PSD dă pensii speciale de miliarde, dar îi obligă pe dascăli să vină de-acasă cu coli și cartușe pentru imprimantă ca să-și țină lecțiie

7
2433

De o bună bucată de vreme, PSD se laudă că a mărit salariile profesorilor cu aproape sută la sută de când a preluat guvernarea în 2012. Dar propagandiștii partidului-stat omit lucruri fundamentale.

 • Prețurile nu mai sunt aceleași ca în urmă cu 7 ani. Exemplu: în 2012-2013, factura de electricitate se scumpise cu 16,81%, conform economica.net. În acest an, factura a crescut uluitor: cu 40% față de anul 2018, rezultând o diferență de 20 de euro la consumul obișnuit al unei gospodării! Și creșteri de preț au tot fost în această perioadă de 7 ani.
 • Profesorii nu beneficiază de nicio gratuitate: nici măcar pe mijloacele de transport în comun. Astfel, ei trebuie să dea pe abonamente în fiecare lună aproximativ 100 de lei.
 • În plus, tot dascălii sunt obligați de împrejurări să scoată din buzunar până la 500 de lei lunar pentru a-și ține lecțiile. Aici se includ consumabilele: cartușele pentru imprimantă, coli de hârtie, markere, carioci.
 • În anul 2012, un profesor din învățământul preuniversitar, cu gradul I, încadrat cu vechimea în muncă între 15-20 de ani, lua un salariu net de 1.455 de lei. Acum ia 2.903 lei. Deci cu 1.448 de lei mai mult.
 • Minus cheltuielile lunare de 500 lei, minus banii pe abonament, minus factura de curent și de utilități, minus prețurile dublate la alimente…  se alege praful de măririle trâmbițate de pușcăriașul Liviu Dragnea și de echipa sa de zgomote.

În tot acest timp, ce face Guvernul de parveniți al PSD:

 • Se plimbă cu mașinile statului în mod gratuit.
 • Fiecare ministru, simplu funcționar are computer asigurat de stat. Nu vine de-acasă la serviciu cu coli, cartușe de imprimantă, pixuri și alte consumabile.
 • Își asigură lefuri extrem de mari pentru ceea ce fac: absolut nimic. Taie bani dintr-o parte, cu precădere de la investiții (școlile sunt lăsate în paragină, cu toalete infecte, fără căldură, fără calculatoare, imprimante și tonere), ca să facă măriri în altă parte: cu precădere pentru camarila lor.
 • Doar în prima parte a acestui an, PSD și-a alocat o sumă enormă, ca subvenție, de la bugetul de stat: 35 de milioane de lei (7,5 milioane de euro). Anul trecut, în vistieria acestui partid cu doctrină infracțională au intrat nu mai puțin decât 20 de milioane de euro!
 • Bugetul țării este căpușat anual cu 8 miliarde de lei pentru pensii speciale. Multe din ele sunt acordate pe principii de clientelă politică: vezi cazul polițiștilor (soț, soție) de la Caracal, pensionați cu sume astronomice după ce au contribuit la moartea Alexandrei Măceșanu: 12.000 de lei!
 • Dacă ai scris câteva cărți copiate, cum e moda la noi, ai pile, intri în Uniunea Scriitorilor, mai iei 50% în plus la pensia obișnuită. Ceea ce înseamnă furt din bani publici. În mod normal, această mărire nu ți se cuvine, fiindcă n-ai contribuit cu niciun leu la asigurările sociale. Lucru valabil și pentru alți creatori: compozitori, pictori, muzicieni, actori, ziariști, arhitecți, pe baza unei legi intrate în vigoare la 1 ianuarie 2007. Aici sunt și discriminări grosolane: dacă ești scriitor, ziarist sau actor, dar nu ești membru în asociația agreată de Guvern, nu primești bonusul de 50%.
 • În prezent, sunt peste 10.000 de pensionari din cadrul Uniunilor de Creatori ce beneficiază de bonusul de 50%. Gaura la buget pe acest segment: 17 milioane de euro.

Să tragem linia: guvernarea PSD consideră educația ca fiind prioritate națională numai în acte și în discursuri propagandistice. În realitate, dă câțiva lei pentru ea. Elevii de clasa a VII-a au început școala fără manuale, dascăli nu au un calculator personal cu imprimantă. Nu-și pot ține lecțiile dacă nu investesc în ele din bani proprii.

P.S. În multe școli, n-au sosit nici până acum manualele de limba română pentru clasa a V-a, deși a trecut mai bine de o lună de la începerea anului școlar!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

7 COMENTARII

 1. Se observă cât preț și ce importanță acordă zoaiele astea învățământului (și nu numai !) după gradul de ‘pregătire’ pe care’l afișează în public analfabeții, agramații, șuții, interlopii, pușcăriașii, boarfele / borfașii, lichelele, proștii clasei / școlii, trădătorii … care au aderat la aceste klanului mafiote (în prezent PSD, ALDE, UDMR … ) sau simpatizează cu ele ! 👹

 2. A se vedea si risipa din banul public cu ansamblurile folclorice. Se invita intre ele la festivaluri parcurgand sute de km, cazare, masa pt personalul numeros pe banii min culturii, consiliilor judetene si primariilor. Astfel, un ansamblu folcloric al unui catun toaca bani publici pe o deplasare de 400km dus-intors la un festival unde putea fi reprezentat de un ansamblu mai apropiat ca zona al aceleiasi etnii.Nu! Daca sunt bani de ce sa nu fie cheltuiti si pe cazare,masa,etc pt multe persoane aduse de la 400 Km. Dupa doua saptamani acelasi ansamblu mai toaca bani publici pt un dans la 200 km desi in apropierea localitatatii respective exista mai multe ansambluri ale aceleiasi etnii!!! Bineinteles,cazare, masa. Cum e posibil ca in zile lucratoare sa existe mereu oameni disponibli la dans: elevi, studenti, sau ce meserii or avea isi abandoneaza programul pt deplasari in timpul programului de lucru sau scolar cu ansamblul?! Domnule Cristian Hubali, ar trebui sa faceti o ancheta in acest sens sa vedeti daca s-au infiintat ansambluri folclorice profesioniste si sustinute de la buget.se observa ca in partea de vest a tarii e numai dans.Ansambluri folclorice infiintate in nestire cu grupe de toate varstele. Aproape Fiecare catun cu cativa etnici minoritari are infiintat un ansamblu completat cu oricine are chef de plimbari si dans. Bani exista! La serviciu,la program scolar cine mai merge?

 3. Fără Mugur Isărescu la BNR aveam o societate economică simplă și corectă.
  Liberalii BNR să multiplice capitalul românesc în toate județele României. Vreau să importăm numai 25% pe an și nu sunt interesat ale cui sunt importurile. Importurile de 80% au dus Datoria Publică a României la 100 miliarde euro.
  Fiecare țară să importe numai 25%/an.

  Austria

 4. Chiar ACUM (ora 17.20), TUTA-TUTELOR de Dănciloaica-PROASTA-PERVERSA se pregateste sa… RÂGÎĂE (!) un discurs, in sala-mare a Casei-de-Cultura din CONSTANTA (dupa ce a batut, din zori, aproape tot judetul !), in fata unei… TURME-BEHAITOARE de pesediști-IMBECILI !!!!!

 5. Ati uitat sa mentionati faptul ca Olguta,in 2017,a inghetat transele de vechime ,introducând expresia,,peste 25 de ani!Daca ai aceasta vechime,ramai la acel salariu pana iesi la pensie!In toate celelalte domenii si in orice tara din UE,salariul este in functie de vechime!Cucoana asta nu da 2 bani pe experienta,pe uzura psihica si fizica a dascalilor care lucreaza 30-35-40-45 de ani si cu 30 de copii sau adolescenti in acelasi timp!Mi se pare o mare nedreptate!

 6. Fratilor ajunge!
  Acum cateva zile se moirlaiau pe excrementul numit Cotidianul.ro a lu’ Nistorescu ca vin astia si le taie beneficiile – voucherele de vacanta.
  Am pus si eu o intrebare de bun simt.
  De ce gasim bani pentru vochere de vacanta si nu gasim bani sa majoram alocatiile pentru copii.
  Eu stiu ,copii nu voteaza.
  1.5 mil bugetari X 2000 RON voucher cred ca am putea mari macar cu 70-80 RON alocatiile.Total insuficient dar totusi miscam ceva.
  Chipurile ajuta turismul.
  Fals.Turismul este total privat. Stiu ca durerea mare este ca romanii pleaca in vacanta peste hotare.
  Pai oferiti conditii decente la preturi competitive si o sa aveti si clienti.
  Am ajuns la Mamaia sa fie mai scump decat in Baleare
  Cand pleci in concediu si te intorci cu o boala de piele sau o toxinfectie alimentara normal ca anul urmator nu mai calci pe acolo.
  Este un fel de ajutor de stat mascat.
  Pai fermierului roman ii da cineva vouchere? Sau ala nu are nevoie ca el nu are nici macar concediu.
  Am intrebat de ce gasim bani de pensii speciale pentru primari si parlamentari dar nu gasim bani pentru burse speciale oferite Olimpicilor sau studentilor care lucreaza in cercetare..
  AM FOST CENZURAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here