PSD îi reactivează pe Dâncu, Grindeanu și Firea. Grindeanu: „E nevoie de asumarea eșecului” din epoca Dragnea

2
1450
Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu, două calamități pe capul României

Vasile Dâncu, Sorin Grindeanu și Gabriela Firea vor fi reactivați de PSD, cei trei urmând să fie cooptați în echipa președintelui Marcel Ciolacu, conform site-ului Europa Liberă.

Reorganizarea ar urma să aibă loc pentru a mulțumi toate taberele din partidul-mamut în preajma Congresului. Fostul premier Grindeanu, dat afară din PSD pe vremea lui Dragnea și trecut pe un loc cald de președinte la ANCOM, va fi reprimit și cooptat în conducere. Profesorul Dâncu, și el marginalizat în ultimii ani, ar reveni “la butoane”. Firea pândește de multă vreme apropierea de funcția supremă în partid.

Grindeanu: “Este nevoie de o radiografie a trecutului apropiat și de asumarea eșecului, de reîntoarcerea la agenda cetățeanului

Deși îi este interzis prin natura funcției să facă politică, Sorin Grindeanu, președintele ANCOM, a participat sâmbătă la întâlnirea pe care Marcel Ciolacu, președintele PSD, și secretarul general Paul Stănescu au avut-o cu reprezentanții filialelor din Banat și Transilvania.

Discuțiile au avut loc la Timișoara, de unde este Grindeanu, iar la întâlnire au venit lideri PSD din județe limitrofe. Fostul premier, schimbat din funcție, marginalizat și dat afară din partid de Dragnea pentru că ezita să intre cu buldozerul în legislația anti-justiție și să reprime violent manifestațiile anticorupție din 2017, și-ar face astfel o revenire triumfală.

Grindeanu spune pentru Radio Europa Liberă că s-ar întoarce în PSD, pe o funcție de șef, dacă partidul și-ar asuma oficial dezastruoasa traiectorie din epoca Dragnea: „Asta se poate face printr-un Congres, unde nu e foarte importantă partea spumoasă legată de cine iese președinte. Este nevoie de o radiografie a trecutului apropiat și asumarea eșecului, de proiect, viziune și reîntoarcerea la agenda cetățeanului. E foarte important să ai un proiect serios care să poate să readucă electoratul pe care l-am pierdut în ultimii ani”.

Fostul premier pretinde că nu-l interesează în mod deosebit revenirea la butoane: „Am învățat pe propria piele că funcțiile sunt trecătoare. Nu asta mă interesează pentru a face pasul înapoi în politică. Mă interesează să văd ce nu a funcționat și ne-a dus la rezultatele din 2019, ce avem de făcut în continuare”.

Ciolacu, fost partener de vânătoare al lui Omar Haissam, acum președinte interimar al PSD, ar fi anunțat că vrea să-i mai aducă în conducerea partidului pe Vasile Dâncu și Gabriela Firea.

Vasile Dâncu: “eminență cenușie”, influent, subteran, apropiat de gruparea Gabriel Oprea – George Maior – Ioan Rus

Dâncu are în spate organizațiile din Transilvania, care au votat vineri ca să-l susțină pentru a prelua șefia Consiliului Național.

Apropiat de Ioan Rus, George Maior și generalul Gabriel Oprea, Dâncu are în PSD o reputație de “eminență cenușie”. Influent în culise, acesta a fost membru fondator al Academiei de Științe ale Securității Naționale, o organizație fondată de Gabriel Oprea și aflată sub coordonarea SRI, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării.

O serie de anchete ale jurnalistei Emilia Șercan au arătat, acum 4 ani, cum prin această organizație “de cumetrie” se coordona o caracatiță care controla statul român. Membrii instituției nu erau academicieni veritabili, dar li se echivalase statutul cu cel de membri ai Academiei Române, iar cei din ASSN primeau de la stat, lunar, o indemnizație de 2.700 de lei.

“Academia lui Oprea, Maior și Dâncu” împânzise instituțiile statului. Avea oameni în guvern, printre consilierii lui Iohannis, în partidele politice, iar unii membri, doctori cu lucrări plagiate, deveniseră la rândul lor coordonatori de teze de asemenea plagiate.

Dâncu a fost vicepremier din partea PSD în mandatul guvernului Cioloș, în 2016, și este socotit un personaj cu multe legături subterane și foarte influent în culise.

În lumea fotbalului este de notorietate că îi asigură “spatele” și imunitatea pentru faptele sale imberbului Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal. IRES, institutul de sociologie fondat de Dâncu, dar și firme prietene ale acestuia primesc contracte de la federația de fotbal.

 Ambițioasa Firea: produs al mogulului Voiculescu, vizează un nou mandat de primar al Bucureștiului și șefia PSD

Gabriela Firea a fost ca un cui în talpa lui Dragnea în perioada 2018-2019. Primărița Bucureștiului, propulsată în politică de patronul său spiritual, mogulul Dan Voiculescu, a înființat în Capitală un model de companii municipale după cel brevetat de soțul său, Florentin Pandele, la Primăria Voluntari.

Firea, care a proiectat anul trecut venituri ale Primăriei București de 3,25 miliarde lei și a realizat doar 302 milioane (adică 9,4% din suma estimată inițial!), caută să obțină un al doilea mandat de primar și, în paralel, caută să se apropie de șefia PSD.

Mandatul său la București a fost o calamitate pentru oraș. Capitala s-a cufundat în mizerie, poluare, haos și ineficiență administrativă. Ultima “ispravă”, încercarea de a promova niște Planuri Urbanistice Zonale care să permită construirea de blocuri în Pădurea Băneasa, Parcul Herăstrău și multe alte parcuri, a fost blocată in extremis, în instanță, de organizații ale cetățenilor. Firea are însă un buget uriaș de publicitate pe care-l pompează în diverse instituții media, primind la schimb imagine favorabilă. Organizează foarte multe petreceri și festivaluri gratuite pentru locuitori. Operațiunile de imagine sunt intens promovate pe posturi TV și în publicații unde banii Primăriei ajung sub formă de contracte de publicitate.

Interesant este că, potrivit unor surse din PSD citate de Radio Europa Liberă, Grindeanu și-a anunțat deja disponibilitatea de a lucra în partid cu Firea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

 

2 COMENTARII

  1. Numai „succesuri” va avea PSD cu dancu si viermuiala de mafioto-securisti din jurul lui. La mai mare! Pacat de grindeanu, promitea dar cand banii iti iau mintile ramai speranta mediocra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here