Profesorii vor redeschiderea școlilor, dar nu să se și vaccineze anti-Covid. Sistemul colcăie de conspiraționiști și antivacciniști

2
2826
Profesorii, cărora predarea online le dă bătăi de cap, ar vrea revenirea la cursurile în clase, dar fără să se vaccineze anti-Covid. Mulți dintre ei încă mai cred că epidemia este inventată sau e "o simplă gripă". FOTO: ziarulargesul.ro

Nu mai puțin de 56,3% dintre cadrele didactice refuză vaccinul anti-Covid, relevă un sondaj efectuat de Federația “Spiru Haret” a Sindicatelor din Educație citat de Agerpres. Conform răspunsurilor, profesorii vor să se redeschidă școlile și grădinițele, dar nu să se vaccineze. Datele nu sunt deloc surprinzătoare. Pe grupurile de Facebook ale profesorilor se poate observa că teoriile conspiraționiste și curentul antivaccinist sunt foarte puternice.

Potrivit rezultatelor sondajului, 43,2% dintre subiecții care au răspuns la sondaj ar vrea să se redeschidă învățământul față în față înaintea campaniei de vaccinare. Aproape trei sferturi (73,1%) vor redeschiderea grădinițelor, 75,7% vor să revină în clase elevii de la clasele 0-IV, 70,6% vor să se redeschidă clasele V-VIII, iar 69,4% – să se redeschidă liceele.

La sondaj au participat 13.000 de angajați din învățământ, din care 92,6% au spus că sunt cadre didactice.

Ziaristii.com a mai semnalat gravele probleme care se ascund în învățământul românesc. Anunțul privind apropiata campanie de vaccinare și ordinea prioritară în care se vor face imunizările a stârnit, pe cel mai mare grup de Facebook al profesorilor din România, valuri de ură, teorii conspiraționiste și false argumente anti-vaccin.

Puținii profesori care au încercat să intervină în respectiva discuție – inclusiv unul de biologie, acesta lămurind cum acționează vaccinul – au fost întâmpinați cu ostilitate. Numeroase cadre didactice din toată țara au ripostat, adesea agramat, cu puzderie de greșeli gramaticale, invocând obișnuite teorii conspiraționiste.

În sistem s-a văzut, cu acea ocazie, că sunt și numeroși fani PSD. Mai mulți profesori au încercat să direcționeze sistematic discuția către președintele Iohannis, pe care-l acuzau că a bătut palma cu Oculta Mondială ca să transforme România și breasla profesorilor în cobaii planetei!

Nici preferința cadrelor didactice pentru revenirea la orele în clasă ignorând pericolul răspândirii virusului nu e surprinzătoare. Numeroase anchete și studii, relevate chiar de presă, au arătat dificultățile unui număr foarte mare de profesori de a se adapta la lucrul cu computerul. La trecerea în online, multe cadre didactice au preferat să se pensioneze, spunând că e prea complicat. Altele au eludat, pur și simplu, lecțiile cu copiii. În cazul unei părți însemnate a profesorilor s-a descoperi că aceștia nu aveau nici măcar adrese de e-mail!

Sindicatele din Învățământ au surprins pe toată lumea când au cerut suplimentpentru lucrul la laptop, invocând pericolele pentru sănătate pe care le-ar reprezenta deschiderea computerului și radiațiile emise de ecran.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un preot din Craiova denunță mascarada anti-mască a unui deputat AUR

* „Busu” de la Meteo, în direct la Pro TV: „Eu cred că virusul ăsta n-a apărut aşa, din neant! A fost creat! Marile companii n-au fost afectate“

* Falsul revoluționar „Mitralieră” țipă împotriva DNA: „Anchete staliniste și gestapoviste!”

* VIDEO. Mirel Palada – doar 9 luni de închisoare cu suspendare pentru că l-a bătut pe senatorul Goțiu în studioul B1 TV

2 COMENTARII

  1. Profesorii din Romania sunt analfabeti, o dovedeste evaluarea calitatii invatamantului de catre organizatii europene si mondiale, invatamantul romanesc este la „performante” sub multe tari subdezvoltate din Africa. Noul ministru al invatamantului sa curete sistemul de analfabeti, pe cei mai rasariti sa ii trimita la cursuri de limba romana,de cultura generala si de aprofundare a materiei pe care o predau pe banii lor, iar tuturor profesorilor sa le taie salariile cu 40% pana cand Romania iese din topul rusinii al tarilor cu cei mai multi elevi analfabeti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here