Propaganda rusă în România

1
1782
Mitropolitul Vladimir, scula Moscovei la Chișinău

Propaganda rusă, în România, este din ce în ce mai activă. Atât doar că este camuflată sub forma unor site-uri ortodoxe. Ei știu foarte bine că acest mesaj prinde la români.

Aceste site-uri vin pe filiera Chișinău. Vorbesc de Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove (subordonată canonic Bisericii Ortodoxe Ruse).

Majoriatea românilor nu știu asta. Nu știu însă că o bună parte din clerul lor poartă uniformă FSB-KGB. Mitropolitul Vladimir de la Chișinău a fost fotografiat în uniformă militară.

Același mitropolit a fost decorat de Vladimir Putin, în octombrie 2018, cu „Ordinul Prieteniei”. Motivația consemnată în decretul prezidențial de la Moscova: „Pentru contribuție deosebită la păstrarea patrimoniului cultural și spiritual rusesc în Republica Moldova, activitate fructuoasă de consolidare a cooperării ruso-moldovenești, se conferă Ordinul Prieteniei lui Cantarean Nicolai Vasilievici (Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove), cetățean al Federației Ruse”.

Aceste site-uri prezintă, sub formă creștină, teorii create la Moscova. Pur și simplu, mă îngrozesc când văd cum români de-ai noștri redistribuie aceste articole.

Trebuie amintit că mitropolitul Vladimir a redactat un document în care i-a cerut președintelui Dodon să nu permită ca Bill Gates să-i microcipeze pe moldoveni. E adevărat că documentul a fost scris în Word, de pe un calculator care avea instalat Windows ca sistem de operare. Adică, de „unealta diavolului”! :)))

Ei spun că e vorba de 666 – semnul Antihristului. Întâmplarea face că, studiind un pic Biblia, am văzut că Antihristul va impune acest semn după ce se va instala în templul din Ierusalim. Acum nici măcar nu este reconstruit acesta. Oare preoții nu cunosc Biblia? Am scris asta ca să liniștesc populația care crede în astfel de mesaje.

Păcat că aceste teorii prind și sunt amplificate de foarte mulți creștini de bună credință din România!

Paul Szasz Sebeș

(Opiniile îmi aparțin și nu implică redacția Ziaristii.com)

DE ACELAȘI AUTOR:

România de sub pod

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here