sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăLumeaRusia lucrează economic la Chișinău, via Budapesta

Rusia lucrează economic la Chișinău, via Budapesta

-

Contextul regional, cel puțin în ultima  perioadă, arată foarte ciudat. Asta pentru că vedem că Rusia este din ce în ce mai agresivă. Am văzut recent, cu toții, amenințările făcute de autoritățile de la Kremlin. Ar trebui să ne fie clar faptul că Putin nu va ataca  România direct. Să nu intrăm în panică. El știe foarte clar că se va activa Articolul 5 al NATO.

Ce va face Putin? Va ataca România prin metode economice și informatice. Un atac informatic puternic poate destabiliza o țară. Aceste atacuri sunt mai ieftine și mai eficace decât o rachetă. Trebuie, însă, să fim atenți la  situația din regiune. Pentru că urmează  alegeri cruciale în Moldova și Ucraina. Răspunsul lui Putin va veni, cel mai probabil, după aceste alegeri. Luna aceasta sunt alegeri parlamentare, iar luna viitoare vor fi cele prezidențiale în Ucraina.

Acestea sunt cruciale pentru regiune. Despre Ucraina nu se mai vorbește mai nimic. Această țară rămâne un butoi cu pulbere în regiune. În Republica Moldova avem două situații interesante:

- Advertisement -
  • Așa-zisele autorități  de la Tiraspol încep să revendice localități aflate sub controlul autorităților de la Chișinău;
  • O importantă bancă va fi cumpărată  de o bancă din Ungaria. OK! Ce este în neregulă? Păi, în spatele băncii ungurești se află un oligarh apropiat de-al lui Putin.

Asta înseamnă că Moscova lucrează economic, la Chișinău, via Budapesta. Unde este România în ecuația regională? Păi, nu este!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -