OPINIE. România de sub pod

3
1731
Igor Dodon

În data de 9 Mai a fost organizată la Chișinău o paradă dedicată Zilei Victoriei împotriva fascismului. Unde? Bineînțeles că în Piața Marii Adunări Naționale.

Așadar, această paradă s-a putut organiza în PMAN (Piața Marii Adunări Naționale), dar prezentarea ajutoarelor trimise de România, nu. Aceea s-a ținut sub podul de la Telecentru (undeva la marginea Chișinăului).

Asta e o batjocură. Cunosc foarte bine zona Telecentru și tocmai de aceea spun că e o batjocură.

Să nu uităm că și la ei sunt anumite norme impuse din cauza coronavirusului. Cine a participat la această paradă? Veteranii de război. Credeți că s-au respectat normele? Normal că nu.

Cine va fi vinovat dacă aceștia se vor îmbolnăvi de coronavirus și, din cauza vârstei înaintate, vor muri?

Parada a fost organizată de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Un președinte care simte că pierde puterea. Acesta a primit, în ultimele zile, două lovituri mari. Este vorba despre ajutorul trimis de România (care îl deranjează foarte mult) și despre faptul că Curtea Constituțională de la Chișinău a respins acordul privind împrumutul rusesc.

Igor Dodon a anunțat, imediat după aceea, că dorește organizarea unor parlamentare anticipate. Alegerile parlamentare la termen au avut loc anul trecut. PSRM a ieșit pe primul loc.

Anul acesta vor fi cele prezidențiale. De ce vrea alegeri parlamentare anticipate? Îi este frică de ceva? Părerea mea este că, după aceste înfrângeri usturătoare, Dodon nu mai are susținerea Moscovei. Vladimir Putin nu susține pe cineva care nu controlează situația. Tocmai de aceea, Dodon este disperat. El știe că poate avea soarta lui Plahotniuc. Poate să ajungă chiar mai rău decât e Plahotniuc acum.

Cert este că vor fi o toamnă și o iarnă fierbinte  la Chișinău.

Paul Szasz Sebeș

(Opiniile îmi aparțin și nu implică redacția Ziaristii.com)

DE ACELAȘI AUTOR:

* De unde ne informăm?

3 COMENTARII

 1. Se poate sa fie asa, d-le Sebes, eu sper ca posibile alegeri anticipate sa faca oamenii sa nu mai voteze scarbele rusofone, ci blocul ACUM. Nu se poate ca romanii din Basarabia sa nu vada miselia si cinismul acestor jigodii dodoniste.

  • Hai sa nu judecam pe altii. Cum si cu cine voteza. La noi Constanta, un oras cosmopolit, cu putere economica, cu oameni educati, informati de 30 de ani sta pe mana unor derbedei.
   Cam asta este cu alegerile.

 2. Priviti fatza acestui Dodon.Rareori gasesti una care exprima atat de exact caracterul. Vezi un ticalos, invidios, intrigant, meschin, paracios… Cum de au gasit rusii un asemenea personaj ca sa-l puna in fruntea acestei tari? Cum de il accepta moldovenii si celelalte natii care traiesc acolo, indiferent de orientarile politice? Si, din pacate se inconjoara de unii ca el!
  Zilele trecute am vazut imagini cu convoiul de ajutoare trimis de Romania. Niciodata nu am vazut la romani atata grija pt aspect: toate camioanele de acelas tip, toate cu tricolorul pictat pe caroserie. Ajutorul este consistent, desi nu prea e belsug nici pe la noi.
  Si care a fost raspunsul NESIMTITILOR de la conducerea tarii?
  Cam cel pe care autorul articolului il sintetizeaza in metafora din titlu.
  In plus, am vazut-o pe ministra Sanatatii din RM, stramband din nas cu NESIMTIRE, ca izoletele nu le sunt necesare, ca le baga in magazie.
  Repet: CATA NESIMTIRE si proasta crestere! Putea sa le bage in magazie fara sa declare asta public.
  Probabil, doreau bani pe care sa-i fure.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here