„Hoția și impostura” PSD-istei Carmen Avram. Acuzații de la Bruxelles: „Nu va fi prezentă, n-a lucrat la asta!”

3
5533
Carmen Avram

Carmen Avram, europarlamentar PSD, este acuzată de „impostură și hoție”, după ce a lăsat să se înțeleagă că are un rol important în dezbaterea de la Bruxelles privind situația muncitorilor transfrontalieri. Acuzațiile îi sunt aduse de Dan Alexe, corespondentul Europa Liberă la Bruxelles.

Totul a pornit de la o postare pe Facebook a PSD-istei Carmen Avram, făcută luni seara:

„Primul pas spre dreptate: mâine, abuzurile la care au fost supuşi mulți dintre muncitorii români, trimişi de «guvernul meu», în orb, la sparanghel, vor fi luate în dezbatere de comisia de specialitate a Parlamentului European. Discuțiile au fost decise după mărturiile «revoltătoare privind situația precară cu care s-au confruntat poate sute de mii de muncitori sezonieri», spune Parlamentul. Aceste abuzuri josnice, care i-au transformat pe români în sclavi, trebuie sa dispară pentru totdeauna”.

Dan Alexe, care locuiește la Bruxelles și urmărește cu atenție activitatea instituțiilor europene, a detectat o hoție și o impostură în scrierea propagandistică, cu accente ridicole, a lui Carmen Avram.

Analiza usturătoare a lui Dan Alexe

„Cum se petrece o hoție și o impostură. Cazul Carmen Avram.

Mâine, marți, în Comitetul pentru Muncă și Afaceri Sociale (EMPL) din Parlamentul European se discută, la cererea șefei comitetului, o slovacă eurosceptică (Lucia Ďuriš, zisă și Nicholsonová, căci a fost măritată cu un canadian), din grupul ECR, situația muncitorilor transfrontalieri. Și a românilor, desigur, dar discuția nu a fost lansată de români, ci de această slovacă eurosceptică.

Carmen Avram nu are nimic de-a face cu această discuție, nici cu acel comitet (din care nu face parte nimeni din PSD), dar ea scrie suficient de abil ca să pară că ar veni de la ea, sau ca ea ar avea ceva de-a face cu asta: «abuzurile la care au fost supuşi muncitorii români, trimişi de „guvernul meu”», «abuzuri josnice, care i-au transformat pe români în sclavi», «discuțiile au fost decise»… etc.

Ea probabil nu va fi prezentă, n-a lucrat la asta, nu face parte din respectivul comitet parlamentar. Dar sute de oameni o felicită pe Facebook pentru postarea ei privind un eveniment care nu-i aparține și la care nu poate să participe, presupunând că s-ar duce, pentru că ea nu face parte din respectivul comitet. Dar primește nesfârșite laude pentru patriotism și devotament.”

Comunicatul Parlamentului European: „o forță de muncă vitală”

Problemele muncitorilor sezonieri și transfrontalieri vor fi discutate marți de Comitetul pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, în urma unor „rapoarte tulburătoare”.

Parlamentul European a anunțat această dezbatere printr-un comunicat emis luni, din care a citat Universul.net.

„În urma unor rapoarte tulburătoare despre situația precară cu care se pot confrunta potențialele sute de mii de lucrători transfrontalieri și sezonieri în UE, europarlamentarii vor dezbate cu Josip Aladrovici, ministrul croat al Muncii și al sistemelor de pensii, Nicolas Schmit, comisarul pentru locuri de muncă și drepturile sociale, și Jordi Curell Gotor, director executiv interimar al Autorității Europene a Muncii, cum să protejeze drepturile de muncă, sănătatea și siguranța acestor lucrători critici în timpul pandemiei.”

„Lucrătorii din România și alte state membre est-europene asigură o forță de muncă vitală la fermele din Germania, Franța și alte state membre și asigură securitatea alimentară în toată Europa. Alți lucrători, spre exemplu cei din Slovacia, oferă servicii de îngrijire socială și de lungă durată pentru persoanele în vârstă din Austria și alte state membre. Comisia Europeană a emis linii directoare pentru a se asigura că lucrătorii mobili din UE, care se califică drept lucrători critici în lupta împotriva Covid-19, pot ajunge la locul de muncă. Sectorul agroalimentar este un sector-cheie inclus în aceste orientări, în special în ceea ce privește lucrătorii sezonieri.”

„Deputații vor examina situația lor pentru a examina dacă, după cum a fost raportat, există câteva sau nu există măsuri de prevenire a Covid-19 și dacă sunt încălcate drepturile lor cu privire la timpul de lucru, orele suplimentare și plata, încălcând astfel legislația UE.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Lista celor 103 municipii cu zone metropolitane pe 30 km, în care nu e obligatorie declarația pe proprie răspundere

3 COMENTARII

  1. Carmen Avram este o vicleana care stie sa foloseasca vorbe mestesugite in lupta ei, ce se vrea eleganta, impotriva vestului. Pentru agentii pro-rusi din PSD sau doar sustinatori ai PSD, aceasta este misiunea : sa denigreze lumea vestica, sa submineze EU si sa convinga masele capturate de ei prin mass media ca alaturi de lumea estica e cel mai bine. Carmen Avram e o agenta constiincioasa :)…

  2. Cu ce naiba au prins-o pe loaza ,de a ajuns sa lucreze pentru hoti ?Ori a plecat de la Pro-tv la gadea pentru bani,ori securistii ce l-au facut informator pe voiculescu au gasit ceva scheleti si in dulapul cocoanei,asta dupa ce facea documentare cu spagarii de dupa 89..prea si-a schimbat atitudinea si gandirea la 180 grade,ca sa fie doar pentru cativa euro in plus;cred ca ceva i-au aratat ,un dosarel ,ceva, de socul a fost atat de puternic incat sa admire un grup infractional organizat in jurul lui dragnea,sa ridice ode scarboase unei agramate ca dancila,si alte asemenea orori!🤨🤮🤭

  3. Auzisem de Carmen Avram de la unii care ii admirau emisiunile si spuneau ca e o insula de corectitudine la Antena 3. Daca asa arata corectitudinea!
    Am vazut-o cand isi facea campanie electorala. O mizerie! Un amestec de artificial, de minciuna, ifose, ipocrizie, chiar prostie!
    E asa cevau nu am mai vazut .Mi-am pus si imi pun problema daca e sanatoasa la cap. O fiinta lucida nu merge atat de departe cu artificiile.
    Asa ca, nu ma mir ca se preteaza la asemenea mizerie. Probabil, cinicul ei sot o inspira sau chier ii dicteaza. De aici, poate, impresia de nauca pe care o da.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here