnului.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Regina Elisabeta a II-a a murit, trăiască Regele Charles al III-lea! Noul suveran este un mare prieten al României

* Antena 3, România TV și Realitatea Plus primesc 2 milioane de lei din bani publici pentru a-i face lui Daniel Băluță (PSD), primarul Sectorului 4, „imagine instituțională pozitivă”, cu materiale „optimiste”

* VIDEO. Rusia cere agresiv ieșirea României din UE, prin gura lui Șoșoacă: „De când suntem în UE, ne-am distrus! RoExit!”

* „Este absolut revoltător că directoarea liceului «Lazăr» propune ca model elevilor un golan de cea mai joasă speță, incult și scandalagiu, pe George Simion”

* Turcescu are și susținători. Grobianul Dan Tănasă, deputat AUR: „Absolut superb! Bravo, Robert!”

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* Reușită incredibilă a trupelor ucrainene: vineri au intrat deja la orașul strategic Kupiansk, unde se estima că ar putea ajunge abia duminică! De nodul feroviar depinde tot frontul nord-estic al rușilor

* Tactica josnică la care au recurs invadatorii ruși în timpul inspecției făcute de experții internaționali la centrala nucleară Zaporojie

* „Europa riscă o nouă Ucraina” în Marea Egee, avertizează Grecia, care cere NATO, ONU și UE să oprească Turcia înainte să declanșeze o invazie a insulelor grecești

* Rugămintea Simonei Halep și gluma bizară a lui Toni Iuruc. Cei doi au divorțat la notariat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here